niet, stxa też nie było :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wspólne AudioShow 2008 ? Organizacja :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez takeroa pamiętacie pomieszczenie gdzie grali ciągle Kodo ?
właśnie kupiłem płytę i z całego AS to ta muzyka była najlepsza
Zamieszczone przez KAPRINTale ogólne wrażenie u większośći wystawców to za ostro, zbyt dużo średniego basu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez awariaPanowie a napiszcie czy było coś z ProTonsila lub na ich głośnikach????
na moje pytanie co tu robi tonsil koles odpowiedzial "to niejest zwykly tonsil, to jest zmodyfikowany tonsil..." :lol: co nie zmienia faktu ze gral tak sobie :P za to ARVka nie denerwowala
Zamieszczone przez QuesterXAVIAN
swoje opinie przedstawie jutro bo raczej teraz sily niemam
Skomentuj
-
tonsila nie bylo. byla jedna konstrukcja na GDN 20/40 + ARV 104. zapewne ja juz w poprzednich latach widzieliscie.
powrzucam moze jutro fotki, jakie udalo mi sie zrobic. niestety bateria siadla mi dosc wczesnie, takze za wiele ich nie ma :(Załączone pliki
Skomentuj
-
ja XAVIANa sluchalem, tez bardzo dobre wrazenie zrobily na mnie, jednak Oberon II zrobil na mnie wieksze wrazenie po mimo tego ze ma tylko jedna 18revelatora i tu istota moze siedziec w pokoju, wzmacniaczu muzyce i o czym wczesniej nie wspomnialem a na co pierwsze zwrocil XYS uwage - zdecydowanie za glosno puszczali muze...
Skomentuj
-
Hmmm... Znajome gęby widze na tych zdjęciach... :)
Wsłuchując sie w większość tych zestawów na audio show można tylko zauważyć dążenie do mega uwydatnionych wysokich tonów od których wręcz pęka głowa... pomieszczenia jak by nie patrzył anty akustyczne :) ... niewiele tak na prawdę konstrukcji które brzmiały przyjemnie dla ucha ... wszędzie muzyka cmentarna ... na dobrą sprawę jak na którymś stoisku (pokoju) ErrorExe i chyba Aryan zarzyczyli sobie jakąś żywsza rockową muze nie było słychać nic oprócz niekontrolowanego "rzępolenia". B&W to totalna porażka. W tym pomieszczeniu wstawić wieże ze stadionu i zagra to samo... Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie czy ten cały a-show to wielki pokaz cykania talerzy i mandoliny... bo utwory spreparowane pod tym kontem to 90 % muzy jaką tam usłyszałem... Nie usłyszałem nic co konkretnie wykorzystuje ten cały sprzęt jaki był wystawiany w pełnym pasmie.... Ajj..... powiem szczerze że czuje lekki niedosyt po tej wystawie... Jedyne zestawienie jakie mi sie najbardziej podobało to kolumny akkusa i jeszcze jakaś konstrukcja na Scanach... nie pamiętam wystawcy... tu rzeczywiście usłyszałem coś więcej niż tylko nadmiar trzaskających wysokich tonów...
Skomentuj
-
tez doszlismy do wniosku ze wiekszosc muzyki byla dosc sprytnie dobrana - tak aby maskowac, nie pokazac charakteru zestawow. moze w 2 czy 3 pokojach byly jakies wokale... dzwonkow i gitar mialem juz dosc po kilku godzinach:)
fajnie bylo w takim malym pokoju gdzie byla prezentacja jakiegos DACa i staly tam male podlogowki na revelatorach i obok paczki chyba na fostexie - o kurde jak to gralo!
po raz koleny powiem ze ALCONE, zrobily na mnie ogromne wrazenie.
SS luminatory - eeee eeeeee yyyyy - bez rewelacji.
z calej tej wystawy najfajniejsza byla moja refleksja - za ulamek ceny sredniego zestawu moge zrobic cos przynajmiej podobnego:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Calebzdziwila mnie ilosc srub w tym tonsilu - normalnie to chyba sa tylko cztery (chociaz moge sie mylic), a ta "arv" to moze byl peerless dt100?
i napewno byla to ARVka - rozmawialem z konstruktorem
Zamieszczone przez mIKIfajnie bylo w takim malym pokoju gdzie byla prezentacja jakiegos DACa i staly tam male podlogowki na revelatorach i obok paczki chyba na fostexie - o kurde jak to gralo!
tylko ze 3 drogi byly na scanach 18W8545 a szerokopasmowiec to nie byl fostex - koles podal mi nazwe ale zapomnialem :oops: co najciekawsze cale kolumny kosztuja 1600zl :!: :shock:
pozniej dam fotki i opisze swoje wrazenia
Zamieszczone przez WargPanowie któryś z was odważył się wejść do pokoju audio stereo ?
Skomentuj
-
No to tak:
dotarlismy do wawy bodaj ok 12? W Sobieskim spotkalismy tylko pare osob - spodziewalem sie tlumow z koszulkami diyaudio :P, troche pogadalismy i do zwiedzania
Zaczelismy od VII pietra no i... weszlismy do pokoju z revelatorami.... Uh... dla mnie i dla mariana bomba. Bily na leb wiekszosc konstrukcji... Fotka:
Sluchalismy ich chyba najdluzej ze wszystkich zestawow, dalismy swoja plytke itp :)
Na parterze focale i w pokoju obok.... kino sony - porazka
Facet mial to tak glosno wlaczone ze ledwo sie tego sluchac dalo (chyba postawili na "ilosc" :P ) - na poczatku fragment filmu, potem jakas muzyka
Wg mnie gralo to beznadziejnie.
Ogolnie w sobieskim bylo za duzo do zwiedzania / sluchania ;]
Wpadl mi jeszcze w ucho malutki zestaw na jakims malym szerokopasmowcu - chyba
Niestety nie mam zdjecia, ale byla to bodajze mala 13 w niewielkiej obudowie - monitorki.
Na drugi dzien pojechalismy do 2 pozostalych hoteli, w bristolu totalna porazka jesli chodzi o wystawce essa...
Po wejsciu gralo to powiedzmy w miare, jednak gdy Pan zmienil plyte i odpalil niby koncertowa wersje hymnu usa... jeki, trzaski, glosno nie milosiernie dawalo po uszach ze az glowa bolala:/ no i ldzie z pokoju zaczeli wychodzic;]
Fotka:
w miedzy czasie dwoch Panow podeszlo do kolumny i gdy zobaczyli tyl zaczeli sie smiac... pytalismy sie co tam takiego smiesznego jest to jeden z wystawcow powiedzial nam ze 4mb, fotka:
Pokoj obok stalo to:
Bylo jeszcze jedno fajne kino domowe, nie pamietam pokoju ale lecial koncert destiny child, gralo naprawde ciekawie. Na gorze byla vifka xt19 badz xt25 - niestety ja fotki nie posiadam, moze chlopaki cos maja :)
Po wyjsciu z hotelu spotkalismy jakiegos dresa w golfie...
:mrgreen:
Generalnie bylo fajnie, podobalo mi sie bardziej niz rok temu - chyba dlatego ze zostalismy dluzej i byl wiecej czasu.
Mielismy jeszcze mala przygode w hotelu annopol... i niestety musielismy go opuscic po 2 w nocyheh... :P
TO na tyle ;] pozniej moze wrzuce jeszcze pare fotek :)
Skomentuj
-
z racji tego ze bylo tego bardzo duzo i nie wszedzie dalo sie wejsc to opisze tylko najciekawsze wg mnie konstrukcje. nie wszystko dalo sie tez dobrze ocenic np z powodu muzyki jaka wlaczyli. tak bylo np w pokoju ESA gdzie na iluminatorach leciala wyjatkowo kiepska muzyka :???:
B&W - jak wszedlem to lecial JMJ - oxygen part 4 a potem 5. gralo to poprawnie czepiania sie czegokolwiek - no i bylo to jedno z 2 miejsc gdzie byla muzyka elektroniczna
poprawnie i nic wiecej
upss... - to byl marantz a nie B&W :oops: ale kolumny i tak byly B&W
co ciekawe nasmielwalem sie ze po wystawie nawet chinczycy chodza... a to byl Ken Ishiwata :!: :shock: (macie go na odwrocie biletu)
yamaha - trafilem na pokaz i omowienie sprzetu dla zorganizowanej grupy. "jest to sprzet niskobudzetowy, elektronika to koszt 6,5kPLN a kolumny to kolejne 6kPLN" :lol:
gralo to poprawnie az do momentu az wiecej detali naraz sie pojawilo, powoli zaczynaly sie gubic. no i ten 16cm woffer ciagle latal jak szalony :???:
tak pozatym to mi sie podobal ich sub - bardzo ciekawy stylistycznie
visaton. mieli same najdrosze glosniki. najtansza byla chyba kopolka G20SC w monitorach. byly tez szerokopasmowki ale podlaczone byly glownie 3 drogi na aluminiowych glosnikach + titanowa sredniotonowka.
gralo to zadziwiajaco delikatnie jak na metalowe glosniki - bylem bardzo zdiwiony i mile zaskoczony
wieczorem jak tam trafilem to podlaczyly 3 drogi na 8" AL - srednica i gora tak samo jak poprzednio ale bas byl duzo bardziej subwooferowy - wyrazny, przeciagniety nieco ale nie denerwujacy
przed wyjazdem ktos mi polecal zajsc do firmy enerr. zaszedlem i gralo to tak sobie. nic specjalnego. pozniej zaciagleli mnie tam spowrotem errorexe z kolegami zebym posluchal metaliki...
koles niechetnie chcial wlaczyc to jeszcze raz ale pozamykal drzwi i wlaczyl muze na maxa...
gra sobie koles na gitarze, kawalek powoli sie rozkreca i nagle BUM - myslalem ze sprzet sie spieprzyl lub cos spadlo. a tu sie okazalo ze to byla "stopka" w utworze. po chwili to samo - przestraszylem sie 2 razy mimo ze juz wiedzialem ze to ma nastapic :lol:
gralo to troche ostro i jak dla mnie zbyt chaotycznie przy kawalku gdzie bylo duzo instrumentow naraz. ale dla kogos kto slucha takiej muzyki bylo OK
jedynie niskiego basu brakowalo :???: "kopa" mialo niezlego ale niskiego basu brak
no i czy ktos wie gdzie kupic te glosniki ETONa?
w pokoju talcomp siedzialy juz wczesniej wspomniane tonsile oraz SS oraz jedna vifa
tonsil + tesla nic specjalnego.
18W + XT25 nie podlaczyl
revelatory graly na jego muzyce i na plytach co ktos przyniosl (chyba McCartney...)
mimo ze to 15cm i obudowa zamknieta (niby LT ale z powodu akustyki pomieszczenia zatkali otwory) to basik byl bardzo ladny i zadziwiajaco nisko schodzil...
bardzo dlugo siedzialem w pokoju studio 16Hz. mieli tam chyba najwiecej glosnikow ktore nas interesuja.
vifa XG18 z etonem
jakis scan z tez niewiem czym
usher 8945P z tez chyba etonem
2x HDS134 + vifa d25AG
oraz to co gralo caly czas - 2xXT18WO + MDT29
3 razy u nich bylem i chcialem zeby podalczyl chociazby HDSy... podlaczyl je jak zostalismy sami w pokoju :P jakos malo basu i aluminiowa kopolka mi nie pasowala
za to XT18 + MDT 29 graly rewelacyjnie. basu bylo duzo, ladna srednica no i MDT29 jakos lepiej zagral niz wczesniej u XYSa jak go pierwszy raz sluchalem. juz wiem na czym beda kolejne kolumny :P
pokoj przed 16Hz bylo N-Audio
tutaj siedzialem dlugo, wracalem 2 razy i w dodatku rozmawialem z konstruktorem (no moze nie bezposrednio :roll: )
siadam sobie bo bylo wolne. slucham co tam puszczaja...
widze znajomego scana 18W8545 na dole 3drog. pozniej jako koles swoja gadke wypowiedzial i nadazyla sie okazja to pytam dla pewnosci czy to aby napewno scan 18W8545? bo zadziwiajaco ladnie zostaly wysterowane przez 18W lampe :!: :shock:
"a to trzeba konstruktora zapytac" i wskazuje na kolesia za kompem. koles nie zrozumial o co pytam bo rusek :mrgreen: pozniej drugi zaczal tlumaczyc i rozmowa sie przeciagnela...
niewiem co bylo na gorze i srodku ale calosc miala rewelacyjna rozdzielczosc. ani razu nic sie nie zgubilo! jedynie mialem zastrzezenia do basu bo byl bardzo subwooferowy, troche rozciagniety. pozniej jak wrocilismy tutaj z plyta errorexe to az mi wszsytkie wlosy na ciele stanely :shock:
super detale, zero bladzenia, a bas ktory wczensniej sie narzucal byl idealny - dla mnie rewelacja
no i to byl jedyny pokoj gdzie puszczali muzyke z kompa :!:
calos byla zasluga niby tego DACa (malutkie pudelko na gorze na prawo od duzej lampy)
szerokopasmowki puszczali zasilane 4W lampa. calosc grala OK a nawet i bas byl ladny. siedzialo to w obudowie b-r a co najciekawsze cale kolumny kosztuja jedynie 1600zl!
zapytalem jaki to glosnik ale juz zapomnialem :roll:
chcialem tam yoshiego wyslac ale mi uciekl...
skoro cale kolumny kosztuja 1600zl to DIY by kosztowalo 400-500zl. tak wiec sam glosnik kosztuje ponizej 100zl :shock: chce go :mrgreen:
ESA
jak trafilismy tam to jakis koles zazyczyl sobie smetna muzyke. tak wiec iluminatory nie pokazaly co naprawde potrafia.
siedzialem sobie i ich sluchalem az nagle cos mnie tknelo zeby je z tylu zobaczyc - i slusznie ze to zrobilem
no i szkoda ze wiecej kolumn nie gralo
sony
zajmowali wielkie pomieszczenie, mieli duzo sprzetu i cos ciekawego...
kolumna omnipolarna gdzie role wysokotonowki pelnila struna rozciagnieta w tubie szklanej...
gralo to i to tyle
mieli tez waskie kolumny do kina gdzie glosniki mialy chyba z 2-3cm szerokosci. koles zachwalal to ze nadaje sie nawet do 30m - wg mnie to sie nadawlo jedynie jako seryjne glosniki do tanich TV :lol:
co godzine dawali pokaz SACD na duzym TV i ich kinie na normalnych glosnikach. gralo to strasznie ostro, srednica darla sie a basu z kolumn bylo malo. sub byl nawet ciekawy ale tylko w tej muzyce co oni puszczali.
sub byl na 2x30cm z baaaardzo sztywnym zawieszeniem. mial fajny patent - bardzo funkcjonalne pokretla ktore z tylu wystawaly w gore - dobre rozwiazanie
troche DIY
maly pokaz z budowy kolumn. bylo to gdzies na koncu w sobieskim na dole
errorexe z kolegami mysleli ze o STXy z naklejka vify :mrgreen:
i przyklad zastosowanie gietego MDFu
co to byl za denon? :mrgreen:
bardzo duze i nawet niemam pojecia co to bylo
a tutaj przyklad jak zrobilo sie goraco...
cos wiecej zdjec mi nie chcialo zaladowac... pozniej uzupelnie
Skomentuj
-
Maxi ten pokoj w ktorym lecial koncert Destiny child to Lipinski i znajdowal sie w hotelu Kriad. Bylo bardzo fajnie a demo ze stajnia i krowami wymiotlo :razz: Nie wspomne o dziewczynach z zespolu :mrgreen:
to nie byl system 5.1 tylko tak jakby zabudowa,byly 2 suby, chyba 3 centralki,glosniki boczne...
dodam jeszcze ze tyly byly aktywne (niewiem jak przody bo nie podchodzilem).
Co do Annapola,nikomu nie polecam tej meliny.
Skomentuj
-
W tym roku postanowilem zmienic plan wycieczki po AS,tym razem chcialem "posluchac" sprzetu a nie tylko obejrzec,posluchac wlasnych plyt i... zrobic cos na przypal i posmiac sie z herezji audiofili :mrgreen: niestety,nie slyszalem nic "glupiego" bo tych "audiofili" nie bylo lub nie trafilem na pokoj w ktorym siedzieli. Posluchalem sprzetu,posluchalem swojej plyty...i posluchalismy czegos na przypal :grin:
Dzien przed wyjazdem razem z Bocianem postanowilismy wziac cos po czym albo nas wyrzuca z hotelu lub dostana zawalu :mrgreen: myslelismy nad manieczkami ale nikt nie nagral,na szczescie Bocian cos zabral.
Oto orginal tej "piosenki":
http://www.speedyshare.com/776844418.html
A teraz filmik z AS. Zwroccie uwage co powiedzial wystawca po przesluchaniu zaledwie 30sek :mrgreen:
http://www.speedyshare.com/742460343.html
Dokladnie bylo to w tym pokoju gdzie kolumny byly podlaczone pod koncowke mocy 2x 400W i 1x 800W
Skomentuj
Skomentuj