Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wspólne AudioShow 2008 ? Organizacja :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

niet, stxa też nie było :P

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      a pamiętacie pomieszczenie gdzie grali ciągle Kodo ?
      właśnie kupiłem płytę i z całego AS to ta muzyka była najlepsza
      Coś tam było ale nie pamietam dokałnie gdzie :) Mnie natomiast interesuje co to była za płyta, którą zapewne usłyszał kazdy kto odwiedził stoisko Akkusa. Zreszto nie tylko, bo muzyke z tej płyty można było usłyszeć w kilu pokojach i fajnie bo przynajmniej człowiek miał jakieś bezpośrednie odniesienie. mIKI roszyfrowałeś coś z tego zdjęcia??

Zamieszczone przez KAPRINT
      ale ogólne wrażenie u większośći wystawców to za ostro, zbyt dużo średniego basu
      W moim odczuciu za dużo wyższej średnicy. Z tym, że mój "referencyjny" zestaw ma mała zapadłosc w okolicy 6 -10kHz i możliwe że stąd moje odczucia. Ehhh czas zrobić coś do czego będzie można sie odnieść bez wstydu...

Skomentuj

jak dla mnie to w połowie pokojów loudness był , szczególnie jeśli chodzi o górę , szczególnie na niskich piętrach :)
        Choć może to też wina nagrań z jakimi ludzie przychodzili.

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria
          Panowie a napiszcie czy było coś z ProTonsila lub na ich głośnikach????
          tonsila nie bylo. byla jedna konstrukcja na GDN 20/40 + ARV 104. zapewne ja juz w poprzednich latach widzieliscie.
          na moje pytanie co tu robi tonsil koles odpowiedzial "to niejest zwykly tonsil, to jest zmodyfikowany tonsil..." :lol: co nie zmienia faktu ze gral tak sobie :P za to ARVka nie denerwowala

Zamieszczone przez Quester
          XAVIAN
          :shock: jakim cudem ja tego nie widzialem? to bylo w hotelu Kyriad?

swoje opinie przedstawie jutro bo raczej teraz sily niemam

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            jakim cudem ja tego nie widzialem? to bylo w hotelu Kyriad?
            A mówiłem Ci, żebyś tam polazł :evil:
            To było w Sobieskim w jednym z pokoi "Moje Audio" bodaj na II piętrze.

Skomentuj

Od lewej: Wojciech,bocian,Ja,Maxi

Dlugo by opowiadac o przygodzie z AS w tym roku,oj dlugo :)

Moj faworyt to tez Oberon 2,dla nie najlepszy dzwiek tej edycji.

Skomentuj

tonsila nie bylo. byla jedna konstrukcja na GDN 20/40 + ARV 104. zapewne ja juz w poprzednich latach widzieliscie.
                wlasnie tez mnie to troche zaciekawilo. nie sluchalem ich juz niestety :(. zdziwila mnie ilosc srub w tym tonsilu - normalnie to chyba sa tylko cztery (chociaz moge sie mylic), a ta "arv" to moze byl peerless dt100? tak sobie dywaguje bo peerlessa nigdy (wczesniej) nie widzialem na oczy. jakkolwiek troszke toto nie pasowalo do stojacych obok revelatorow

powrzucam moze jutro fotki, jakie udalo mi sie zrobic. niestety bateria siadla mi dosc wczesnie, takze za wiele ich nie ma :(
                Załączone pliki

Skomentuj

Wrocilem do domu
                  Jutro zdam swoja relacje jak i fotki:)

Skomentuj

ja XAVIANa sluchalem, tez bardzo dobre wrazenie zrobily na mnie, jednak Oberon II zrobil na mnie wieksze wrazenie po mimo tego ze ma tylko jedna 18revelatora i tu istota moze siedziec w pokoju, wzmacniaczu muzyce i o czym wczesniej nie wspomnialem a na co pierwsze zwrocil XYS uwage - zdecydowanie za glosno puszczali muze...

Skomentuj

Hmmm... Znajome gęby widze na tych zdjęciach... :)
                      Wsłuchując sie w większość tych zestawów na audio show można tylko zauważyć dążenie do mega uwydatnionych wysokich tonów od których wręcz pęka głowa... pomieszczenia jak by nie patrzył anty akustyczne :) ... niewiele tak na prawdę konstrukcji które brzmiały przyjemnie dla ucha ... wszędzie muzyka cmentarna ... na dobrą sprawę jak na którymś stoisku (pokoju) ErrorExe i chyba Aryan zarzyczyli sobie jakąś żywsza rockową muze nie było słychać nic oprócz niekontrolowanego "rzępolenia". B&W to totalna porażka. W tym pomieszczeniu wstawić wieże ze stadionu i zagra to samo... Czy tylko ja odnoszę takie wrażenie czy ten cały a-show to wielki pokaz cykania talerzy i mandoliny... bo utwory spreparowane pod tym kontem to 90 % muzy jaką tam usłyszałem... Nie usłyszałem nic co konkretnie wykorzystuje ten cały sprzęt jaki był wystawiany w pełnym pasmie.... Ajj..... powiem szczerze że czuje lekki niedosyt po tej wystawie... Jedyne zestawienie jakie mi sie najbardziej podobało to kolumny akkusa i jeszcze jakaś konstrukcja na Scanach... nie pamiętam wystawcy... tu rzeczywiście usłyszałem coś więcej niż tylko nadmiar trzaskających wysokich tonów...

Skomentuj

tez doszlismy do wniosku ze wiekszosc muzyki byla dosc sprytnie dobrana - tak aby maskowac, nie pokazac charakteru zestawow. moze w 2 czy 3 pokojach byly jakies wokale... dzwonkow i gitar mialem juz dosc po kilku godzinach:)
                        fajnie bylo w takim malym pokoju gdzie byla prezentacja jakiegos DACa i staly tam male podlogowki na revelatorach i obok paczki chyba na fostexie - o kurde jak to gralo!

po raz koleny powiem ze ALCONE, zrobily na mnie ogromne wrazenie.
                        SS luminatory - eeee eeeeee yyyyy - bez rewelacji.

z calej tej wystawy najfajniejsza byla moja refleksja - za ulamek ceny sredniego zestawu moge zrobic cos przynajmiej podobnego:)

Skomentuj

Panowie któryś z was odważył się wejść do pokoju audio stereo ? :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Warg
                            Panowie któryś z was odważył się wejść do pokoju audio stereo ?
                            Ja byłem :) Ale nie było tam nic ciekawego...

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                              zdziwila mnie ilosc srub w tym tonsilu - normalnie to chyba sa tylko cztery (chociaz moge sie mylic), a ta "arv" to moze byl peerless dt100?
                              ilosc srub to moze byla ta "modyfikacja" GDNa :mrgreen:
                              i napewno byla to ARVka - rozmawialem z konstruktorem

Zamieszczone przez mIKI
                              fajnie bylo w takim malym pokoju gdzie byla prezentacja jakiegos DACa i staly tam male podlogowki na revelatorach i obok paczki chyba na fostexie - o kurde jak to gralo!
                              wracalem tam 3 razy :!:
                              tylko ze 3 drogi byly na scanach 18W8545 a szerokopasmowiec to nie byl fostex - koles podal mi nazwe ale zapomnialem :oops: co najciekawsze cale kolumny kosztuja 1600zl :!: :shock:
                              pozniej dam fotki i opisze swoje wrazenia

Zamieszczone przez Warg
                              Panowie któryś z was odważył się wejść do pokoju audio stereo ?
                              bylem, zobaczylem, nic nie uslyszalem bo za duzo ludzi i wyszedlem

Skomentuj

No to tak:
                                dotarlismy do wawy bodaj ok 12? W Sobieskim spotkalismy tylko pare osob - spodziewalem sie tlumow z koszulkami diyaudio :P, troche pogadalismy i do zwiedzania
                                Zaczelismy od VII pietra no i... weszlismy do pokoju z revelatorami.... Uh... dla mnie i dla mariana bomba. Bily na leb wiekszosc konstrukcji... Fotka:

Sluchalismy ich chyba najdluzej ze wszystkich zestawow, dalismy swoja plytke itp :)

Na parterze focale i w pokoju obok.... kino sony - porazka
                                Facet mial to tak glosno wlaczone ze ledwo sie tego sluchac dalo (chyba postawili na "ilosc" :P ) - na poczatku fragment filmu, potem jakas muzyka
                                Wg mnie gralo to beznadziejnie.
                                Ogolnie w sobieskim bylo za duzo do zwiedzania / sluchania ;]
                                Wpadl mi jeszcze w ucho malutki zestaw na jakims malym szerokopasmowcu - chyba
                                Niestety nie mam zdjecia, ale byla to bodajze mala 13 w niewielkiej obudowie - monitorki.

Na drugi dzien pojechalismy do 2 pozostalych hoteli, w bristolu totalna porazka jesli chodzi o wystawce essa...
                                Po wejsciu gralo to powiedzmy w miare, jednak gdy Pan zmienil plyte i odpalil niby koncertowa wersje hymnu usa... jeki, trzaski, glosno nie milosiernie dawalo po uszach ze az glowa bolala:/ no i ldzie z pokoju zaczeli wychodzic;]
                                Fotka:
                                w miedzy czasie dwoch Panow podeszlo do kolumny i gdy zobaczyli tyl zaczeli sie smiac... pytalismy sie co tam takiego smiesznego jest to jeden z wystawcow powiedzial nam ze 4mb, fotka:

Pokoj obok stalo to:

Bylo jeszcze jedno fajne kino domowe, nie pamietam pokoju ale lecial koncert destiny child, gralo naprawde ciekawie. Na gorze byla vifka xt19 badz xt25 - niestety ja fotki nie posiadam, moze chlopaki cos maja :)
                                Po wyjsciu z hotelu spotkalismy jakiegos dresa w golfie...
                                :mrgreen:

Generalnie bylo fajnie, podobalo mi sie bardziej niz rok temu - chyba dlatego ze zostalismy dluzej i byl wiecej czasu.
                                Mielismy jeszcze mala przygode w hotelu annopol... i niestety musielismy go opuscic po 2 w nocy heh... :P
                                TO na tyle ;] pozniej moze wrzuce jeszcze pare fotek :)

Skomentuj

z racji tego ze bylo tego bardzo duzo i nie wszedzie dalo sie wejsc to opisze tylko najciekawsze wg mnie konstrukcje. nie wszystko dalo sie tez dobrze ocenic np z powodu muzyki jaka wlaczyli. tak bylo np w pokoju ESA gdzie na iluminatorach leciala wyjatkowo kiepska muzyka :???:

B&W - jak wszedlem to lecial JMJ - oxygen part 4 a potem 5. gralo to poprawnie czepiania sie czegokolwiek - no i bylo to jedno z 2 miejsc gdzie byla muzyka elektroniczna
                                  poprawnie i nic wiecej
                                  upss... - to byl marantz a nie B&W :oops: ale kolumny i tak byly B&W
                                  co ciekawe nasmielwalem sie ze po wystawie nawet chinczycy chodza... a to byl Ken Ishiwata :!: :shock: (macie go na odwrocie biletu)

yamaha - trafilem na pokaz i omowienie sprzetu dla zorganizowanej grupy. "jest to sprzet niskobudzetowy, elektronika to koszt 6,5kPLN a kolumny to kolejne 6kPLN" :lol:
                                  gralo to poprawnie az do momentu az wiecej detali naraz sie pojawilo, powoli zaczynaly sie gubic. no i ten 16cm woffer ciagle latal jak szalony :???:
                                  tak pozatym to mi sie podobal ich sub - bardzo ciekawy stylistycznie

visaton. mieli same najdrosze glosniki. najtansza byla chyba kopolka G20SC w monitorach. byly tez szerokopasmowki ale podlaczone byly glownie 3 drogi na aluminiowych glosnikach + titanowa sredniotonowka.
                                  gralo to zadziwiajaco delikatnie jak na metalowe glosniki - bylem bardzo zdiwiony i mile zaskoczony
                                  wieczorem jak tam trafilem to podlaczyly 3 drogi na 8" AL - srednica i gora tak samo jak poprzednio ale bas byl duzo bardziej subwooferowy - wyrazny, przeciagniety nieco ale nie denerwujacy

przed wyjazdem ktos mi polecal zajsc do firmy enerr. zaszedlem i gralo to tak sobie. nic specjalnego. pozniej zaciagleli mnie tam spowrotem errorexe z kolegami zebym posluchal metaliki...
                                  koles niechetnie chcial wlaczyc to jeszcze raz ale pozamykal drzwi i wlaczyl muze na maxa...
                                  gra sobie koles na gitarze, kawalek powoli sie rozkreca i nagle BUM - myslalem ze sprzet sie spieprzyl lub cos spadlo. a tu sie okazalo ze to byla "stopka" w utworze. po chwili to samo - przestraszylem sie 2 razy mimo ze juz wiedzialem ze to ma nastapic :lol:
                                  gralo to troche ostro i jak dla mnie zbyt chaotycznie przy kawalku gdzie bylo duzo instrumentow naraz. ale dla kogos kto slucha takiej muzyki bylo OK
                                  jedynie niskiego basu brakowalo :???: "kopa" mialo niezlego ale niskiego basu brak

no i czy ktos wie gdzie kupic te glosniki ETONa?

w pokoju talcomp siedzialy juz wczesniej wspomniane tonsile oraz SS oraz jedna vifa

tonsil + tesla nic specjalnego.
                                  18W + XT25 nie podlaczyl
                                  revelatory graly na jego muzyce i na plytach co ktos przyniosl (chyba McCartney...)
                                  mimo ze to 15cm i obudowa zamknieta (niby LT ale z powodu akustyki pomieszczenia zatkali otwory) to basik byl bardzo ladny i zadziwiajaco nisko schodzil...

bardzo dlugo siedzialem w pokoju studio 16Hz. mieli tam chyba najwiecej glosnikow ktore nas interesuja.
                                  vifa XG18 z etonem
                                  jakis scan z tez niewiem czym
                                  usher 8945P z tez chyba etonem
                                  2x HDS134 + vifa d25AG
                                  oraz to co gralo caly czas - 2xXT18WO + MDT29

3 razy u nich bylem i chcialem zeby podalczyl chociazby HDSy... podlaczyl je jak zostalismy sami w pokoju :P jakos malo basu i aluminiowa kopolka mi nie pasowala
                                  za to XT18 + MDT 29 graly rewelacyjnie. basu bylo duzo, ladna srednica no i MDT29 jakos lepiej zagral niz wczesniej u XYSa jak go pierwszy raz sluchalem. juz wiem na czym beda kolejne kolumny :P

pokoj przed 16Hz bylo N-Audio

tutaj siedzialem dlugo, wracalem 2 razy i w dodatku rozmawialem z konstruktorem (no moze nie bezposrednio :roll: )
                                  siadam sobie bo bylo wolne. slucham co tam puszczaja...
                                  widze znajomego scana 18W8545 na dole 3drog. pozniej jako koles swoja gadke wypowiedzial i nadazyla sie okazja to pytam dla pewnosci czy to aby napewno scan 18W8545? bo zadziwiajaco ladnie zostaly wysterowane przez 18W lampe :!: :shock:
                                  "a to trzeba konstruktora zapytac" i wskazuje na kolesia za kompem. koles nie zrozumial o co pytam bo rusek :mrgreen: pozniej drugi zaczal tlumaczyc i rozmowa sie przeciagnela...
                                  niewiem co bylo na gorze i srodku ale calosc miala rewelacyjna rozdzielczosc. ani razu nic sie nie zgubilo! jedynie mialem zastrzezenia do basu bo byl bardzo subwooferowy, troche rozciagniety. pozniej jak wrocilismy tutaj z plyta errorexe to az mi wszsytkie wlosy na ciele stanely :shock:
                                  super detale, zero bladzenia, a bas ktory wczensniej sie narzucal byl idealny - dla mnie rewelacja
                                  no i to byl jedyny pokoj gdzie puszczali muzyke z kompa :!:
                                  calos byla zasluga niby tego DACa (malutkie pudelko na gorze na prawo od duzej lampy)
                                  szerokopasmowki puszczali zasilane 4W lampa. calosc grala OK a nawet i bas byl ladny. siedzialo to w obudowie b-r a co najciekawsze cale kolumny kosztuja jedynie 1600zl!
                                  zapytalem jaki to glosnik ale juz zapomnialem :roll:
                                  chcialem tam yoshiego wyslac ale mi uciekl...
                                  skoro cale kolumny kosztuja 1600zl to DIY by kosztowalo 400-500zl. tak wiec sam glosnik kosztuje ponizej 100zl :shock: chce go :mrgreen:

ESA
                                  jak trafilismy tam to jakis koles zazyczyl sobie smetna muzyke. tak wiec iluminatory nie pokazaly co naprawde potrafia.
                                  siedzialem sobie i ich sluchalem az nagle cos mnie tknelo zeby je z tylu zobaczyc - i slusznie ze to zrobilem

no i szkoda ze wiecej kolumn nie gralo

sony
                                  zajmowali wielkie pomieszczenie, mieli duzo sprzetu i cos ciekawego...

kolumna omnipolarna gdzie role wysokotonowki pelnila struna rozciagnieta w tubie szklanej...
                                  gralo to i to tyle
                                  mieli tez waskie kolumny do kina gdzie glosniki mialy chyba z 2-3cm szerokosci. koles zachwalal to ze nadaje sie nawet do 30m - wg mnie to sie nadawlo jedynie jako seryjne glosniki do tanich TV :lol:

co godzine dawali pokaz SACD na duzym TV i ich kinie na normalnych glosnikach. gralo to strasznie ostro, srednica darla sie a basu z kolumn bylo malo. sub byl nawet ciekawy ale tylko w tej muzyce co oni puszczali.
                                  sub byl na 2x30cm z baaaardzo sztywnym zawieszeniem. mial fajny patent - bardzo funkcjonalne pokretla ktore z tylu wystawaly w gore - dobre rozwiazanie

troche DIY

maly pokaz z budowy kolumn. bylo to gdzies na koncu w sobieskim na dole
                                  errorexe z kolegami mysleli ze o STXy z naklejka vify :mrgreen:
                                  i przyklad zastosowanie gietego MDFu

co to byl za denon? :mrgreen:
                                  bardzo duze i nawet niemam pojecia co to bylo

a tutaj przyklad jak zrobilo sie goraco...

cos wiecej zdjec mi nie chcialo zaladowac... pozniej uzupelnie

Skomentuj

Witam ja wróciłem dziś około 1:00 powiem warto było jechać 8 godzin pociągiem w jedną stronę. Może byście wrzucili swoje fotki na rapida ja jak tylko skończę przesyłać to wrzucę linki

Skomentuj

Maxi ten pokoj w ktorym lecial koncert Destiny child to Lipinski i znajdowal sie w hotelu Kriad. Bylo bardzo fajnie a demo ze stajnia i krowami wymiotlo :razz: Nie wspomne o dziewczynach z zespolu :mrgreen:

to nie byl system 5.1 tylko tak jakby zabudowa,byly 2 suby, chyba 3 centralki,glosniki boczne...

dodam jeszcze ze tyly byly aktywne (niewiem jak przody bo nie podchodzilem).

Co do Annapola,nikomu nie polecam tej meliny.

Skomentuj

PawełS , Etony można kupić w Intertechniku, ale ceny powalają :???:
                                        Nareszcie jakaś bardziej obszerna relacja :)

Skomentuj

W tym roku postanowilem zmienic plan wycieczki po AS,tym razem chcialem "posluchac" sprzetu a nie tylko obejrzec,posluchac wlasnych plyt i... zrobic cos na przypal i posmiac sie z herezji audiofili :mrgreen: niestety,nie slyszalem nic "glupiego" bo tych "audiofili" nie bylo lub nie trafilem na pokoj w ktorym siedzieli. Posluchalem sprzetu,posluchalem swojej plyty...i posluchalismy czegos na przypal :grin:

Dzien przed wyjazdem razem z Bocianem postanowilismy wziac cos po czym albo nas wyrzuca z hotelu lub dostana zawalu :mrgreen: myslelismy nad manieczkami ale nikt nie nagral,na szczescie Bocian cos zabral.

Oto orginal tej "piosenki":

http://www.speedyshare.com/776844418.html

A teraz filmik z AS. Zwroccie uwage co powiedzial wystawca po przesluchaniu zaledwie 30sek :mrgreen:

http://www.speedyshare.com/742460343.html

Dokladnie bylo to w tym pokoju gdzie kolumny byly podlaczone pod koncowke mocy 2x 400W i 1x 800W

Skomentuj

Czaruję...
                                          X