dolphin123, a mnie to nie interesuje czy to jest akx czy m18wh... mnie interesuja MONITORY lub KOLUMNY, i jesli ten i ten glosnik bedzie umieszczony w obu kategoriach,to dobrze,nic mi to nie szkodzi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Male zmiany w podforum > własne konstrukjce... <
Collapse
X
-
jak dla mnie to "w trakcie budowy" mozna dac na główną ..a reszta może zostać bez zmian....ewentualne wieksze restrykcje co do tematu ...
nie przybywa to znowu tak strasznie konstrukcji by jakies wielkie podzialy robic......
dwa..... jak jest za duzo dzialów to tez nie dobrze .... narazie to forum jest za male by jakos specjalnie je szatkowac...
Skomentuj
-
a jak interesują nas tylko jakieś rodzaje to wystarczy wklepać searcha.
nie przybywa to znowu tak strasznie konstrukcji by jakies wielkie podzialy robic......postaw się na miejscu osoby, która przed chwilą się zarejestrowała na forum i nigdy wcześniej tutaj nie zaglądała.Dokladnie jak bart210, mówi. Jestem tutaj od niedawna, tylko raz wszedłem do działu własne konstrukcje i dalem wstecz, bo nie chce mi się wszystkiego przeglądać - nazwy tematów nic nie mówią.
narazie to forum jest za male
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88Nie wiem jak ty ale ja nie raz robilem searcha. I nigdy nie skonczylo sie na jednym wyszukaniu dla interesujacego mnie tematu, bo niektore hasla trzeba wpisywac w roznych odmianach (zeby nie szukac daleko, "monitory" i "monitorki"), nie mowiac juz o tym ze czesci i tak nigdy sie nie znajdzie (np "dorotki by..").
Jak będą obowiązkowe tagi to wystarczy, że wpiszesz "monitory" i wyskoczą ci wszystkie monitory z działu bo takie oznaczenie będzie obowiązkowe ...
Skomentuj
-
Uporządkowanie działu własnych konstrukcji ma sens ale moim zdaniem nie w tym momencie, jak wiadomo po ostatniej awarii forum spowodowanej włamaniem są planowane duże zmiany w ogólnym kształcie forum i z pewnością admin ma obecnie dość zajęć z tym związanym. Pomysłu nie neguję ale może odłożyć go na jakiś czas bo może się okazać że przy dużej ilości zmian w krótkim czasie będzie trudno nam się tutaj odnaleźć, obawiam się tego że forum zmieni się w jakiś nowy twór a tego raczej nikt nie chce.
Skomentuj
-
ja sie zgadzam z kolegami przydlby sie jakis podzial. szukam obecnie subwoofera i na forum ciezko znalezc w wyszukiwarce bo kazdy pisze sub subik subas subwoofer no i wez to znajdz? i dobry by byl pomysl z tematem: gotowe konstrukcje do skopiowania jakies linki do tematow w ktyrych sa projekt ygotowe tj rozmairy plyt, schematy zwrotek itp zeby pocztakujacy nie musieli pytac za kazdym razem (tak jak ja dreczylem pawla s. ) tylko wejsc i skopiowac a npisac najwyzej pw do kogos z porada co lepiej sie oplaca i tyle. jest duzo ulatwien wiadomo na pocztaku ciezko przywyknac ale da sie rade. moderowalem jedno z najwiekszych forum w polsce na temat sportow silowych i takie zmiany wychdozily na dobre
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tasiormnie interesuja MONITORY lub KOLUMNY, i jesli ten i ten glosnik bedzie umieszczony w obu kategoriach,to dobrze,nic mi to nie szkodzi.
Ale jesli mialby byc podzial to widzialbym to tak mniej wiecej jak jest teraz, czyli po wejsciu we wlasne konstrukcje tak jak jest teraz pokazywane ostatnio dodane-skomentowane konstrukcje:
a wyzej u gory zamiast jak jest teraz(w trakcie budowy, wyroznione) podzial wlasnie na monitory, na podlogowki i nizej wszystkie konstrukcje 2Di3D(a jakby ktos mial problem dalej z szukaniem to moga byc u gory dwie podgrupy jeszcze: 2D i 3D bo jak pisalem wczesniej 2D moze byc jako monitor i podlogowka
Skomentuj
-
dolphin123, ah nie rozumiemy sie...
wiem ze moga byc to monitory i podlogowki, mnie nie bedzie interesowalo to na jakim glosniku,ale jak moze wygladac obudowa,jakies sciecia,pochylenia,wykonczenie, na ktorym sie moge wzorowac.
Przeciez moge wzorowac sie na obudowie ktora zrobiona jest pod m18wh majac stx 15akx czyz nie? :roll:
Skomentuj
-
Witam.
Ja myślałem nad index-owym rozwiązaniu. Wyglądało by to mniej więcej tak :klik jedna strona np. przyklejona i wyróżniona na "WŁASNE konstrukcje elektroakustyczne" podzielone na grupy monitory, suby itp. odnośniki do konstrukcji na naszym forum. Co wy na to?? Ja mógłbym się czymś takim zająć w wolnym czasie.
Tomek1lol
Zapomniałbym dodać :oops: , iż strona będzie aktualizowana raz na miesiąc. :twisted:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88Ja widzialbym to w taki sposob:
A otagowanie przydaloby sie tak czy inaczej i z obowiazkowym zaznaczeniem ilosci drog. Bo kolejny podzial na 2way i 3 way jest juz chyba zbedny...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123ale na dole powinny byc wszystkie niesegregowane, a podgrupy mialyby tylko pomoc rozdzielic to jesli ktos chce szukac czegos konkretnegoTyle ze konstrukcje zajmowalyby 2x wiecej miejsca na serwerze, wiec nie wiem czy to przejdzie..
Skomentuj
-
Podział działu własne konstrukcje to dobry pomysł, a przynajmniej wygodny, przejrzysty i przyjazny dla użytkownika. Już nie raz kur*** mnie łapała gdy musiałem przewalać wszystkie strony by znaleźć konkretna konstrukcje. Zapewne i tak do takiej zmiany nie dojdzie, bo "porządek" niektórym kojarzy sie z audiomanią, a audiomania to przecież ZŁO :roll: z reszto tak samo jak SB.
Zamieszczone przez Pawel S.glupota - niepotrzebny taki podzial, wez przyklad z audiomani. tam to nie wypalilo
Skomentuj
-
Ale w rozwiazaniu zaproponowanym przez tasiora i dolphina wszystko zostanie po staremu, w dawnym chaosie. A to ze nad tymi tematami ktore sa luzem bylyby subfora ktore grupuja linki z poszczegolnym rodzajem konstrukcji to komu by przeszkadzalo? :)
Userzy ktorzy siedza tutaj kilka lat i znaja forum od podszewki nadal beda przegladac tylko najnowsze konstrukcje, a jesli ktos np chce poszuakc dajmy na to podlogowek na ktoreych moglby sie wzorowac to zajrzy do odpowiedniej kategori.
Tak samo poczatkujacy beda mogli byc odsylani do odpowiedniego podforum. I wcale nie bedzie to zbywanie newbies, tylko podanie im na tacy czegos w rodzaju katalogu sprawdzonych konstrukcji.
[ Dodano: 2009-03-31, 21:12 ]
Zreszta, jesli to bedzie budzilo az taka niechec modow (ale niby czemu?? w imie "swietego starego porzadku"?, przecie to nie jest rewolucja, tylko male usprawnienie), to moze zrobmy chociaz wersje minimum- 5 przyklejonych, zamknietych tematow (kolumny, subwoofery,etc) ktore beda gromadzily linki wraz z krotkim opisem i ewentualnie cena.
Naprwde, co szkodzi wprowadzic chociaz takie rozwiazanie? Prosze o sensowne argumenty... :(
W ogole prosilbym o zmiane tytułu tego topicu na "Male zmiany w podforum >>własne konstrukjce...<<, co o tym sadzicie", bo widze ze samo slowo "podzial" negatywnie sie co poniekorym kojarzy... :wink: Jescze raz pisze, to tylko male usprawnienie...
Skomentuj
Skomentuj