Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Marka Tonsil

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wkrótce maja byc zamieszczone na tonsilsklep karty do GDN 13/50/9/1 6ohm , mozna tez zamowić GDN 17/50/6F znany z TONSIL PULSE cena za szt. to 169
    Informacje uzyskalem od tonsilsklep
    Last edited by lukanio981; 27.03.2013, 22:52.

Skomentuj

Zamieszczone przez lukanio981 Zobacz posta
      mozna tez zamowić GDN 17/50/6F znany z TONSIL PULSE cena za szt. to 169
      ten glosnik swego czasu bardzo mnie interesowal. ale ciekawe, dolozenie korektora fazy podwoilo cene? :/

Skomentuj

Ja bym na ich miejscu mocno popracował nad jakością wykonania tych głośników, bo ta krótko mówiąc jest żenująca i nie odbiega od alpierdów i innych chińczyków. Jeszcze nie spotkałem się z głośnikiem tonsila, który by miał równiutko wklejone nabiegunniki, magnes jeśli jest podwójny(np. gdny 30/120/1 i 30/80/2) nie jest równo sklejony z drugim magnesem, w wielu miejscach widać nadmiar kleju. Przy stxach to tonsile wyglądają jak ze śmietnika. Trzymałem kilka głośników tonsila i stxa w rękach i na elektrodzie bym nawet tak nie napisał, bo by mnie zjechali od razu, ale taka jest prawda jeśli o jakość wykonania chodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18 Zobacz posta
          Ja bym na ich miejscu mocno popracował nad jakością wykonania tych głośników, bo ta krótko mówiąc jest żenująca i nie odbiega od alpierdów i innych chińczyków. Jeszcze nie spotkałem się z głośnikiem tonsila, który by miał równiutko wklejone nabiegunniki, magnes jeśli jest podwójny(np. gdny 30/120/1 i 30/80/2) nie jest równo sklejony z drugim magnesem, w wielu miejscach widać nadmiar kleju. Przy stxach to tonsile wyglądają jak ze śmietnika. Trzymałem kilka głośników tonsila i stxa w rękach i na elektrodzie bym nawet tak nie napisał, bo by mnie zjechali od razu, ale taka jest prawda jeśli o jakość wykonania chodzi.
          Jeżeli chodzi o elektrode to ona sama w sobie jest bardzo restrykcyjna, w dodatku jest tam biliard fanatyków tonsila. Ja na jakość tonsila zbytnio nie narzekałem, ale te nowe sztuki które są wystawiane na allegro i sprzedawane w różnych sklepach są "chaupniczą" metodą regenerowane, to pewnie dlatego. W dodatku stosunek tonsila do cena pozostawia wiele do życzenia...

Skomentuj

Proszę nie traktujmy elektrody jako wykładnik to DIYAUDIO wyznacza trendy :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18 Zobacz posta
              Ja bym na ich miejscu mocno popracował nad jakością wykonania tych głośników, bo ta krótko mówiąc jest żenująca i nie odbiega od alpierdów i innych chińczyków.
              a co ty masz do jakosci wykonania alphardow?
              wykonane sa ladnie i starannie. to ze graja gorzej to juz inny problem

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                Proszę nie traktujmy elektrody jako wykładnik to DIYAUDIO wyznacza trendy :-)
                Dokładnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  a co ty masz do jakosci wykonania alphardow?
                  wykonane sa ladnie i starannie. to ze graja gorzej to juz inny problem
                  Możliwe, że teraz tak jest, bo kilka lat do tyłu nie można by było tego powiedzieć. Alpharda miałem chyba z 10 lat temu jak nastolatkiem byłem i tamten był chyba jakimś składakiem, bo z giełdy elektronicznej brałem ale podobał mi się wtedy potężny magnes i membrana jak w scan speaku classic taka chropowata. Mimo wszystko złe wrażenie o alphardzie zostało do dziś.

Skomentuj

alphard chyba nic nowego nie wypuscil od tych 10 lat
                    wszystkie glosniki jakie mialem apharda zawsze byly w miare dobrze wykonane, ladnie sklejone i ladnie zapakowane
                    jakosc brzmienia to zupelnie inny fakt, ale wizualnie zawsze wygladaly dobrze

Skomentuj

Oficjalnie firma Alphard juz nie istnieje na rynku glosnikow domowych. Obecnie sprzedaja tylko estradowke i to tez nie wiadomo jak dlugo.

Skomentuj

Tyle ciekawych przetworników a wy się podniecacie ze Tonsil coś wypuścił jeszcze w takich cenach :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Obecnie sprzedaja tylko estradowke i to tez nie wiadomo jak dlugo.
                          i szczerze mowiac to byl ich wielki blad. tyle fajnych akcesoriow mieli a teraz na rynku tego brakuje :/

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          Tyle ciekawych przetworników a wy się podniecacie ze Tonsil coś wypuścił jeszcze w takich cenach :P
                          a jaka frajda by byla jakby tesla wznowila produkcje

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            a jaka frajda by byla jakby tesla wznowila produkcje
                            Tak mówisz? No to ja mam 4 sztuki ARN 312-08, są chętni? .

Skomentuj

Nie na temat...
                              akurat ten model nigdy sie dobrze nie sprzedawal - byl za drogi
                              ale na allegro sporo sobie za niego wolali. warto wystawic

Skomentuj

Czaruję...
                              X