• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zwrotnice od czego zacząć? [poziom easy]

Nie bawiłem się tym i nie wiem. Nie używam SW, ale jeśli zrobisz testy tego programu na WIN7 z nakładką XP to się podziel doświadczeniami. Wiele osób pewnie jest tym zainteresowana i na tym skorzysta.

Nie odpalałem jeszcze SW na tej nakładce, ale może spróbuję przy czasie i wrzucę efekty zmagań ;)

Ten program jest nieintuicyjny i trudny w obsłudze więc będzie frustrował początkującego użytkownika. Lepiej żeby do pomiarów od razu uczył się ARTA.

No dobra, ale czy potrzebne części tzn. JIG i Preamp będą kompatybilne z ARTA?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Btw. Komputer z starym XP mam, także tutaj nie będzie problemu z odpaleniem programów :P

Jig różni się tylko nieznacznie układem i wartościami rezystorów. Diody zabezpieczające te same, złącza, przełączniki też się nadadzą. Kwestia dokupienia lub spasowania kilku rezystorów.

Cena z linku 40 złotych. Przekonuja że to oryginały.

Gdzie polecacie kupic jak najlepszy zamiennik tej wkładki ?

Nie ma jak najlepszy. Możesz kupić ża 1zł i trafisz dobrą z płaską charką, nie ma regóły. Problem w tym,że te panasonica były w miarę liniowe, przewidywalne.

A może jest taki sam mikrofon innego uznanego producenta którym można zastapic tego Panasonica zamiast chińskich no-name'owych zamienników?

Powrót