O ato moje chyba nawet było - dzięki za intnerwencję!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Male zmiany w podforum > własne konstrukjce... <
Collapse
X
-
A potrafisz precyzyjnie zdefiniować pojęcie monitor ?
Obawiam się, że 90% tu obecnych miałoby problemy ze wskazaniem różnic między kolumną (nazwa zwyczajowa i niepoprawna), a monitorem. Niestety większość uważa, że jak coś jest małe to jest monitor, a ja widziałem duże 3-drożne monitory :P
Skomentuj
-
tak jak pisze Q, ewentualnie można by dodać tagi [WOLNO STOJĄCE] i [PODSTAWKOWE] ale to już by strasznie wydłużało temat postu no, sorki za wykorzystanie tematu posta ale akurat taki długi był ale ...
[ Kolumny 2-drożne wolno stojące] Kolumny Tomasza (GDN-14-100-8-SCX + GDWK
troche przy przydługie jak na mój gust :roll:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez QuesterA potrafisz precyzyjnie zdefiniować pojęcie monitor ?
Obawiam się, że 90% tu obecnych miałoby problemy ze wskazaniem różnic między kolumną (nazwa zwyczajowa i niepoprawna), a monitorem. Niestety większość uważa, że jak coś jest małe to jest monitor, a ja widziałem duże 3-drożne monitory :P
Wiadomo jakie jest ogólne rozumienie tego zwrotu więc ja nie widzę problemu. W 99% przypadków będzie to użyte poprawnie ...
Monitory to zupełnie oddzielna grupa i w obecnym rozwiązaniu nie ma jak ich wyszukać. Imho mija się z celem wprowadzanie tagów i pomijanie w nich monitorów.
Skomentuj
-
bez przesady, zaraz ktoś rzuci pomysł [okleina], [fornir], [farba], a do tego [kolce], [bez kolców] ;]
[ Dodano: 2009-04-05, 18:33 ]
Zamieszczone przez pegelmesserNie kolumny tylko zestawy glosnikowe. Kolumna to jest Zygmunta.
Skomentuj
-
o 18:29 pisałeś jeszcze "kolumny" wiec daj sobie siana.
Koniec OT!
[ Dodano: 2009-04-05, 18:47 ]
Zamieszczone przez giZamieszczone przez takerobez przesady, zaraz ktoś rzuci pomysł [okleina], [fornir], [farba], a do tego [kolce], [bez kolców] ;]
Jaki jest tego cel ? Chodzi o to żeby było jaśniej i przejrzyściej , jeśli zrobić podział na dodatkowo [podłogowe] i [monitory] i tym samym dodać kolejne pole wyboru to czy zbliży nas to do celu ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeroJaki jest tego cel ? Chodzi o to żeby było jaśniej i przejrzyściej , jeśli zrobić podział na dodatkowo [podłogowe] i [monitory] i tym samym dodać kolejne pole wyboru to czy zbliży nas to do celu ?
Nie postuluje również tego co ktoś wyżej ([Kolumny podłogowe 2-drożne]) tylko proste [Monitory] zamiast obecnego [Kolumny 2-drożne] przy tematach z opisem monitorów.
gi
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserNie kolumny tylko zestawy glosnikowe. Kolumna to jest Zygmunta.
[ Dodano: 2009-04-05, 21:57 ]
Zamieszczone przez giImho mija się z celem wprowadzanie tagów i pomijanie w nich monitorów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez QuesterA jakich monitorów chcesz szukać ? 2way ? 2.5way ? 3way ? aktywnych ? pasywnych ? bliskiego pola ? studyjnych ? estradowych ? z takim tokiem myślenia będziemy mieć 200 tagów indeksujących. Uważam, że podział zestawów głośnikowych (bez względu na to czy są to monitory, nadstawki czy kolumny) z punktu widzenia ilości dróg to najlepsze rozwiązanie, bo jak ktoś się uprze na monitory 2drożne, to wyszuka wszystkie konstrukcje dwudrożne i "przesieje" wyniki wyszukiwania. Przekonaj mnie, że wiesz co to naprawde są monitory to ja Ci powiem ile faktycznie monitorów jest w dziale "własne konstrukcje"
Po drugie szukać chcę "wszystkich monitorów".
Po trzecie większość kolumn diy jest również 2 drożnych (czyli "10 stron" wyników w poszukiwaniu monitorów po haśle "2 drożne").
Po czwarte nikogo przekonywać nie mam zamiaru, to twoje forum i sam powinieneś dążyć do tego by użytkownikom było jak najłatwiej.
Skomentuj
-
Rozumiem Cię ale ja próbuję Ci uświadomić, że porządkowanie to jedna strona medalu, a zaciemnianie obrazu forum to druga strona. Niestety trzeba być gdzieś po środku. Staram się wyważać działania, bo nie uśmiecha mi się nieprzemyślanym działaniem zepsuć purystyczny charakter tego forum, który jak widać znakomitej większości Userów odpowiada. Nawiasem mówiąc wielu autorów konstrukcji umieszcza słowo "monitory" lub "monitorki" w temacie wątku, a to sporo ułatwia przy szukaniu
Skomentuj
-
Potwierdzam, ja również mam tak jak Tanner, po dłuższej nieobecności na forum gdy liczba nieprzeczytanych przeze mnie postów przekroczy 500 wywala mi komunikat w stylu"Twoje konto przekroczyło maksymalną liczbę nieprzeczytanych postów: 500 Zostały one usunięte"... Myślałem, że może da się to zmienić w opcjach Profilu ale nie widziałem takiej opcji. Taką samą sytuację mam na wielu forach, tylko maksymalna liczba nieprzeczytanych postów się różni.
Skomentuj
Skomentuj