Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 drożna ala TIDAL Contriva

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

O tych mówisz?
    http://www.stx.pl/stx-gniazdo-bananowe-2.html

Szukam w Polinku podobnych ale chyba nie mają.

Skomentuj

ooo - tych nie widzialem!

chodzilo mi o te http://www.stx.pl/gniazdio-glosnikowe-bananowe.html
      juz ich troche kupilem
      http://img803.imageshack.us/img803/2351/img1239i.jpg

---------- Post dodany o 17:14 ---------- Poprzedni post o 17:13 ----------

a w polinku one sa - w PDFie

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Pokaż swój patent Yoshi...
        Mój patent jest banalnie prosty i przede wszystkim tani :) . Na zdjęciu widać dwa otworki na bananki :

To co jest tam wklejone to coś takiego :

do kupienia np tu : http://www.nastik.pl/konektory-pozlacane-p-178.html . Za 2,4 zł dostajesz tulejkę, to wkleiłem w ściankę na poxipol, i wtyk bananowy który jakością połączenia bije na głowę te typowe wtyki które zamawialiśmy. Może nie jest tak piękny i elegancki.. ale działa świetnie :). Na takich wtykach mam też podłączanie nadstawki do dołów, są w różnych rozmiarach więc można sobie do kazdej sekcji dać inny, nie pomyli sie :).

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
          To co jest tam wklejone to coś takiego :

do kupienia np tu : http://www.nastik.pl/konektory-pozlacane-p-178.html . Za 2,4 zł dostajesz tulejkę, to wkleiłem w ściankę na poxipol, i wtyk bananowy który jakością połączenia bije na głowę te typowe wtyki które zamawialiśmy
          Fajny patent. Właśnie zastanawiałem się nad terminalami i może wykorzystam ten pomysł.
          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
            To jeszcze tylko opisz tego wzmaka co jest w tle i będę całkiem zadowolony :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              To jeszcze tylko opisz tego wzmaka co jest w tle i będę całkiem zadowolony
              A to moze kiedys w innym temacie. Jak to sie mówi, szewc bez butów chodzi. Od 2 lat nie moge go skończyć a w sumie niewiele brakuje .

Skomentuj

Witam
                Wstępne i chyba najważniejsze zakupy zrobione. Można zacząć działać.
                Byłem zmuszony zakupić bo na AS Excela nie widziałem a reszty nie da dało się wykręcić :razz:

DSC00545.jpgDSC00544.jpgDSC00546.jpg
                Last edited by wieniu26; 15.11.2012, 17:27.

Skomentuj

Śliczności! Która wersja obudowy będzie robiona?
                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Jeżeli pytasz czy fornir czy lakier to jeszcze decyzja nie zapadła ale.....
                    może być fornir i lakier na wysoki połysk ale to pewnie sporo czasu minie.
                    Natomiast jeżeli pytasz o skrzynki to ... wymiary skrzynek, rozmieszczenie przetworników i wzmocnienia, pochylenie się trochę zmieniły.
                    Ogólnie projekt czeka na dokładne pomiary, które ruszą chyba lada chwila. :)
                    Illuminator jest dość kierunkowy i trzeba to dobrze przemyśleć.

Skomentuj

wymien korektor fazy w L26!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        wymien korektor fazy w L26!
                        Następnym razem :p

Na jaki litraż starczy wypełnienie z poduszki 60/50 ?
                        Mowa o wełnie owczej z poduszek za 9zł :) nie mylić z Vistaonem :)
                        Pytam ponieważ w Visatonie jest 125g i rzekomo starcza na 20L ! a w Polinku 1kg jest na 15-18L.
                        Obstawiam, że poduszka waży dobre 0,5kg

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                          Mowa o wełnie owczej z poduszek za 9zł
                          welna owcza jako wypelnienie poduszki? pierwsze slysze

Skomentuj

Oj Pawle :p pierwsze z brzegu.
                            http://allegro.pl/poduszka-50-60-wel...743046877.html

Kiedyś na jakimś forum czytałem, że lepiej się nawet ta czesana z poduszek spisuje niż ta Visatona. Niestety nie mogę teraz tego tematu odnaleźć.

Więc chyba nie ma co przepłacać? :)
                            Ogólnie myślałem, że to cześć z Was wykorzystuje tym bardziej, że sama cena za tym przemawia.
                            Last edited by wieniu26; 16.11.2012, 12:39.

Skomentuj

Więc chyba nie ma co przepłacać?
                              od dawna o tym pisze...
                              ale faktycznie, pierwszy raz widze welne w wypelnieniu

Skomentuj

Nie wiedziałem gdzie to wstawić więc wstawię w swoim temacie :p
                                Pewnie wielu już widziało
                                Jak wielkie znaczenie ma dobra konstrukcja :)

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=_mgGmrqTf08

Skomentuj

Witam
                                  Jest ktoś na forum kto eksperymentował, robił wygłuszenie nie matami bitumicznymi a ołowiem? :)
                                  Ołów pracuje szerokopasmowo od najniższych częstotliwości i ma także niezwykle krótki czas zaniku po pobudzeniu, oraz niezwykle wysoki współczynnik pochłaniania.
                                  Z tego co wiem to maty ołowiane stosowane były w Focalach :)
                                  Pozdrawiam.

Skomentuj

robił wygłuszenie nie matami bitumicznymi a ołowiem?
                                    olowiem sie nie wyglusza a raczej dociaza konstrukcje

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      olowiem sie nie wyglusza a raczej dociaza konstrukcje
                                      W sumie nie byłbym taki pewien. Podobnie mozńa powiedzieć o macie bitumicznej, bardziej waży niż wygłusza a jednak często sie ją daje ze względu na tłumienność drgań. Podobnie może działać ołów.

Skomentuj

no w zasadzie mata bitumiczna w samochodzie bardziej dociaza blache w celu obnizenia rezonansu. a tlumi wyzsze czestotliwosci
                                        ale olow? wiem ze jest miekki... ale czy cos wytlumi?
                                        jak sie go uderzy to nie brzeczy... wiec moze cos jednak zadziala

Skomentuj

to nie kwestia konstrukcji, a powierzchni, która odbija fale dźwiękowe.. swoją drogą.. jedni używają granitu, by izolować, a inni by uzyskać lepszy dźwięk

A co do mat bitumicznych, to nie jest to takie proste i oczywiste, że obciążają i usztywniają blacharkę.
                                          Chodzi właśnie o pochłanianie dźwięku/izolację dzięki ich strukturze.
                                          Maty bitumiczne to elastomer, czyli kauczuk, idealny materiał pochłaniający.. a że do tego miękki, to świetnie sprawdza się w autach.
                                          W celu dociążenia kolumn i ich usztywnienia wydaje się że użycie mat + inny materiał tłumiący może mieć uzasadnione wykorzystanie. Pytanie co z trwałością... bo np w aucie po 3-5 latach maty należy wymienić, bo sztywnieją i pękają.. no ale narażone są na niesprzyjające warunki klimatyczne: wilgoć, tmp +/-.
                                          Last edited by Alchemiq; 20.11.2012, 17:50.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X