Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tania frezarka - jaka?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie obrażając nikogo niskobudżetowa to jest wiertarka Pegasus z frezem za 5 PLN.Pozdro.

Skomentuj

Zamieszczone przez majkipe
      wiertarka
      jak sobie porownasz efekty wiertarki (ok 3000rpm) i frezarki (10000-30000rpm) to zrozumiesz dlaczego warto wydac troche

Skomentuj

Efekty widzę na co dzień,w tym pracuję.Chodziło mi o budżet(PLN).A tak nawiasem mówiąc powyżej 18000 rpm nie widać już różnicy pod warunkiem że frez jest ostry,i nie ma znaczenia firma i cena.Wiadomo są materiały na których narzędzia zużywają się prędzej,i do takich należy na pewno płyta wiórowa szczególnie ta gorszego gatunku sprowadzana ze wschodu,jest w niej pełno śmieci a w szczególności piasek któremu nie oprą się najdroższe narzędzia.Lepiej wydać parę złotych więcej na mdf a korzyści nieporównanie więcej.Pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez majkipe
          leży na pewno płyta wiórowa szczególnie ta gorszego gatunku sprowadzana ze wschodu,jest w niej pełno śmieci a w szczególności piasek któremu nie oprą się najdroższe narzędzia.Lepiej wydać parę złotych więcej na mdf a korzyści nieporównanie więcej.Pozdro
          o ile bedziemy chcieli wnie w przyszlosci frezowac :)

Skomentuj

Najlepiej mieć taką,prawie mam.Na co dzień programuję takie.

Skomentuj

Heh, chyba sobie taką kupię na allegro :smile:

Skomentuj

Nic prostszego http://www.ima-polska.pl/ polecam dział filmy.

Skomentuj

Dzisiaj kupiłem frezarkę w Castoramie jakaś Handy Power. W komplecie 1 frez, zapasowe szczotki i reszta standardowych akcesorii. Wygląda jak wszystkie budżetówki. Cena to 97zł z groszami.

Skomentuj

bart kupilem wczesniej dokladnie ta sama :)

Skomentuj

Witam. Odswiezam temat bo nie chce zakladac nowego(jest ich z 20 i wszystkie przeczytalem). Przyszla pora i na mnie by kupic frezarke. Bedzie uzywana sporadycznie dlatego jak najtansza ale by sie nie rozleciala po 3 razach (wiec firme eurotec odrzucilem ).
                      Mysle zeby kupic frezarke do 100 zl.
                      Z tego co wyczytalem to frezarka do potrzeb diy (pod glosniki, bede robil szafke pod sprzet to moze ja wykorzystam) powinna posiadac gwint na frezy 8mm, powinna byc stosunkowo lekka, miec dobre sprezyny do regulacji wysykosci frezowania, lozysko nie moze miec bicia ani luzow, moc min 800 W i obroty ok. 30000. Cyrkiel moge dorobic sam, co jeszcze jest potrzebne do zabaw z diy ?

Na allegro obecnie jest cos takiego:
                      1. http://www.allegro.pl/item587862531_...t_a_n_i_o.html
                      2. http://www.allegro.pl/item582219206_...e_uzywana.html
                      3. http://www.allegro.pl/item583812289_...ktura_vat.html
                      4. http://www.allegro.pl/item592753292_...8_gwar12m.html
                      Co byscie wybrali? Frezy jakies tanie planuje kupic w castorami lub praktikerze.
                      Ta 4 ponoc jest do kupienia w castoramie ale wyglada na mizerna konstrukcje. Do makro nie mam karty wiec bedzie ciezko(wie ktos czy dalej maja cos taniego w ofercie? na stronie nie moglem znalesc..). Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez gomes
                        co jeszcze jest potrzebne do zabaw z diy ?
                        frezy, pojemny odkurzacz i jakies pomieszczenie ktore bedziesz mogl bez konfliktow z innymi calkowicie zakurzyc :P

Zamieszczone przez gomes
                        Ta 4 ponoc jest do kupienia w castoramie ale wyglada na mizerna konstrukcje
                        wszystkie wygladaja tak samo wiec nie wiem dlaczego niby tylko 4 :P
                        michal k. kupil ta z castoramy. tylko ze firmy BUDGET

bierz najtansza. ja bym bral pomaranczowa bo wyglada jak moja :P

Skomentuj

ja bym jednak radził dołożyć trochę do frezarki, po pierwsze po takiej za 100zł nie ma co się spodziewać, że podziała przez kilka lat, po drugie i tak musisz dokupić do niej frezy za ~60zł z przesyłką, za 200zł można już mieć coś sporo lepszego i to z kompletem frezów

Skomentuj

kolego jestem w stanie dac te 200 zl. Czy moglbys dac jakis przyklad ? Wiem, ze jak kupi sie cos lepszego to i pracuje sie przyjemniej i dluzej posluzy... Ale na allegro do 200 zl nie widzialem nic duzo lepszego jakosciowo... Na forum ktos polecal http://www.allegro.pl/item589348774_...0_gwaranc.html (czy w tym zestawie 6ciu frezow sa wszystkie potrzebne przeciednemu skladaczu kolumn itp) Czy jest cos jeszcze wartego uwagi do 200 zl ? Za 300 zl mozna juz kupic cos ciekawego ale tak by bylo mozna dokladac i dokladac. Ja bede uzywal tego sporadycznie wiec nie ma co przesadzac. Pozdrawiam i czekam na porady :wink:

Skomentuj

moj znajomy kupil frezarke za 110 zl w makro z kompletem 18 frezow

Skomentuj

damiani, taka frezarka jezeli nie jest wyjatkowo tandetnie zrobiona, to spokojnie posluzy ladne pare lat
                                zobacz na moj przyklad. kupilem uzywana TOYE z polamanym wirnikiem a pracuje na niej juz kilka lat (2-3)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  michal k. kupil ta z castoramy. tylko ze firmy BUDGET
                                  Handy Power

I jestem zdania, że taka frezarka w zupełności wystarcza dla nas, domowych majsterkowiczów. Ile my robimy tych zaokrągleń czy otworów w ciągu roku?? Jakość może najlepsza nie jest ale pomyślmy po jakim czasie zwróci się nam frezarka np. za 300zł. Niema co się zastanawiać, na kilka kolumn w ciągu roku taka frezarka wystarcza w zupełności i nie widze sensu płacenia za nią grubych pieniędzy...

Skomentuj

Ostatnio kupiłem w LEROY MERLIN Frezarke MPK1200 NU-POWER za 194 zł. Jak na razie sprawuje się przyzwoicie i jest zdecydowanie lepiej wykonana od tych tańszych modeli po 100 zł. Dodatkowo jest walizka i komplet 12-stu frezów.

Skomentuj

Zamieszczone przez screws
                                      Ostatnio kupiłem w LEROY MERLIN Frezarke MPK1200 NU-POWER za 194 zł. Jak na razie sprawuje się przyzwoicie i jest zdecydowanie lepiej wykonana od tych tańszych modeli po 100 zł. Dodatkowo jest walizka i komplet 12-stu frezów.
                                      To mi wyglada na "standardowa frezarke 100zł" (jak pisal Pawel, Michl, ja tez taka mam itd) tyle ze z innym korpusem obudowy. Stopa identyczna, szyny i prowadnica z boku, sruba mocujaca frez itd.. Zrobili wyglad troche pod "lepsze" frezarki a wnetrznosci pewnie standardowe.

Skomentuj

Nie zalezy mi bardzo na czasie wiec na wekeendzie pozycze karte do makro i sie wybiore w pon zobaczyc co to za frezarka za te 110 zl. Czyli zwrocic uwage na to aby nie miala luzu i zeby montaz frezow byl na 8 mm tak ? moc jak bedzie miala ok. 1000 W i obroty ok. 30000 to ja wezme. Pozdrawiam

Skomentuj

on kupowal dawno temu ale mam gazetke nowa z makro i jest wyprzedaz na elektronarzedzia sam jade w niedziele po wkretarke

Skomentuj

Czaruję...
                                          X