Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

KOSZULKA Z LOGO DIYAUDIO.PL - NOWE MOŻLIWOŚCI !

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jeszcze to na czarnym by mi leżało ale z dwóch do wyboru wole logo na tle TIW'a :) a moze jak by go delikatnie rozjaśnić (głośnik) żeby było lepiej widać że to głośnik jest właśnie... Ale ogólnie jest świetne :) a nick musi być na każdej koszulce? Akurat ta koszulka zaproponowana wyżej przez wasik'a jest w deche Ale na czarnej juz oczywiście by to wogóle nie wyglądało... Na czarnej można by zrobić wg mnie tylko jakieś loga :) Albo ten pomysł z lampiakiem... Ale wiesz gi? mi jakoś się podobało bardziej gdy to nie było pokolorowane...

Skomentuj

Ja bym zrobił tak, takie małe logo na serce:

Duże na plecy:

i login na prawym rękawie.

Projekt gi jakoś do mnie nie trafia

[ Dodano: 2008-08-12, 23:09 ]
      No koledzy i co, nic nie robimy dalej... widzę ze zainteresowanie spadło

Skomentuj

gi, lampa jest super - tylko ze te napisy mi sie kompletnie nie podobaja :???: niby fajnie wkomponowane ale jeden nie czytelny, w drugim niewidac O a w trzecim jest za maly i tez nie czytelny
        ja bym to widzial tak: na bialej koszulce lampa monochromatyczna + pod spodem prosty, czytalny napis
        lub lampa + logo cudnego
        na czarnej koszulce kolory sa OK

Q, twoje projekty sa OK - ale jakos konkurencja jest lepsza :P

wasik1989, temat z glosnikiem to porazka :neutral:

tak wiec ja bym bral koszluki z logo cudnego (to pierwsze, bez glosnika)
        lub w dodatku z lampiakiem gi ale raczej mono

Skomentuj

Ja zgadzam się z krzyhoo9, według mnie to najlepszy pomysł...

Skomentuj

Dobra, były przedstawione projekty, bylo w czym wybierać, była ankieta, a nadal nie wiemy nic konkretnego. Tak że proponuje zrobić liste co kto chce i jaki kolor i jaka ilość w temacie z ankieta:

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12763

Dopisywać się na wzór tej z tematu Audiocomponents.

Skomentuj

Nie możemy się tak dopisywać, bo każdy będzie chciał co innego, a nie możemy zamówić każdej koszulki innej :P

Mi ten wzmak lampowy nie podchodzi, za bardzo paintem zajeżdża :P

Skomentuj

Ale wtedy wybierzemy opcje którą wybierze najwięcej forumowiczów A przy okazji dowiemy się jaką ilość będziemy mogli wziąć, czy będzie te 30sztuk...

Skomentuj

Mi ten lampiak też nie podchodzi. od początku trzymaliśmy się projektu cudnego i na tym powinniśmy pozostać a nie mieszać innymi projektami. ja wo widzę tak:

(login opcjonalnie)
                  oba projekty w wersji białej bądź czarnej

Skomentuj

Szkic lampiaka z szarym napisem wyjdzie marnie na koszulce ... Teraz ledwo co widać napis, a co dopiero na koszulce :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      ja bym to widzial tak: na bialej koszulce lampa monochromatyczna + pod spodem prosty, czytalny napis

Co do nieczytelności napisów to tak jak pisałem każdy napis na koszulce byłby dobrze widoczny. Tutaj są miniaturki, które tracą szczegóły na pomniejszeniu. Ot tutaj trochę większe logo z koszulki wyżej a czytelność napisów dużo większa.

gi

PS: W jakiej formie trzeba dostarczyć plik do ewentualnego wydruku ? Rozdzielczość, typ pliku, kolory etc.

Skomentuj

gi, no i myślisz, że te gradienty fajnie wyjdą na koszulce? Same lampy jeszcze byłyby OK, ale skrzynka cienka :/ Napisz też tak pokrzywiłeś nie wiadomo do czego?

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                          gi, no i myślisz, że te gradienty fajnie wyjdą na koszulce? Same lampy jeszcze byłyby OK, ale skrzynka cienka :/ Napisz też tak pokrzywiłeś nie wiadomo do czego?
                          Gradienty wyjdą tak jak pozwoli na to technologia druku na koszulce, proponuje się dowiedzieć u producenta, a nie zgadywać.

Wersja 256 kolorów (z ditheringiem) nie traci za dużo na jakości:

A napis pokrzywiony jak najbardziej celowo by logo było bardziej zwarte (na czytelności nie straciło).

gi

Skomentuj

Zamieszczone przez gi
                            PS: W jakiej formie trzeba dostarczyć plik do ewentualnego wydruku ? Rozdzielczość, typ pliku, kolory etc.
                            Niedlugo sie dowiemy :)

Skomentuj

rozdzielczosc jak najwyzsza :) A4 300dpi spokojnie wystarcza, pliki przyjmuja np jpg czy png wiec nie ma problemu, kolory? jesli to ma byc sitodruk to jak najmniej - kazdy kolor to kolejna matryca (+60zł lub +120zł) oraz +2-3zł na koszulke za sam nadruk koloru (do A4) tak ze cos takiego jak 256 kolorow odpada

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                rozdzielczosc jak najwyzsza :) A4 300dpi spokojnie wystarcza, pliki przyjmuja np jpg czy png wiec nie ma problemu, kolory? jesli to ma byc sitodruk to jak najmniej - kazdy kolor to kolejna matryca (+60zł lub +120zł) oraz +2-3zł na koszulke za sam nadruk koloru (do A4) tak ze cos takiego jak 256 kolorow odpada
                                W takim razie lampa raczej odpada, można niby zmniejszyć liczbę kolorów do powiedzmy 8:

ale powoli traci to sens.

Z innych projektów obstawiam drugi projekt Quester-a
                                http://diyaudio.pl/files/diyaudio_113.jpg

gi

Skomentuj

Tak mozemy sobie gdybac i gdybac... wiadomo ze wszystkiem "sie nie dogodzi"

Proponowalbym tak jak teraz podal krzyhoo9, chodzi o ta piersza z logiem cudnego.
                                  Zrobic taka biala i czarna. Logo jest proste i przejrzyste.

[ Dodano: 2008-08-13, 15:26 ]
                                  No ew. to Questera

Skomentuj

cudny był pierwszy i wszystkim się podobało :smile:

Skomentuj

wg mnie sens ma 1 lub 2 kolory.. do tego dodam ze jesli zamowimy koszulki biale a nie czarne to oszczedzimy pare (~7-8zł) na sztuce koszulki ale to juz od ludzi zalezy co wybiora (wielkosc napisu nie gra roli tylko ze max A4 a czy jest to cale wypelnione nadrukiem czy tylko maly napisa placi sie tyle samo)

Skomentuj

trzeba brac taka wersje i juz,
                                        dostala najwiecej glosow w ankiecie. czarna i biala do wyboru oraz opcjonalnie login.

Skomentuj

Dokladnie :) i nei wydziwiamy jzu z innymi logami itp. To jest finalna wersja i koniec kropka.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X