Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Elektronika] Lampiaki by dolphin123

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak sobie nie poradzisz to znaczy, ze słaby konstruktor z ciebie :p
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W Chinach Ci zrobią wszystko:P

Skomentuj

Chińskie mnie nie interesują :)
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pierwsza obudowa prototypowa zrobiona:)

Skomentuj

6H8C i EL34 w układzie PP.

Skomentuj

Dla mnie lepiej w chromie się prezentuje, zacna robota

Skomentuj

Kolejny w budowie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Kolejny w budowie.
                  No ciekawi mnie jakby wyszedł w porównaniu z Yaqinem moim :) Szkoda że nie mamy możliwości porównać..

Skomentuj

To zupełnie inne konstrukcje.
                    Twój jest na EL34 w PP, jest mocniejszy, ale to wciąż yaqin..
                    Po moim jeszcze nie wiem czego spodziewać, bo to nietypowa konstrukcja 12B4A w PP o finalnej porażającej mocy 5W.

Skomentuj

Dolphin, za każdym razem podziwiam te twoje obudowy. Robisz sam? W garażu, czy masz dostęp do jakichś poważniejszych narzędzi? Opisałbyś trochę jak je robisz?

Skomentuj

Pewnie żadnych nadzwyczajnych.. laser, giętarka krawędziowa CNC, i postolet z piecem do proszku

Skomentuj

No się właśnie pytam czy to się da metodami garażowymi, bo Dolphin chyba sam je robi? Osobiście sobie tego nie wyobrażam, ale a nóż a widelec się da?

Skomentuj

Kiedys zamawialem. Dzisiaj wyglada to tak, ze w cadzie rysuje blache na plasko, zamawiam na laserze blache, zaginanie mam na miejscu, spawam, szlifuje i oddaje do malowania proszkowego. :)
                            Najgorzej jest przygotowac prawidlowy rysunek, ktory ma uwzgledniac wszystko a potem i tak sie okazuje ze czegos sie zapomnialo i sie piluje lub wierci.. :)
                            Last edited by dolphin123; 14.03.2016, 09:14.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                              No się właśnie pytam czy to się da metodami garażowymi, bo Dolphin chyba sam je robi? Osobiście sobie tego nie wyobrażam, ale a nóż a widelec się da?
                              Da się obrabiać nawet nierdzewke frezarką zwykłą ... ale nie polecam ;-) Na gięcie też można znaleźć patent (nacięcie od wewnątrz flexą po linii cięcia i potem gięcie na płaskowniku). Roboty w cholerę.
                              Last edited by gi; 14.03.2016, 20:27.

Skomentuj

ale to wciąż yaqin.
                                Co z nim jest nie tak ? Widziałeś go w środku ?

Skomentuj

Jak każdy Chiński wzmak, nie wykorzystuje w pełni swojego potencjału :)
                                  Miałem gdzieś zapisane ciekawy opis budowy tego wzmaka co masz, podeślę jak znajdę.

Skomentuj

Lubię złoto, złoto lubi mnie...

Skomentuj

Lubię złoto, złoto lubi mnie...
                                      Jak sie patrzy na taki fajny projekt to borys tez cie lubi 😂.
                                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...