Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wspólne AudioShow 2008 ? Organizacja :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

marian, ale żeś pojechał :mrgreen: Muzyka świetnie się zgrała z obrazem :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

:lol: ja też bym nie wytrzymał, nie obrażając nikogo :razz:

Skomentuj

marian, koleś się normalnie tak zająkiwał przy mówieniu czy dopiero jak usłyszał muzyke ? :mrgreen: :roll:

Skomentuj

niewiem,to Bocian dal mu plyte z nim gadal :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
            Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie czy ten cały a-show to wielki pokaz cykania talerzy i mandoliny...
            Z tą muzyką kiepsko było. Wystawcy albo dawali muzyke wolną, spokojną, bez dużej liczby szczegułów z odsłuchu której nie można było wiele sie dowiedzieć o danym zestawie (nawet Visaton sie nie popisał puszczajac spokojny koncert z męskim wokalem), a inni przesadzali w druga strone prezentujac muzyke z przesytem, szczegółów i smaczków w paśmie wysokotonowym, ale nadal na spokojnie. Mi osobiście zabrakło dynamicznej muzyki rockowej, ktora pozwoliła by naprawde przetestować sprzęt, ale pewnie większosć wyłożyła by sie na tymi to był głowny powód.

Zamieszczone przez Pawel S.
            za to XT18 + MDT 29 graly rewelacyjnie. basu bylo duzo
            na tyle dużo że myślałem że ktoś tutaj sie korektorem bawił ;> XT18 naprawde powaliło mnie ilościa basu.
            Pawel S., mozesz coś wiecej powiedzieć o tej Vifce?? Warta jest ona swojej ceny?? Jakoś sie nie wsłuchiwałem w nią, ale za dużo było ludzi i za goraco :P

koles zazyczyl sobie smetna muzyke.
            klasyczny kwartet jazzowy :lol:

marian, hahaha konkret muzyke im zapodałeś Ja następnym razem biore jakaś płytke Children of Bodom :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
              marian, koleś się normalnie tak zająkiwał przy mówieniu czy dopiero jak usłyszał muzyke ? :mrgreen: :roll:
              Jak usłyszał muzykę.

Skomentuj

Ja wziąłem pytę Bullet For My Valentine: Scream Aim Fire (Japanese Edition) : a piosenkę którą najczęściej odsłuchiwałem Hearts Burst Into Fire, tam gdzie nie brzmiało to za dobrze słyszałem ze płyta jest marnej jakości albo tak jak usłyszałem w sony ze każdy ma inne preferencje, zresztą sami słyszeliście jak grało kino sony :shock:

Skomentuj

marian, dobry motyw . Szkoda, że cie ze mną w bristolu nie było bo byl tam taki jeden co by dostał palpitacji serca po tym utworze a należało sie chamowi .

Skomentuj

Tak naprawde to Bocian podszedl do kolesia z ta plyta bo zaden z nas nie chcial tego zrobic :mrgreen: w niektorych pokojach sami sie prosili zeby dac im jakas plytke i to mi sie bardzo podobalo,nie bali sie ze kolumny nie zagraja...zaczalem zalowac ze nie wzialem wiecej plyt.

Razem z Maxim weszlismy do pewnego pokoju w ktorym bylo sporo juz ludzi,w pewnym momecie zauwazyl nas wystawca,podszedl do nas z usmiechem i wyciagajac reke powiedzial: "czesc chlopaki,milo widziec tu mlodych" a nas az zatkalo :smile: ale pozniej doszedlem do wniosku ze koles mial racje bo przeciesz w wiekszosci to byli starsi "audiofile".

Skomentuj

Ja też wpadłem w niedzielę do sobieskiego bo akurat byłem w Wa-wie.
                      A teraz o tym co dobrze zapamiętałem

- WLM- na początku pomyślałem sobie że mają mega bas i ogólnie niezły wykop. Dopiero po chwili zobaczyłem tego suba-szafkę i wiedziałem że w sumie poza mocnym basem to nic ciekawego.

-idąc przez korytarz usłyszałem Pink Floydów więc wytężyłem słuch i udałem się za muzyką. Był to pokój firmy Adam Audio z tymi śmiesznymi płaskimi kolumnami co można niby "wbudować w ścianę". Nie podobało mi się jak grały. Wydaję mi się że to trochę gadżet jest.

-B&W - na początku bez rewelacji ale potem wystawca puścił jakąś płyte z nagraniem z '56r.(tak powiedzial). Od razu pojawiły się szumy ale bardzo mi się podobało.

-stoisko akkusa i kolumny na usherach- które baaardzo mi sie podobaly. i teraz pytanie jaki mogłby byc koszt takich kolumn diy? Żałuję że nie wrócilem tam.

Poza tym bardzo mi sie podobalo tylko zabraklo wspomnianych wczesniej przez takero reklamowek na ulotki bylo strasznie tłoczno i w niektorych pokojach bylo za goraco (ale pewnie nie otwierali okien zeby nie przeszkadzał hałas z zewnatrz.

Haha. Jeszcze byłem świadkiem trochę śmiesznej sytuacji. Będąc w jakims pokoju jakis facet dal wystawcy swoja plyte i prosił zeby ją puscił natepna. Potem idąc przez korytarz zobaczylem tego wystawce(A) jak gada ze swoim wspolpracownikiem(B) z
                      A: i co odpaliłeś ta plyte?
                      B: tak
                      A: i jak to wyszło?! (ze zdenerwowaniem)
                      B: no wysokie trochę nie wyszly
                      A: za ostre były?!...(z niepokojem)

I dalej już nie slyszalem.

Skomentuj

jesliby ktso byl zainteresowany zdjeciami - http://beta.wyslijto.pl/plik/54bljpupfe
                        tonsil + tesla nic specjalnego.
                        18W + XT25 nie podlaczyl
                        revelatory graly na jego muzyce i na plytach co ktos przyniosl (chyba McCartney...)
                        mimo ze to 15cm i obudowa zamknieta (niby LT ale z powodu akustyki pomieszczenia zatkali otwory) to basik byl bardzo ladny i zadziwiajaco nisko schodzil...
                        jak tam bylem to wystawca przelaczyl 18W i XT25 - ale tylko na chwile. w sumie nic specjalnego - glownie przez kopulke. za to te mniejsze revelatory mnie znowu nie oczarowaly - faktycznie basu bylo calkiem sporo i to fajnego, ale tylko z elektroniki tam puszczanej. gdy wlaczylem rage against the machine to zdecydowanie za malo masy i zbyt plasko na dole - za malo konturowy ten bas. srodek z kolei strasznie nachalny. ciezko bylo wylowic z utworu poszczegolne instrumenty - zrobila sie ostra papka. moze taki powinien byc efekt, ale mi to osobiscie do gustu nie przypadlo
                        zrobic cos na przypal i posmiac sie z herezji audiofili :mrgreen:
                        herezje audiofilskie byly w pokoju z demagnetyzerem (ktorego wystawiajacy uzywal przed wlozeniem jakiejkolwiek plyty), gdzie staly kolumny na etonach za 9kzl. stamtad tez pochodzi zdjecie pojedynczych etonow na biurku - Pawel S. dal ich zdjecie w swoim poscie.
                        Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez errorexe1929
                          ostrzegam to ponad 1,2gb
                          i sądzisz że ktoś to ściągnie ?
                          ile tych fotek jest i w jakiej rozdziałce ? :|

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            ostrzegam to ponad 1,2gb
                            i sądzisz że ktoś to ściągnie ?
                            Co to za problem? Jeśli ktoś ma konto premium na RS i w miare szybki internet to zajmie to max 3h. Ja raczej podziwiam tego komu chciało się to uploadować.

Skomentuj

no ja już mam jakieś 40% :P

Skomentuj

takero, po to wrzuciłem je w małej rozdzielczości, pierwszy plik żeby każdy mógł sobie ściągnąć i się przekonać czy warto ściągać w dużej rozdzielczości (3648x2736). A czy znowu 1,2gb to tak dużo przy dzisiejszych prędkościach, ja tyle ściągam w 20 min przy 6mb łączu

Skomentuj

Zamieszczone przez Lukasz N
                                  Pawel S., mozesz coś wiecej powiedzieć o tej Vifce?? Warta jest ona swojej ceny?? Jakoś sie nie wsłuchiwałem w nią, ale za dużo było ludzi i za goraco
                                  mam osobiscie vife XT18WH. srednice gra pieknie ale z basem lekko kuleje (moze wina wysokiego ciecia i braku tzw "korekcji BS"). XT18WO ma wiekszy magnes i jak bylo slychac potrafi zagrac basem (to byly 2 drogi a nie 2,5!)
                                  jutro wystawie kolegi kolumny na sprzedaz i jak pojda kupuje XT18WO + morele :P

Pawel S. napisał/a
                                  koles zazyczyl sobie smetna muzyke.
                                  klasyczny kwartet jazzowy
                                  chcial trio ale pan z ESA niemial :P

Ja wziąłem pytę Bullet For My Valentine: Scream Aim Fire (Japanese Edition) : a piosenkę którą najczęściej odsłuchiwałem Hearts Burst Into Fire, tam gdzie nie brzmiało to za dobrze słyszałem ze płyta jest marnej jakości albo tak jak usłyszałem w sony ze każdy ma inne preferencje, zresztą sami słyszeliście jak grało kino sony
                                  skoro plyta byla tak zle nagrana to ten DAC u ruska zdzialal cuda :P
                                  tam ta plyta zrobila na mnie wielke wrazenie

Zamieszczone przez kombo
                                  stoisko akkusa i kolumny na usherach- które baaardzo mi sie podobaly. i teraz pytanie jaki mogłby byc koszt takich kolumn diy?
                                  miki je zrobil za 2,5kPLN. tak wiec sadze ze w 3k sie zmiescisz

Skomentuj

chcial trio ale pan z ESA niemial :P
                                    a no fakt :) Pan z ESA odrazu wiedział jak to sie skończy i prosił żeby nie wychodzić za szybko. Oczywiście ekipa diyaudio.pl nie wytrzymała :mrgreen:

kupuje XT18WO + morele
                                    Mnie AS natchnęło na coś z Tajwanu Chodzi mi po głowie 8935A + T-9950 :)

BTW. XT18WO u akkusa kosztuje 420zł, a w akustyku 320zł. Czy to nie dziwne??

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                                      jesliby ktso byl zainteresowany zdjeciami - http://beta.wyslijto.pl/plik/54bljpupfe
                                      DSCF3847 gostek ze srebrnym plecaczkiem to ja, mialem zielone polo i wielu mnie minelo z Was :wink:

Skomentuj

marian, bocian - rządzicie :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X