Kupione :P Jakie frezy polecacie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tania frezarka - jaka?
Collapse
X
-
http://allegro.pl/dedra-zestaw-frezy...431097306.html
taki zestaw jest ok?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Pawel S. - a pokazałbyś linkami z http://dedra.pl/products/category/wi...-frezy/?page=2 które dokładnie warto kupić?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Witam,
Właśnie zakupiłem na alledrogo frezarkę BOF 1300. Wiem, że kupują ją w niemieckich marketach. Jak na chińską tanią produkcję prezentuje się super. Ma mikro regulację głębokości, odsysacz wiórów (wg mnie konieczność) wolny start i hamulec. Najbardziej zaskoczyło, wręcz rozśmieszyło, że mam podświetlenie ledami pola pracy :). Jest duży cyrkiel, płytka kopiująca itd. Nie brakowało żadnej śrubki. Wszystko za 100 zł + przesyłka.
Prawie identyczna jest Einhell BT-RO 1200 E ale 2x droższa.
Dokupiłem na miejscu w Radomiu 2 frezy Dedra 8/8/16. W szokującej cenie 6,5 zł za sztukę :). Ostrzegam przed cenami w markecie podobny frez noname znalazłem za 19 zł !
http://dedra.pl/products/frez-do-dre...-weglikowymi1/
Teraz czekam na wysyłkę cyrkla zamówionego u Pawła. Pozdrawiam[COLOR="#696969"]Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaMa mikro regulację głębokości, odsysacz wiórów (wg mnie konieczność) wolny start i hamulec. Najbardziej zaskoczyło, wręcz rozśmieszyło, że mam podświetlenie ledami pola pracy .
ja ostatnio odpalilem niedawno zakupiona MAGNUM
i wlasnie najbardziej mi tam brakuje SOFT STARTu bo strasznie szarpie przy rozruchu :???:
a mozesz jeszcze sprawdzic czy ma bicie na dlugich frezach?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postano to super wyposazenie
ja ostatnio odpalilem niedawno zakupiona MAGNUM
i wlasnie najbardziej mi tam brakuje SOFT STARTu bo strasznie szarpie przy rozruchu :???:
a mozesz jeszcze sprawdzic czy ma bicie na dlugich frezach?
http://dedra.pl/products/frez-do-dre...-weglikowymi2/Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaMogę jedynie sprawdzić z wiertłem ale nie wiem czy tak można
wez wiertlo 8mm (byle nie za dlugie) i pozadnie przykrec
ustaw predkosc na minimum i delikatnie zwiekszaj
bicie bedziesz widzial, czul i slyszal
do maxa napewno nie dojdzie
ale daj znac ile osiagnie (tylko nie rob nic na sile zeby jej nie zniszczyc!)
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaZastanawiam się czy będę musiał kupić frez o dł. roboczej 50mm do płyty MDF 5cm ? Zabawa w stolarza coraz bardziej mi się podoba i myślę o drugiej konstrukcji z frontem 5cm.
z doswiadczenia wiem ze taka grubosc bedzie bardzo trudna w obrobce
szczegolnie od tylu
Skomentuj
-
Tania Frezarka
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamozna, ale bez obciazania narzedzia
wez wiertlo 8mm (byle nie za dlugie) i pozadnie przykrec
ustaw predkosc na minimum i delikatnie zwiekszaj
bicie bedziesz widzial, czul i slyszal
do maxa napewno nie dojdzie
ale daj znac ile osiagnie (tylko nie rob nic na sile zeby jej nie zniszczyc!)
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa gdzei taka plyte kupisz?
z doswiadczenia wiem ze taka grubosc bedzie bardzo trudna w obrobce
szczegolnie od tylu
Tu pojawia się problem z krótkim frezem. W tej frezarce maksymalna głębokość frezowania to ok 15mm. Czy można umieścić frez płycej w gnieździe. Rdzeń ma 30mm, gdybym wysunął o 10mm to zyskałbym głębokość frezowania do 25mm. Tuleja zaciskowa ma ok 10mm więc myślę, że to bezpieczne. Mam rację ?
http://www.imagic.pl/files/15086/AUDIO/frez%20n.JPGLast edited by KonradRak; 08.05.2011, 18:00.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaJuż po testach. Doszedłem do maxa ale tylko na 2 sekundy bo bałem się o oczy gapiąc się na końcówkę wiertła. Żadnych bić nie ma.
teraz tylko powiedz jakiej dlugosci bylo wiertlo?
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaMiałem na myśli 2x25mm
wiersisz otwor na oske cyrkla przez obie plyty ale frezujesz pojedyczno
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaW tej frezarce maksymalna głębokość frezowania to ok 15mm.
mozesz umiescic to plycej. ale nie przesadzaj tez bo ryzykujesz biciem i ewentualnie wypadnieciem frezu z mocowania
odkrec ta nakretke i wyciagnij tunejke. umiesc frez na styk z tulejka i calosc spowrotem zamocuj we wrzecionie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajakim cudem? taki maly skok?
mozesz umiescic to plycej. ale nie przesadzaj tez bo ryzykujesz biciem i ewentualnie wypadnieciem frezu z mocowania
odkrec ta nakretke i wyciagnij tunejke. umiesc frez na styk z tulejka i calosc spowrotem zamocuj we wrzecionie
2. Paweł, chcesz pomóc ale rady z wysuwaniem frezu są bardzo ryzykowne. Przy dużej prędkości obrotowej w trakcie frezowania to nie będzie wypadnięcie, tylko strzał frezem z tragicznymi konsekwencjami, więc OSTROŻNIE.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta2. Paweł, chcesz pomóc ale rady z wysuwaniem frezu są bardzo ryzykowne. Przy dużej prędkości obrotowej w trakcie frezowania to nie będzie wypadnięcie, tylko strzał frezem z tragicznymi konsekwencjami, więc OSTROŻNIE.
tak zeby tulejka na calej dlugosci trzymala frez
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postasuper
teraz tylko powiedz jakiej dlugosci bylo wiertlo?
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaw takim razie to juz nie problem
wiersisz otwor na oske cyrkla przez obie plyty ale frezujesz pojedyczno
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajakim cudem? taki maly skok?
Nie zrozumieliśmy się. Te 15mm to głębokość zejścia noża poniżej punktu 0 czyli płyty podstawowej. Cały korpus obniża się aż o 80 mm.
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postamozesz umiescic to plycej. ale nie przesadzaj tez bo ryzykujesz biciem i ewentualnie wypadnieciem frezu z mocowania
Proszę zerknąć na zdjęcie poniżej wszystko będzie jasne:
http://www.imagic.pl/files/15086/AUDIO/wiertlo.jpgDayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaChyba nie będzie tak łatwo. Będę frezował na końcu po sklejeniu skrzynek i fornirowaniu. Fornirowanie frontów z wyciętymi otworami to wyższa szkoła jazdy. Nie dla mnie
zrobisz otwor, wytniesz tylko jedna a zewnetrzna na koncu po fornirowaniu
Skomentuj
Skomentuj