Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Elektronika] Lampiaki by dolphin123

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

w morde zbysia, przepiękne :P

mankament : druty od transformatorów., dobuduj jakaś oprawe na trafa

Skomentuj

dolphin123, full profeska po prostu :) Jak dla mnie - coś pięknego.

Trzymaj tak dalej :)

Skomentuj

Ładnie wykonane, a koncepcja modułowa jak najbardziej na miejscu. Jedyne co mnie trochę drażni, to złoty kolor gniazd na froncie. Koncepcja polerowanej kwasówki mocowanej na ample wygląda prosto, elegancko i szlachetnie. Bejcowanie boczków na bardziej zimny i szaro czarny odcień było by jak dla mnie pełnią szczęścia.
        Koszty wyjątkowo niskie.
        Gratulacje. :!:

Skomentuj

Wielkie dzięki za opinie.

Zamieszczone przez KAPRINT
          Koszty wyjątkowo niskie.
          Miałem dużo częsci swoich których nie uwzględniłem w projekcie.

Skomentuj

Witam. Gdzie można dostać takie podstawki do płytki jak te zaznaczone na czerwono? Jak to się nazywa fachowo, bo potrzebuje takich i nie moge znaleść...

Skomentuj

To są dystanse. Można je dostać praktycznie w każdym sklepie elektronicznym.

Skomentuj

dolphin123, normalnie cudo. Wzorcowa obudowa. Gratuluje konstrukcji.

Skomentuj

Dzięki bart210

Skomentuj

Wzmacniacz wyszedł bardzo estetycznie. Jedyne co mnie razi to te trafa na zewnątrz. Psują cały efekt. jak nie można było ich schować do środka, to może przynajmniej zrobić im taki daszek z aluminium, lub jakkolwiek je zabudować (np. tak jak w mojej yamahszce, gdzie trafo siedzi w plastikowej obudowie). Rca też bym wolał z tyłu, no ale cóż, nie pierwszy raz w lampie takie rozwiązanie widzę.

Mimo to konstrukcja jak najbardziej ok. Szczególnie ciekawie wyszło połączenie tego hebanu z alu. Bardzo fajnie to wygląda. Wykończenie też na plus. jak by schowac trafa i ewentualnie dać rca na tył a potencjometr na środek, to było by perfekcyjnie

Skomentuj

Ja te maleńkie TG chciałem wyeksponować właśnie, bo one wprowadziły cały zamęt aby budować coś niewielkiego :wink:
                      Następna lampa też przewiduje trafa na zewnątrz :razz: Ale każde ma już swoją puszkę :wink:

Skomentuj

Lamp nie lubie i raczej nigdy sie nie skusze na nie.Po prostu uwazm,ze czas lamp minął.To tyle na temat elektroniki.Same obudowy sprawiaja bardzo pozytywne wrazenia.Co mi nie pasuje to troche za duzo śrub mocujacych front w wyzszej obudowie i tak samo z pokrywą górną(by wystarczyły po dwie na strone).No i jeszcze ten kablek z tylu lecacy do wnetrz obu obudów (jak jest takie połaczenie to po co rozdzielać obudowy?ewentualnie zrobić jakieś gniazda)

Skomentuj

Zamieszczone przez zbyszek
                          No i jeszcze ten kablek z tylu lecacy do wnetrz obu obudów (jak jest takie połaczenie to po co rozdzielać obudowy?ewentualnie zrobić jakieś gniazda)
                          Wizualnie lepiej wygląda taki podział niż jedna większa obudowa z małymi lampkami, tak mi się wydaje :wink: Jednak możliwe, że gniazda wstawie. No chyba że się szybciej sprzeda :wink:

Skomentuj

Estetyczna konstrukcja. Na prawdę trafia w moje gusta. O gniazdach zasilania pisał nie będę, ale mi też brakuje tego.
                            Fotografie ładne. Używasz jakiegoś sztucznego źródła światła? "Słoik" kitowy?
                            Nie dane mi było słuchać podobnej konstrukcji. Ale można by było pomyśleć o DACu na USB i jakiś szerokopasmówkach (TB?) I byłby ciekawy mini zestaw do komputera. :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas
                              Fotografie ładne. Używasz jakiegoś sztucznego źródła światła? "Słoik" kitowy?
                              Dzięki :wink: Światło setka z pokoju, ustawiłem tylko balans bieli, ale już pisałem że nie do końca jestem z tego zadowolony, bo białe tło nie scala się ze wzornikiem białego przez to że jak mi to już dj_zibi wytłumaczył nie jest przepalone.
                              PS. Dlatego kupię jakieś kolorowe tło bo nie stać mnie na lampy :razz:

Zamieszczone przez przemo-lukas
                              Ale można by było pomyśleć o DACu na USB i jakiś szerokopasmówkach (TB?) I byłby ciekawy mini zestaw do komputera.
                              USB DAC jest i to całkiem mały, miejsce jest żeby go zainstalować :grin: Szerokopasmówki też są, ale pozostawiają wiele do życzenia :razz:

Skomentuj

Czy mozesz dac jakis namiar na czlowieka od blachy?

Skomentuj

Czlowiek ten prosil mnie aby nie wspominac o nim, bo nie chce miec zawalonej skrzynki mailowej

Tymczasem grzeje TG2,5-1-666 (zamiast mocniejszych TG5) ze względu przede wszystkim na lepszy środek.

Skomentuj

Rewelacja :smile: dokładnie taki typ obudowy jaki najbardziej mi do lampowców pasuje.

Możesz napisać coś więcej na temat tych USB DACów? Właśnie zaczynam się za czymś dla siebie rozglądać a te bardzo mi pasują pod względem rozmiarów.

Skomentuj

Na ostatnim zdjeciu PCM2704 z zamowienia na audiostereo.
                                      http://www.audiostereo.pl/Karta_USB_...nie_59022.html

Skomentuj

Czyli pozostaje śledzić ogłoszenia i mieć nadzieję, że ktoś będzie chciał sprzedać :neutral:

Nie, masz problemów z TG2,5? Nie okazują się za słabe?
                                        W jakiej konfiguracji masz zlutowany wzmacniacz?

Skomentuj

dolphin123,
                                          z ciekawości,
                                          gdzie kupowałeś nierdzewkę na obudowę? I ile taka nierdzewka?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X