Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rok 2012, nauka a s-f, kosmos, paranormal itp itd

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kable zaczną grać

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
      Kable zaczną grać
      I żarówki w żyrandolu...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        A wiecie że dzień przed tegorocznym AudioShow będzie data 11.11.11?
        Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
        Sugerujesz coś ?
        No to rozważmy, co marian sugeruje. 11.11.11--->1+1+1+1+1+1=6. Tak, sześć. Jedynki pogrupowane są na trzy sekcje, więc pozwalając sobie na swobodną interpretację, mamy 3 po 6, czyli 666. Już wiemy. Tak, marian jest satanistą. Nie, marian jest antychrystem. Ten zbiór cyfr na pewno coś znaczy. Musi znaczyć, to nie przypadek. W końcu to takie "signifikant", takie paranormalne...Jeszcze powstrzymam się od śmiechu :P. Ciekawe zatem jednak, co w ten sam dzień powiedzą i co się stanie z ludźmi na innej półkuli, gdzie ze względu na znaczną różnicę stref czasowych data będzie jeszcze inna. No przecież skoro ta data ma być egzekutorem jakiegoś procesu, np. kataklizmu, nieszczęścia ludzkości, to powinno to dosięgnąć wszystkich. Ale uff. Całe szczęście, że ci, którzy mając pecha zamieszkują tę nieszczęsną strefę czasową, w której owy 11.11.11 stenie się najwcześniej faktem, będą mogli zawiadomić resztę świata o kataklizmie, który do nich dotarł i pozostali dzięki temu się uratują. Abstrahując od tego, że daty, podobnie jak liczby, to rzecz umowna, wymyślona przez człowieka, pewien zbiór znaków o określonej wartości, długości, język. Mógłby być zupełnie inny, a opisywał by to samo. Miesiąc miałby nie np. 30 dni, tylko 25 dni. I wtedy co, kataklizm przyszedłby dlatego, że widziałby jaki jest dzień w kalendarzu, a nie dlatego, że np. jakaś kometa w nas wali z daną prędkością i stąd wynika kiedy nas dosięgnie? Błagam więc, litości...Nadzieja jeszcze w tym, że tak znacząca data jak 11.11.11 poskutkuje jedynie np. zacięciem się spłuczki w czyimś WC i nie będzie to miało znaczenia dla ogółu ludzkości, a więc tez dla tych, którzy będą mieli jeszcze np. 10.11.11. Ale zaraz, przecież to nie będzie 11.11.11, tylko 11.11.2011. Uf, to jesteśmy uratowani, czyjeś WC też. Skoro cyfry coś znaczą, to tutaj cyfry 2 i 0 nas ratują przed wielką mocą szeregu jedynek...:lol:
        Oczywistym jest, że rzeczy najistotniejszych, istoty stworzenia, istnienia materii, nieskończoności czasoprzestrzeni nie da się zracjonalizować i wytłumaczyć podpierając się logiką oraz fizyką, ale nie próbujmy "mądrości" zahaczających o mieliznę możliwości intelektualnych człowieka, ubierać w szaty tonu wielkich filozoficznych dywagacji, które rozważają licealiści, zaczynając dojrzewać intelektualnie i emocjonalnie, analizując otaczający ich wszechświat, a które to dywagacje mogą wywołać raczej uśmiech politowania :).
        A już na serio, to ja wiem, co zrobię 11.11.11. Z pewnością nie będzie mnie w innej galaktyce. Co więcej, z pewnością jak co dzień będę istniał w postaci materii. To jest moja przepowiednia dla siebie. Niech mi ktoś udowodni, że to nieprawda i że będzie inaczej. Nie da się. Tak się stanie. Jestem więc jasnowidzem.
        I nie wierzę marian, że ty wszystkie posty z poprzednich lat (2009) pisałeś będąc w pełni świadomym :P.
        Last edited by Racjonalny; 08.10.2011, 20:58.

Skomentuj

A ja właśnie polutowałem płytkę na której jest dokładnie 666 elementów czy to też coś znaczy ?

Skomentuj

To znaczy że płytka będzie miała szatańską moc :)

Skomentuj

Racjonalny,wpadaj na AS,masz u mnie browar za ten wpis :thumbsup:

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
              ...nie wierzę marian, że ty wszystkie posty z poprzednich lat (2009) pisałeś będąc w pełni świadomym :P.
              Ja to pisałem z przymrużeniem oka,nie pisałem tego na serio... tzn. pisałem ale osobiście tak nie myślę :) chciałem aby temat się rozkręcił :flapper: wiesz,tak samo jak gadka na temat nowego głośnika którego jeszcze nikt nie miał w ręce,o jego brzmieniu nic nie można powiedzieć ale fajnie sobie o nim popisać :)

Równie dobrze mógłbym napisać że w roku 2012 w którym to ma być koniec świata,moje miasto Bydgoszcz będzie obchodzić swoje 666 urodziny :flapper: to pewnie też jest jakiś znak :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                A ja właśnie polutowałem płytkę na której jest dokładnie 666 elementów czy to też coś znaczy ?
                Wszyscy tu wiemy, że jesteś szatanistą, więc akurat w twoim przypadku to nie był zbieg okoliczności i to na pewno coś znaczy. "Wiedz, że coś się dzieje" :P.
                Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Racjonalny,wpadaj na AS,masz u mnie browar za ten wpis:thumbsup:
                No dzięki dzięki, ale ja nie pijam alkoholu :). Za to codziennie zjadam ok. 0,5kg białego sera, więc wpadniemy do jakiegoś spożywczaka i mi fundniesz .

Skomentuj

No dzięki dzięki, ale ja nie pijam alkoholu
                  A mi właśnie poprawiliście humor na kacu

Za to codziennie zjadam ok. 0,5kg białego sera
                  Czyżby kolega miał jakieś związki z kulturystyką?

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                    Czyżby kolega miał jakieś związki z kulturystyką?
                    Patrząc na avatar to chyba dość zażyły związek. :razz:
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
                      w moje urodziny
                      A moje imieniny
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Wszyscy tu wiemy, że jesteś szatanistą, więc akurat w twoim przypadku to nie był zbieg okoliczności i to na pewno coś znaczy.
                        A po czym poznałeś ? :P. Szatanista to człowiek wierzący głosujący na opozycję. Ja nie popieram żadnej z opcji :)

Skomentuj

A już na serio, to ja wiem, co zrobię 11.11.11. Z pewnością nie będzie mnie w innej galaktyce.
                          Ja również, będziemy u znajomka sączyć piwko i premierowo słuchać moich nowych kolumn po których wszystko co usłyszymy nazajutrz na AS będzie grać jak sprzęt z biedronki :flapper::flapper:

A w okultyzm, mistycyzm, religię itp historyjki nie wierzę. Wierzę w naukę

Skomentuj

No i co my poczniemy po premierze twojej nowej konstrukcji ? Trzeba się będzie zająć kiszeniem ogórków :P

Skomentuj

Na szczęście to nie mój problem :P . Kiszenie ogórków to w sumie chyba też fajne hobby

Skomentuj

Tylko pamiętajcie o posrebrzanych zakrętkach słoików, zwykłe blaszane spłaszczają smak i wydłużają potrzebny czas kiśnięcia o 0,0001%:glare:

Skomentuj

no Panowie to ja już wiem, kto stawia na AS
                                  urodziny i imieniny to nie byle jakie świeto
                                  trzeba to poważnie uczcić
                                  może być białym serem

i już wiem co robię dzień przed ale dość daleko mam do Zarów
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Premiera będzie znacznie bliżej w-wy :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      Premiera będzie znacznie bliżej w-wy
                                      to krótkie pytanie: gdzie i o której? :drool:
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Gdzie, u naszego forumowego kolegi w sochaczewie . Nie wiem o której, jak dojadę a jest co jechać bo robię male kółeczko po kraju, czyli na warszawę jadę przez Nyse .. tą przy granicy z czechami bo po drodze zabieram Grzesia na pokład . Pewnie znowu zajedziemy na 20-21.

No i pod warunkiem, że skończe paczki a jest jeszcze co robić. Pewnie nie będą na 100% gotowe bo myśle, że cokół będzie w stanie surowym ale reszta powinna być zrobiona.

Skomentuj

No panowie,to już za 20 dni :)

http://www.youtube.com/watch?v=70qrq...&feature=share

Skomentuj

Czaruję...
                                          X