Słowo się rzekło i chciałbym zorganizować zamówienie płytek do FET-hexa borysa. Płytka jest pod jedną parę tranzystorów wyjściowych, bonusem w porównaniu do już pokazanych płytek jest możliwość wlutowania dowolnych tranzystorów wyjściowych. Można zamontować bipolary (2SA1943/2SC5200), fety (IRFP9140/240) lub mosfety Toshiby (2SK1530/2SJ201). Dodatkowo dodałem Zobla + cewkę z rezystorem na wyjście wzmacniacza, oraz jest możliwość rozdzielenia masy sygnałowej od masy prądowej. Na płytce jest też kilka mniejszych poprawek, wszystko jest opisane w temacie o tym wzmacniaczu.
Parametry jakie przyjąłem do produkcji PCB:
- druk jednostronny
- dwustronna soldermaska koloru czerwonego
- warstwa opisowa
- grubość miedzi 70 um
- cynowanie metodą HAL
Zbieram zapisy do 11 października, termin jest raczej elastyczny, wszystko będzie zależeć od zainteresowania.
Koszty:
Cytat z korespondencji z firmą Merkar:
76,0 PLN netto uruchomienie produkcji
do 16 płytek - 10,35 PLN netto/sztuka
do 40 płytek - 8,30 PLN netto/sztuka
od 52 płytek - 6,00 PLN netto/sztuka
Zamawiamy 16 płytek - 19,51 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 40 płytek - 12,92 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 52 płytki - 9,47 PLN brutto/sztuka
Wysyłka do każdego użytkownika - 6 PLN brutto (list polecony priorytetowy)
Panelizacja jest na 4 płytki. Gdyby brakło 2 sztuk ja domówię je we własnym zakresie. Pewnie i tak znajdzie się kilku spóźnialskich :)
Zamieszczam również spis elementów i opis uruchomienia wzmacniacza. Uwaga ! Oznaczenia niektórych elementów zostały zmienione. Proszę stosować zamieszczony opis.
Parametry jakie przyjąłem do produkcji PCB:
- druk jednostronny
- dwustronna soldermaska koloru czerwonego
- warstwa opisowa
- grubość miedzi 70 um
- cynowanie metodą HAL
Zbieram zapisy do 11 października, termin jest raczej elastyczny, wszystko będzie zależeć od zainteresowania.
Koszty:
Cytat z korespondencji z firmą Merkar:
76,0 PLN netto uruchomienie produkcji
do 16 płytek - 10,35 PLN netto/sztuka
do 40 płytek - 8,30 PLN netto/sztuka
od 52 płytek - 6,00 PLN netto/sztuka
Zamawiamy 16 płytek - 19,51 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 40 płytek - 12,92 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 52 płytki - 9,47 PLN brutto/sztuka
Wysyłka do każdego użytkownika - 6 PLN brutto (list polecony priorytetowy)
Panelizacja jest na 4 płytki. Gdyby brakło 2 sztuk ja domówię je we własnym zakresie. Pewnie i tak znajdzie się kilku spóźnialskich :)
Zamieszczam również spis elementów i opis uruchomienia wzmacniacza. Uwaga ! Oznaczenia niektórych elementów zostały zmienione. Proszę stosować zamieszczony opis.
Skomentuj