Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy jest zapotrzebowanie ?...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy lista nadal jest otwarta ? jeżeli tak to proszę o wpisanie mnie. Wziąłbym 3 PCB i 1 Elementy (3+1)

Skomentuj

Ludziska! Wpłacać pieniążki bo tylko obsuwa się w czasie wszystko
      Pozdrawiam

Skomentuj

Quester pewnie teraz wypoczywa, pisał o tym wcześniej. Napewno jak się pojawi na forum to dokona aktualizacji listy

Skomentuj

Quester, potrzebny mi Twój adres aby zrobić przelew.
          Pisałem na PW i pisze na wszelki wypadek tutaj - gdybys nie dostał wiadomości.

Skomentuj

u mnie w banku do przelewu nie jest konieczny adres, wystarczy numer konta...można wpisać adres ale nie trzeba...spróbuj nie wpisać adresu i zobacz czy przelew pójdzie...
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

U mnie niestety nie da rady w ten spośób. Muszę wpisać kompletne dane. Może to dziwne i komplikujące życie, ale przynajmniej minimalizuje ryzyko pomyłki.

Skomentuj

Witam mam problem, zlozylem protectora i dzialal bardzo dobrze, jednak gdy podłączyłem w nim w miejsce wentylatorka wskaznik wysterowania od wzmacniacza cos sie zakopcilo, odłączylem zasilanie, teraz gdy podlacze zasilanie nic sie nie dzieje :( Zasilam go z 45V dodam ze po podlaczeniu zasilania nie pojawia sie napiecie na wyjsciu dla wentylatorka :( pozdrawiam i prosze o pomoc.

Skomentuj

Może wskaźnik był uszkodzony, poszedł za duży prąd i stąd ten dymek.

Skomentuj

Wskaźnik raczej dobry bo sprawdzalem na zasilaczu, wydaje mi sie ze siadlo cos w sekcji zasilania tylko co jest najbardziej narazone ?? Sprawdzając diody miernikiem nie zauwazylem zadnych przebic, przy tranzystorze tez raczej nie nie ma :( Jesli ktos sie zna to kazda pomoc sie przyda. PZDR.

Skomentuj

Najlepiej na Twój problem może się wypowiedzieć Quester, bo to On projektował Protectora. Niestety obecnie jest na wakacjach i cała akcja z zbiorowym zamówieniem została "zamrożona" na czas odpoczynku.
                      Zapewne jak tylko Quester się pojawi to udzieli Ci jakiejś wskazówki

Skomentuj

Ok dzieki za pomoc jeszcze cos sam podłubie i moze go uruchomie :)

Skomentuj

niestety mam sygnaly o klopotach z tym ukladem i nic dziwnego bo uklad wogule nie ma detekcji napiecia ujemnego. zasilanie (mostek) i mostki na wejsciach glosnikowych sa bez sensu i powoduja to ze uklad niby dziala na ujemne napiecia ale to tylko zludzenie. caly uklad jest przesadnie rozbudowany i niestety zle skonstruowany bo nie spelnia zalozen.
                          po co dobierac tak dokladnie rezystor stabilizatora to ja nie wiem przeciez stabilizator na zenerce i tranzystorze moze z powodzeniem dzialac w pelnym zakresie napiec bez zadnych zmian. przekazniki na 24v zmniejszylyby dwukrotnie pobor pradu co by zmniejszylo dwukrotnie straty mocy w stabilizatorach, no i po co tyle przekaznikow.

Skomentuj

Ładne buty... myślałem że układ jest pewny!
                            Skoro pcb jeszcze nie zamówione, należałoby to jakoś naprawić/przerobić, bo po co komuś zabezpieczenie które tylko nazywa się zabezpieczeniem :evil:

Skomentuj

no to może pytanie do pana Irka ... skoro ten układ ma problemy z ujemnym napięciem ... to może zastosować proponowaną przez kogoś gotową kostke zabezpieczenia upc1237 ?
                              a tu jest link do datasheeta
                              http://pdf1.alldatasheet.com/datashe...UPC1237HA.html

Skomentuj

Nie wiem o co Wam chodzi, przecież Quester pisal, że jest początkującą osobą jeśli chodzi o elektronikę. Nikomu nie gwarantowal, że uklad, który skonstruowal będzie jakąś zaawansowaną i dopracowaną zabawką :)

Skomentuj

Tak jak już pisałem jednemu koledze na forum, że z tego układu będą nici :neutral:

Skomentuj

Nooooo tak, co za dziwne wypowiedzi ze strony niektórych z Was, troszkę więcej optymizmu koledzy. Też jestem "zmartwiony" tą sprawą, bo sam zamówiłem zestaw dla siebie, ale mam nadzieję że kolega Quester skoryguje ewentualne błędy i ukaże sie poprawiona wersja końcowa.
                                    A tak przy okazji koledzy MariuszElektro i irek jak tak wszystko przewidzieliście i przeanalizowaliście to dlaczego nic nie pisaliście wcześniej, jeszcze w trakcie tworzenia się tego projektu.

Kolega MariuszElektro napisał:
                                    Tak jak już pisałem jednemu koledze na forum, że z tego układu będą nici
                                    no kucze wizjoner sie znalazł.

Kolega irek napisał:
                                    niestety mam sygnaly o klopotach z tym ukladem i nic dziwnego bo uklad wogule nie ma detekcji napiecia ujemnego. zasilanie (mostek) i mostki na wejsciach glosnikowych sa bez sensu i powoduja to ze uklad niby dziala na ujemne napiecia ale to tylko zludzenie. caly uklad jest przesadnie rozbudowany i niestety zle skonstruowany bo nie spelnia zalozen
                                    z całym szacunkiem dla twojej osoby i twojej wiedzy , chyba troszkę za późno na takie wywody, gdzie byłeś wcześniej?
                                    Chyba znowu ujawniła się tutaj nasza narodowa przypadłość -chyba wiecie jaka :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez pepo
                                      Chyba znowu ujawniła się tutaj nasza narodowa przypadłość -chyba wiecie jaka
                                      "mądry polak po fakcie..." oto to ci chodzi???

Skomentuj

A tak przy okazji koledzy MariuszElektro i irek jak tak wszystko przewidzieliście i przeanalizowaliście to, dlaczego nic nie pisaliście wcześniej, jeszcze w trakcie tworzenia się tego projektu.

z całym szacunkiem dla twojej osoby i twojej wiedzy, chyba troszkę za późno na takie wywody, gdzie byłeś wcześniej?
                                        Chyba znowu ujawniła się tutaj nasza narodowa przypadłość -chyba wiecie, jaka :wink:

pepo O i krytyk się znalazł. Nie krytykuj Nas. Więcej szacunku dla Nas. Co My jesteśmy winni, że układ Wam nie działa? Jak jesteś tak wszechwiedzący to sam coś zrób.

Dla Twojej świadomości nie byłem zainteresowany wcześniej tym projektem. Dopiero teraz się nim zainteresowałem, żeby w jakiś problemach pomóc.

Skomentuj

[note="Zbiorowe zamówienie Protector v.1.5"]
                                          ( nr. nick - pcb+elementy )

1. bawolek - 2+1
                                          2. LuSzTi - 2+0
                                          3. KAPRINT - 1+1 - wpłata zaksięgowana
                                          4. kombo - 1+1 - wpłata zaksięgowana
                                          5.bart2111 - 1+1 - wpłata zaksięgowana
                                          6.dio - 2+1
                                          7.errorexe1929 - 3+2 - wpłata zaksięgowana
                                          8.Marcino90 - 1+1
                                          9.kaman777 - 1+1
                                          10.rathgar0f - 1+1
                                          11.UKA - 3+0
                                          12. zibi - 1+0
                                          13. mellowman - 1+1 - wpłata zaksięgowana
                                          14. Kuki - 2+0 - wpłata zaksięgowana
                                          15. camer -2+0
                                          16. c4meleon - 1+1
                                          17. nxn68 2+2 - wpłata zaksięgowana
                                          18. wspac 1+1 - wpłata zaksięgowana
                                          19.pepo 2+1 - wpłata zaksięgowana
                                          20.kurdzio 1+1 - wpłata zaksięgowana
                                          21.damiani 1+1
                                          22.otomsono 1+0 - wpłata zaksięgowana
                                          23.rxr2 1+1
                                          24. Gilbert - 1 + 1 - wpłata zaksięgowana
                                          [/note]

[ Dodano: 2009-08-11, 10:46 ]
                                          Witam po dłuuuugiej absencji.

Widzę, żę się w wątku sporo dzieje, a zatem po kolei:

1. UKA, dane prześlę Ci na PW
                                          2.
                                          Zamieszczone przez irek
                                          uklad niby dziala na ujemne napiecia ale to tylko zludzenie
                                          Z całym szacunkiem, możesz wyjaśnić na czym polega to "złudzenie" ? Protector był badany generatorem oraz laboratoryjnym zasilaczem i reaguje tak na napięcie dodatnie jak i ujemne... no chyba, że rozłączenie przekaźników jest złudzeniem.
                                          Zamieszczone przez irek
                                          nie spelnia zalozen
                                          Jakich to założeń nie spełnia układ ?
                                          Zamieszczone przez irek
                                          po co tyle przekaznikow
                                          To już było wyjaśniane... możesz się z tym zgadzać lub nie, natomiast ja przyjąłem taką drogę i układ (wbrew temu co pisałeś powyżej) realizuje swoje zadanie. Testował go już jeden z Userów tego forum. Przypominają mi się bardzo trafne słowa kolegi z forum (chyba Pegelmesser'a), który to napisał że "najczęstsza przyczyna niedziałania układu znajduje się pomiędzy krzesłem a lutownicą".
                                          3. MariuszElektro, proponuję abyś przetestował ten układ i dopiero wtedy głosił swoje osądy. Mam prototyp, który mogę Ci przesłać. Jeśli jesteś zainteresowany to poproszę adres na PW.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X