czy lista nadal jest otwarta ? jeżeli tak to proszę o wpisanie mnie. Wziąłbym 3 PCB i 1 Elementy (3+1)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy jest zapotrzebowanie ?...
Collapse
X
-
u mnie w banku do przelewu nie jest konieczny adres, wystarczy numer konta...można wpisać adres ale nie trzeba...spróbuj nie wpisać adresu i zobacz czy przelew pójdzie...Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Witam mam problem, zlozylem protectora i dzialal bardzo dobrze, jednak gdy podłączyłem w nim w miejsce wentylatorka wskaznik wysterowania od wzmacniacza cos sie zakopcilo, odłączylem zasilanie, teraz gdy podlacze zasilanie nic sie nie dzieje :( Zasilam go z 45V dodam ze po podlaczeniu zasilania nie pojawia sie napiecie na wyjsciu dla wentylatorka :( pozdrawiam i prosze o pomoc.
Skomentuj
-
Wskaźnik raczej dobry bo sprawdzalem na zasilaczu, wydaje mi sie ze siadlo cos w sekcji zasilania tylko co jest najbardziej narazone ?? Sprawdzając diody miernikiem nie zauwazylem zadnych przebic, przy tranzystorze tez raczej nie nie ma :( Jesli ktos sie zna to kazda pomoc sie przyda. PZDR.
Skomentuj
-
niestety mam sygnaly o klopotach z tym ukladem i nic dziwnego bo uklad wogule nie ma detekcji napiecia ujemnego. zasilanie (mostek) i mostki na wejsciach glosnikowych sa bez sensu i powoduja to ze uklad niby dziala na ujemne napiecia ale to tylko zludzenie. caly uklad jest przesadnie rozbudowany i niestety zle skonstruowany bo nie spelnia zalozen.
po co dobierac tak dokladnie rezystor stabilizatora to ja nie wiem przeciez stabilizator na zenerce i tranzystorze moze z powodzeniem dzialac w pelnym zakresie napiec bez zadnych zmian. przekazniki na 24v zmniejszylyby dwukrotnie pobor pradu co by zmniejszylo dwukrotnie straty mocy w stabilizatorach, no i po co tyle przekaznikow.
Skomentuj
-
no to może pytanie do pana Irka ... skoro ten układ ma problemy z ujemnym napięciem ... to może zastosować proponowaną przez kogoś gotową kostke zabezpieczenia upc1237 ?
a tu jest link do datasheeta
http://pdf1.alldatasheet.com/datashe...UPC1237HA.html
Skomentuj
-
Nooooo tak, co za dziwne wypowiedzi ze strony niektórych z Was, troszkę więcej optymizmu koledzy. Też jestem "zmartwiony" tą sprawą, bo sam zamówiłem zestaw dla siebie, ale mam nadzieję że kolega Quester skoryguje ewentualne błędy i ukaże sie poprawiona wersja końcowa.
A tak przy okazji koledzy MariuszElektro i irek jak tak wszystko przewidzieliście i przeanalizowaliście to dlaczego nic nie pisaliście wcześniej, jeszcze w trakcie tworzenia się tego projektu.
Kolega MariuszElektro napisał:Tak jak już pisałem jednemu koledze na forum, że z tego układu będą nici
Kolega irek napisał:niestety mam sygnaly o klopotach z tym ukladem i nic dziwnego bo uklad wogule nie ma detekcji napiecia ujemnego. zasilanie (mostek) i mostki na wejsciach glosnikowych sa bez sensu i powoduja to ze uklad niby dziala na ujemne napiecia ale to tylko zludzenie. caly uklad jest przesadnie rozbudowany i niestety zle skonstruowany bo nie spelnia zalozen
Chyba znowu ujawniła się tutaj nasza narodowa przypadłość -chyba wiecie jaka :wink:
Skomentuj
-
A tak przy okazji koledzy MariuszElektro i irek jak tak wszystko przewidzieliście i przeanalizowaliście to, dlaczego nic nie pisaliście wcześniej, jeszcze w trakcie tworzenia się tego projektu.
z całym szacunkiem dla twojej osoby i twojej wiedzy, chyba troszkę za późno na takie wywody, gdzie byłeś wcześniej?
Chyba znowu ujawniła się tutaj nasza narodowa przypadłość -chyba wiecie, jaka :wink:
pepo O i krytyk się znalazł. Nie krytykuj Nas. Więcej szacunku dla Nas. Co My jesteśmy winni, że układ Wam nie działa? Jak jesteś tak wszechwiedzący to sam coś zrób.
Dla Twojej świadomości nie byłem zainteresowany wcześniej tym projektem. Dopiero teraz się nim zainteresowałem, żeby w jakiś problemach pomóc.
Skomentuj
-
[note="Zbiorowe zamówienie Protector v.1.5"]
( nr. nick - pcb+elementy )
1. bawolek - 2+1
2. LuSzTi - 2+0
3. KAPRINT - 1+1 - wpłata zaksięgowana
4. kombo - 1+1 - wpłata zaksięgowana
5.bart2111 - 1+1 - wpłata zaksięgowana
6.dio - 2+1
7.errorexe1929 - 3+2 - wpłata zaksięgowana
8.Marcino90 - 1+1
9.kaman777 - 1+1
10.rathgar0f - 1+1
11.UKA - 3+0
12. zibi - 1+0
13. mellowman - 1+1 - wpłata zaksięgowana
14. Kuki - 2+0 - wpłata zaksięgowana
15. camer -2+0
16. c4meleon - 1+1
17. nxn68 2+2 - wpłata zaksięgowana
18. wspac 1+1 - wpłata zaksięgowana
19.pepo 2+1 - wpłata zaksięgowana
20.kurdzio 1+1 - wpłata zaksięgowana
21.damiani 1+1
22.otomsono 1+0 - wpłata zaksięgowana
23.rxr2 1+1
24. Gilbert - 1 + 1 - wpłata zaksięgowana
[/note]
[ Dodano: 2009-08-11, 10:46 ]
Witam po dłuuuugiej absencji.
Widzę, żę się w wątku sporo dzieje, a zatem po kolei:
1. UKA, dane prześlę Ci na PW
2.Zamieszczone przez irekuklad niby dziala na ujemne napiecia ale to tylko zludzenie
Zamieszczone przez ireknie spelnia zalozen
Zamieszczone przez irekpo co tyle przekaznikow
3. MariuszElektro, proponuję abyś przetestował ten układ i dopiero wtedy głosił swoje osądy. Mam prototyp, który mogę Ci przesłać. Jeśli jesteś zainteresowany to poproszę adres na PW.
Skomentuj
Skomentuj