Mysle ze o wiele przejrzysciej byloby na forum gdyby dzial "wlasne konstrukcje elektroakustyczne" podzielic na 4 subfora - monitory, kolumny, subwoofery, elektronika (oczywiscie to tylko propozycje podzialu). latwiej byloby znalezc interesujacy typ konstrukcji. wiem ze to troche pracy, ale dzial ten bylby bardziej uporzadkowany :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Male zmiany w podforum > własne konstrukjce... <
Collapse
X
-
Zamieszczone przez tomq88Mysle ze o wiele przejrzysciej byloby na forum gdyby dzial "wlasne konstrukcje elektroakustyczne" podzielic na 4 subfora - monitory, kolumny, subwoofery, elektronika
Zamieszczone przez Michał K.Jako, iż dział "W trakcie budowy..." się rozwija proponuje przenieść go na główną stronę forum
Skomentuj
-
podzial na monitory kolumny 2w/3w jest dla mnie dobrym pomyslem.
Ile razy chcialem obejrzec jakies monitorki i szukalem w gąszczu innych konstrukcji?
Ludzie nie pisza [monitory] lub [kolumny] (owszem sa i tematy ktore zawieraja info jaki to typ ale nie wszystkie, i bylo by bardziej widoczne wiec i latwiej by sie szukalo-szukajka sie tu nie sprawdzi) wiec... < to tez jest jakies rozwiazanie,moze taka opcje wprowadzic jesli nie zmiany w budowie forum?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.tomq88 napisał/a
Mysle ze o wiele przejrzysciej byloby na forum gdyby dzial wlasne konstrukcje elektroakustyczne podzielic na 4 subfora - monitory, kolumny, subwoofery, elektronika
glupota - niepotrzebny taki podzial, wez przyklad z audiomani. tam to nie wypalilo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINTPrzydał by się jakiś rodzaj indeksu, określającego rodzaj konstrukcji, przy temacie,
W sumie to podzial tego dzialu na subfora nie jest celem samym w sobie. Oczywiscie chodzi o to zeby uporzadkowac prezentowane konstrukcje, a czy w taki czy inny sposob to IMHO bez znaczenia. Pomysl z tagami tez nie jest zly, bo skoro bedzie sie dalo w wyszukiwarce po wpisaniu kolumny znalezc wszystkie konstrukcje bedace tylko kolumnami to bedzie to rownie funkcjonalne.
Mysle ze wielu z was bylo w sytauacji ze chcialo przejrzec konstrtukcje innych by np poszukac inspiracji, a wylawianie np 2w monitorow z tytulow takich jak "monitory by XXX", " Uwe strikes again ; ) Monitorki", "Pierwsza konstrukcja XXX " "moje bliźniaczki " nie nalezy do najprostszych zadan.
Czesto poczatkujacy DIY-owcy sa odsylanie do dzialu "wlasne konstrukcje...". A ogrom i brak uporzadkowania moze czasem zniechecac do ich przegladania lub nie pozwoli wylowic wszystkich interesujacych nas konstrukcji.
No bez przesady. Zaraz tzreba bedzie wydzielic dzial wzmacniacze rowerowe, bateryjne, ze spzrezeniem zwrotnym, bez sprzezneia, lampowe, itp.
No bez przesady. 4 glowne kategorie to az tak duzo?
Zamieszczone przez Tasiorpodzial na monitory kolumny 2w/3w jest dla mnie dobrym pomyslem.
Ile razy chcialem obejrzec jakies monitorki i szukalem w gąszczu innych konstrukcji?
Zamieszczone przez Wargto może zamiast podziału na pod pod, dodawać do nazw tematów tagi w stylu monitory 2w, monitory 3w, wzmacniacz, preamp itp :?: :roll:
Paweł S. glupota - niepotrzebny taki podzial, wez przyklad z audiomani. tam to nie wypalilo
Piszczie co o tym myslicie, moze ktos ma lepszy pomysl :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez TasiorIle razy chcialem obejrzec jakies monitorki i szukalem w gąszczu innych konstrukcji?
" "Dorotki" by Keisan
GDN-100-SK i GDWK-10-200-PJ"
Dodac tylko w dolnym opisie ze monitorki i git...
Skomentuj
-
El_liero, postaw się na miejscu osoby, która przed chwilą się zarejestrowała na forum i nigdy wcześniej tutaj nie zaglądała. Taka osoba chce złożyć podłogówki, a najlepiej skopiować czyjś pomysł. No i teraz musi szukać wśród prawie 360 gotowych konstrukcji. Po 5 minutach zrezygnuje i założy kolejny bezsensowny temat typu: "Chcę złożyć kolumny i nie wiem jakie".
Skomentuj
-
Jeden dział tak jak jest + obowiązek tagów w temacie (oraz otagowanie starych tematów).
Można przeglądać wszystkie nowe konstrukcje naraz, a jak interesują nas tylko jakieś rodzaje to wystarczy wklepać searcha.
Dać podwieszony temat z ustalonym standardem tagowania i każdy niech się stosuje (ewentualnie mody będą poprawiać).
Skomentuj
-
Ja bym to widział w ten deseń:
[Subwoofer][12"] - Nazwa konstrukcji
[Monitory][2way] - Nazwa konstrukcji
[Podłogówki][3way] - Nazwa konstrukcji
[Wzmacniacz][300W] - Nazwa konstrukcji
gdzie pierwszy człon jest obowiązkowy i z góry ustalony, następne opcjonalne i w miarę dowolne (byle krótkie).
Robienie wielu działów mija się z celem na tak małym forum, a do tego niektóre działy będą mniej odwiedzane niż inne.
Skomentuj
Skomentuj