Zamieszczone przez dolphin123
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Elektronika] Lampiaki by dolphin123
Collapse
X
-
Z dźwięku jestem bardzo zadowolony, ale... :)
Czułość jest niestety bardzo mała, tak jak piszesz pewnie mógłbym jeszcze większy sygnał dać na wejście. Niestety nie o to chodzi...
Przede wszystkim muszę popracować jeszcze nad ECC82, bo źle się za nią zabrałem. Zwyczajnie teraz będę korzystał z noty katalogowej i doprowadzę do parametrów z tabeli, aby zyskać wzmocnienie rzędu 14,5:
Skomentuj
-
http://www.ampbooks.com/home/tubes/12AU7/
posprawdzaj sobie tutaj bo ecc82 to chyba taka sama lampa jak 12au7
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaWg mnie bez sensu robić układ dzielony bez odłączanego kabla, trochę dziwnie to wygląda...
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaŻółty. Zółty. Żółty ...
Ale po za tym fajny
Skomentuj
-
Było konstrukcji kilka, zacznę od najnowszej, która stoi już pół roku a dopiero doczekała się zdjęć...
http://www.audio.lutuje.se/?el84-single-ended,34
Klasyczna aplikacja lamp ECC83 i EL84 w układzie SE ze sprzężeniem zwrotnym.
Dodatkowo wskaźnik wysterowania ne EM84.
Obudowa z blachy nierdzewnej malowanej proszkowo plus boczki z mdfu w czarnej strukturze.
Skomentuj
-
Dolphin, mam do ciebie pytanie odnośnie lampiaka na płytce traxmana (tym na PCL86). Jestem na etapie lutowania PCB i zastanawiam sie czy inwestować w ten wzmak jakieś lepsze trafa głośnikowe czy dać np unitrowskie zabytki TG2.5? Jest poprawa brzmienia? Czy dać sobie spokój i w następnym, czymś lepszym zainwestować?
Skomentuj
-
Te stare trafa są dobre i nie ma sensu szukać czegoś innego.
Ewentualnie możesz się rozejrzeć za TG5... coś tam... ileś tam ... (musiał bym poszukać dokładnego oznaczenia)
na rdzeniach zwijanych.
Jedno mam. Jak wypatrzysz na allegro 2 to Ci odsprzedam :)
---------- Post dodany o 16:51 ---------- Poprzedni post o 16:48 ----------
TG5-46-666-4 chyba
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTG5-46-666-4 chybaAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Wzmacniacz lampowy w układzie SE na 12B4A i ECC82.
Moc ok 2x2,5W co w zupełności starcza do słuchania muzyki przy biurku.
Sam wzmacniaczyk mieści się pudełku płyty CD.
W obudowie zasilania transformator toroidalny, opóźnione załączanie anodowego i włączenie/wyłączenie zasilania wzmacniacza z pilota.
Swoją drogą na sprzedaż... Wink
Skomentuj
Skomentuj