Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie nr 1 płytek do wzmacniacza BG1 borysa

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamówienie nr 1 płytek do wzmacniacza BG1 borysa

Słowo się rzekło i chciałbym zorganizować zamówienie płytek do FET-hexa borysa. Płytka jest pod jedną parę tranzystorów wyjściowych, bonusem w porównaniu do już pokazanych płytek jest możliwość wlutowania dowolnych tranzystorów wyjściowych. Można zamontować bipolary (2SA1943/2SC5200), fety (IRFP9140/240) lub mosfety Toshiby (2SK1530/2SJ201). Dodatkowo dodałem Zobla + cewkę z rezystorem na wyjście wzmacniacza, oraz jest możliwość rozdzielenia masy sygnałowej od masy prądowej. Na płytce jest też kilka mniejszych poprawek, wszystko jest opisane w temacie o tym wzmacniaczu.
    Parametry jakie przyjąłem do produkcji PCB:
    - druk jednostronny
    - dwustronna soldermaska koloru czerwonego
    - warstwa opisowa
    - grubość miedzi 70 um
    - cynowanie metodą HAL
    Zbieram zapisy do 11 października, termin jest raczej elastyczny, wszystko będzie zależeć od zainteresowania.
    Koszty:
    Cytat z korespondencji z firmą Merkar:
    76,0 PLN netto uruchomienie produkcji
    do 16 płytek - 10,35 PLN netto/sztuka
    do 40 płytek - 8,30 PLN netto/sztuka
    od 52 płytek - 6,00 PLN netto/sztuka
    Zamawiamy 16 płytek - 19,51 PLN brutto/sztuka
    Zamawiamy 40 płytek - 12,92 PLN brutto/sztuka
    Zamawiamy 52 płytki - 9,47 PLN brutto/sztuka
    Wysyłka do każdego użytkownika - 6 PLN brutto (list polecony priorytetowy)
    Panelizacja jest na 4 płytki. Gdyby brakło 2 sztuk ja domówię je we własnym zakresie. Pewnie i tak znajdzie się kilku spóźnialskich :)
    Zamieszczam również spis elementów i opis uruchomienia wzmacniacza. Uwaga ! Oznaczenia niektórych elementów zostały zmienione. Proszę stosować zamieszczony opis.
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Lista osob zamawiajacych.
    Zainteresowany zamowieniem? Zapis/wypis z listy: >klik<

zaplaconewyslane
    1. etaks - FET - hex borysa - 2 płytki
    2. jaromas - FET - hex borysa - 2 płytki
    3. Pejado - Pejado - FET - hex borysa - 4 płytki
    4. zbyszek - FET - hex borysa - 2 płytki
    5. skrybab - FET-hex - Borysa 2 płytki
    6. oxygen22 - FET-hex - Borysa 2 płytki
    7. maciaswojtas - FET - hex borysa - 2 płytki
    8. Rot - FET - hex borysa - 2 płytki
    9. Pastor - FET - hex borysa - 4 płytki
    10. rafalkac - rafalkac - FET - hex borysa - 4 płytki
    11. Meteo - FET - hex borysa - 4 płytki
    12. stero - fet-hex Borysa - 4 plytki
    13. benek161 - FET - hex borysa - 2 płytki
    14. Black - płytka fet-hex Borysa 5szt.
    15. darek549 - FET - hex borysa - 4 szt
    16. janusz - FET - hex borysa - 2 płytki
    17. remii - FET - hex borysa - 5 płytek
    18. scythe1123 - scythe1123 2szt
    19. gi - FET - hex borysa - 4 płytki
    20. c4meleon - FET - hex borysa - 4 płytki
    21. bum1234 - bum1234 - FET - hex borysa - 4 płytki

Skomentuj

Wymiary pcb: 61x94 mm

Skomentuj

Szkoda że to nie kit :/

Skomentuj

Elementy dostaniesz w każdym elektronicznym, więc chyba nie ma sensu tworzyć kitów. Jedna paczka z tme i masz wszystko.

Skomentuj

Szkoda, że to nie zestaw z płytką zasilacza ;-)

Tak czy siak się wpiszę jak ogarnę aktualnie zamówione graty :-)

Skomentuj

Przydał by się jeszcze link do tematu

Skomentuj

gi chodzi Ci o płytkę borysa? W sumie nie myślałem o płytce do zasilacza. Nie wiem czy byłoby na tyle dużo osób żeby zamówienie miało sens. W sumie można zrobić ankietę i będziemy wiedzieli czy warto. Tak po cichu myślę o płytkach pod 3 pary tranzystorów :) Najpierw jednak trzeba doprowadzić do końca to zamówienie a to jeszcze chwile potrwa.

Link do tematu
                http://diyaudio.pl/showthread.php/21...cniacz-polecam
                Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                  Chodzi Ci o płytkę borysa? W sumie nie myslalem o płytce do zasilacza. Nie wiem czy byłoby na tyle dużo osób żeby zamówienie miało sens. W sumie mozna zrobić ankietę i będziemy wiedzieli czy warto. Tak po cichu myślę o plytkach pod 3 pary tranzystorów :) Najpierw jednak trzeba doprowadzic do końca to zamówienie a to jeszcze chwile potrwa.
                  Chodziło mi o:
                  http://diyaudio.pl/showthread.php/22...l=1#post365969

Trzeba by tylko dopytać borysa czy prototyp się sprawdził bo trochę zgubiłem wątek jakiś czas temu.

Skomentuj

Chodziło mi o:
                    http://diyaudio.pl/showthread.php/22...l=1#post365969

Trzeba by tylko dopytać borysa czy prototyp się sprawdził bo trochę zgubiłem wątek jakiś czas temu.
                    Chętnie przygarnę kilka płytek zasilacza z wątku powyżej :-)

Skomentuj

Przyznaję że przydałoby mi się porządne PCB do zasilacza. Myślę że gdyby zintegrować zasilacz z full pakietem zabezpieczeń to taki układ miałby wzięcie. PCB urośnie ale i tak będzie mniej miejsca zajmowało niż dwa osobne układy. I ta plątanina kabli która zniknie z wnętrza wzmacniacza :) Można pomyśleć o takim wynalazku :)
                      Grado SR125i

Skomentuj

... a może coś na bazie UPC1237?

Skomentuj

Przyznaję że przydałoby mi się porządne PCB do zasilacza. Myślę że gdyby zintegrować zasilacz z full pakietem zabezpieczeń to taki układ miałby wzięcie. PCB urośnie ale i tak będzie mniej miejsca zajmowało niż dwa osobne układy. I ta plątanina kabli która zniknie z wnętrza wzmacniacza :) Można pomyśleć o takim wynalazku :)
                          Na płytce borysa nie było przypadkiem kompletu zabezpieczeń (oprócz zwarciowego) ?

Skomentuj

Na płytce borysa nie ma termicznego i przeciwzwarciowego zabezpieczenia. Może Irek się nie obrazi jak wykorzystamy jego układ i zintegrujemy go z zasilaczem :)
                            Grado SR125i

Skomentuj

Ja byłbym chętny na jakąś płytkę zasilacza, jeśli byłaby dobra cena to może nawet kilka sztuk.

Skomentuj

Proszę moderatorów o usunięcie opisu z pierwszego postu i zamieszczenie poniższego opisu. Po testach okazało się że R8 i R9 330 Ohm to zdecydowanie za mało. Są problemy z ustawieniem odpowiednio dużego prądu spoczynkowego. Zmianę wartości tych dwóch rezystorów można przeprowadzić w bardzo ograniczonym zakresie.
                                Grado SR125i

Skomentuj

Wskazówka
                                  dj_zibi - w drugim poście dodaj sie do zamówienia
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Na płytce borysa nie ma termicznego i przeciwzwarciowego zabezpieczenia. Może Irek się nie obrazi jak wykorzystamy jego układ i zintegrujemy go z zasilaczem :)
                                    nie pogardziłbym

Skomentuj

No i mamy 42 sztuki kto da więcej hehe

Skomentuj

Widzę że masa krytyczna została osiągnięta :)
                                        Mały update co do szczegółów zamówienia. Zapisy zbieram do północy 11.10 (piątek). W sobotę podliczę ile będzie kosztowała jedna płytka i wyślę PW z danymi do przelewu. Sam ze swojej strony domówię kilka sztuk, pewnie będą jacyś spóźnialscy. W momencie gdy będę miał co najmniej 80% wpłat na koncie złożę zamówienie w Merkarze. Później będziemy czekać na realizację zamówienia, przypuszczam że potrwa to około 2 tygodni. W między czasie przygotuje sobie koperty z adresami a widzę że będzie tego sporo :)

P.S.
                                        Na dzień dzisiejszy mamy 53 płytki, cena sztuki 9,43 PLN.
                                        Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                                        X