Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2009

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W tych kolumnach z foty nowego. Eton Symphony 26 HD - w loudspeakershop są po 500zł/szt. ale można też kupić w "enerr"- cena z intertechnik.de- 138euro -15% i przeliczyć na złotówki.
    Te kolumny kosztują 26 tys. zł.

Teraz będę miał problem co ma być moim obiektem pożądania ten eton czy morel mdt33 :neutral: :mrgreen:

Skomentuj

Dobrze, że piwo wieczorem smakowało i to uratowało sytuację bo te całe AS to była poracha. Po prostu nie było czego słuchać, 4-5 zestawów grało jak trzeba.

Skomentuj

W tych kolumnach z foty nowego. Eton Symphony 26 HD - w loudspeakershop są po 500zł/szt. ale można też kupić w "enerr"- cena z intertechnik.de- 138euro -15% i przeliczyć na złotówki.
        Te kolumny kosztują 26 tys. zł.

Teraz będę miał problem co ma być moim obiektem pożądania ten eton czy morel mdt33 :neutral: :mrgreen:
        Rok temu po dłuższym słuchaniu kolumn z Ancient Audio też miałem chrapkę na Etona 25SD - idealnie się wpasowywała w mój gust. Szkoda tylko, że taka droga. :/

Fajnie, że piszecie, że porażka ten AS, bo tak bym żałował, że nie pojechałem :). Po prostu o całej imprezie przypomniałem sobie dopiero w sobote...

Skomentuj

Visaton W200S widzę zrobił na was wrażenie ;-)

Skomentuj

hmmm.....mnie zwaliła z nóg wystawa TR Studio w pokoju 607....Zeta Zero, cudowne brzmienie, niesamowita przestrzeń, zajebisty klimat :) ( częstowali whiskey)

również miło było posłuchać Cabasse

ogółem bardzo udana impreza, dużo ciekawych wystaw, warto było

pozdrawiam!

Skomentuj

Rozmawiacie o tcyh małych głośniczkach w pokoju WLM'a ? Posłuchałem ich dosłownie chwile i wrażenie to może i one robiły ale nie grało to za szczególnie. Raziło bardzo wysokimi.

Skomentuj

Heh, jak najfajnieszym systemem były budżetowy Visatony (w130 z tego co kolega piszę) oraz mp3, no to też się cieszę że nie byłem :mrgreen:

A tak poważnie no to trochę przegieli z tą wejściówką - 25zł za jeden dzień!! :shock: Toż to wejście na dobrą imprezę z zagraniczną gwiazdą tyle kosztuje ( no nie mówie o hanie montanie, czy mari carry a tu 25zł za możliwość posłuchania kilku zestawów! (bo i tak zazwyczaj kilku się słucha tak na prawdę, a resztę bardziej oglada bo nie ma na to czasu w jeden dzień). Myślę że wejście powinno być raczej symboliczne, 10zł, tak aby nie było tłumu przypadkowych ludzi. Wiadomo że i tak bilety to mały procent przedsięwzięcia, więc mogli by sobie darować takie ceny, no chyba że chcą przyciągnąć tylko bogaty target, nastawiony na AS jak na zakupy.

Miałem iść ale jak zobaczyłem cenę to zrezygnowałem, wystarczy mi że raz już kiedyś byłem :roll:

Skomentuj

pójśc można raz, potem co roku to samo prawie jest.

Skomentuj

Generalnie za kasę jaką proponowali wystawcy to niewiele zestawów zagrało... I jak kilka osób pisała, zestawy za 100-200tys zł grały dużo gorzej od tych które nie przekraczały 30-50tysiaków.. No i druga sprawa ze w 1/5 pokojow na gorze gral aluminiowy seas :wink:
                    Zdjecia ktore wstawiam sa z neta aby tylko pokazac obrazowo jak co wyglada, nie bralem aparatu bo poszedlem cos tam posluchac i nie dusic sie za duzo w tych pokojach.
                    Moje opinie oparte są w stosunku cena/jakość i patrzone pod kątem diy`owca
                    :wink:

XAVIAN Sobieski IV p.410 Chillout Studio
                    Znowu dla mnie najlepiej zagrały zestawy na SS, szczegolnie XAVIAN. Jak bylem jeden ze sluchaczy podrzucil swoja plytke i z kazda sekunda pojawialo sie co raz wiecej szczegolow, a scanom nie robilo to roznicy ile tego bylo, mozna bylo wszystko wyszczegolnic...

Z kolei nowa seria Illuminatorow w ESA (Bristol)grala tez lepiej niz wiekszosc zestawow, ale niestety drozsze glosniki graly gorzej od starszej serii jaka byla w xavian`ach.

AKKUS Sobieski IV p.418
                    Duże wrażenie zrobił dla mnie akkus. Nigdy nie bylem przekonany do dazenia ushera i podobienstwa do ss, a zagraly dla mnie pieknie. W sobote bylem i sluchalem podstawkowych (V2?), w niedziele wrocilem do Sobieskiego zeby ponownie ich posluchac, a staly tam 3drogi (V3?)na Usher`ach. Zarowno jeden jak i drugi zestaw chetnie bym sobie zbudowal i po tym co pokazano w innych pokojach nie zalowalbym ani zlotowki na te kolumny.

WLM Stella monitor
                    No i najwieksze zaskoczenie to WLM Stella monitor...
                    Poszedlem tam w sobote. Pytalem sie czy maja aktywne zwrotki znowu czy cos i uzyskalem odpowiedz, ze nie ma aktywnej zwrotki, wszystko pasywne i wspomagane aktywnym subem. Nie dowierzalem ze cos za pare groszy dla diy`owca moze zagrac lepiej od czegos za nascie tysiecy zlotych..
                    W niedziele poszedlem ponownie i poprosilem aby wylaczyl suba. I powiem Wam ze w szoku troche bylem ze w tak duzym pomieszczeniu jak na taka srednice midwoofera radzilo to sobie nawet na dole. Nie gralo to jak SS czy Usher, ale za te pieniadze nic tylko robic i podpiac to pod jakas lampe.. W kazdym badz razie bede szukal w sieci tego zestawu i napewno bede chcial to zrobic :wink: Ma ktos o nich dokladniejsze info ?:)

Poza tymi zestawami, nie było nic co chciałbym w całości skopiować. Kilka zestawów grało tylko poszczególnymi elementami które wpadły mi w ucho, inne na tyle słabo, że też utkwiły w pamięci i z tego co pamiętam najbardziej:

Sobieski:
                    Parter Belweder II DSV Focal w sekcji niskotonowej, potęga basu, niestety nie w każdym kawałku sie sprawdzał no i mało nie kosztuje..
                    II p.207 DSVchętnie wziąłbym na testy i przyjrzał się jeszcze raz średniakowi połączonego z kopułką w kolumnach pioneer`a za niecałe 10tysiaków :wink:
                    III p.323 Dobre brzmienie Morel na gorze, mialem juz go wiec wiem dokladnie jak gra :wink:
                    VII p. 701 Wlk Hi Fi Studio, 702 Lowther Klub & Amparo i p.715 Nautilus z Tubami Tu grały szerokopasmowce, bardzo dobra gra gitary i wokalu, myślę że świetnie nadają się na środek do 3drog. Co do tub- fajnie grały ale za nic nie chciałbym mieć czegoś takiego w pokoju :razz:
                    Bristol: p.Moniuszko Fast Audio Pokój w którym najwięcej czasu spędziłem zaraz po Xavianach Akkusie WLM.. Strasznie dużo ludzi za każdym razem tam.. Koleś rozwodził się na temat jego muzycznego serwera czy coś i wciskał ludziom że można poprawić na tym jakość ze zgranych płyt zwiększając liczbę próbkowania i uzupełniając luki w utworze. Nie wiem, albo za głupi jestem na to albo naprawdę nie ma kto na co wydawać kasy.. Natomiast kolumny, które tam stały grały tak melodyjnie, że jakbym stał przed wyborem zakupu czegoś i nie patrzyłbym ile co kosztuje, to zastanawiałbym się czy kupić neutralne SS czy te właśnie Wilson Audio magico v3..

Generalnie mógłbym pisać i pisać, chodziłem robiłem notatki co gdzie jak i kiedy, kilka razy doświadczyłem śmiechu ludzi jak wspomniałem trzem kumplom, że wiem co to za głośniki i można to skopiować :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                      ...
                      Mam bardzo podobne odczucia, podpisuje się w 100%
                      Chyba nikt nie wspomniał o Paradigm i słusznie. Ich dizajn tak odbiega od aktualnych trendów, że na plan dalszy schodzi dźwięk. Wyglądały jak fragment instalacji z XIX wieku i wiele kolumn z naszego forum wygląda o kilka klas lepiej. Ale trzeba oddać honory np takiemu Thielowi czy Focalowi za klasę wykończenia. Chyba niedoścignione wzory...

Skomentuj

Ja sie na tym AS strasznie nudzilem, nic nowego, malo polskich wystawcow (jednak kryzys) sami dystrybutorzy czyli sam marketing. Pogadalem troche o elektronice w monitorach APS (toshiby+TDA), w pokoju baltlaba nie bylo o czym a struss sie wywindowal na sama gore ale nie bylo komu tego sluchac.
                        Ciekawe byly kule Cabasse, wreszcie cos co mialo kopa. W sobieskim glowny problem to buczacy bas, niektore prezentacje wogole go nie mialy weic tez dobrze nie bylo.

Za rok albo sie wystawiam albo nie ide..

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                          Za rok albo sie wystawiam albo nie ide..
                          proponuje sie jednak wystawic. napewno koledz zapewnia tlo swoimi DIY
                          a moze by tak wystawic sie razem z STXem?
                          bylby najbardziej zatloczony pokoj :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                            Ciekawe byly kule Cabasse
                            a dla mnie z kolei to wcale nie gralo.. :/ bass jakby chcial a nie mogl... Focal na parterze w sobieskim duzo duzo lepiej sobie radzil na basie.
                            Zamieszczone przez Pawel S.
                            proponuje sie jednak wystawic. napewno koledz zapewnia tlo swoimi DIY
                            Jak bede jeszcze mial to moje AWX zabierzemy :mrgreen:

Skomentuj

Witam

Wklejam linka do fotek z Audio Show 2009 z Sobieskiego.

Miłego oglądania

Fotki z Audio Show 2009

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                Z STX-em juz dawno wszystko uzgodnione. Po prostu w tym roku nie wyszlo.

a dla mnie z kolei to wcale nie gralo.. :/ bass jakby chcial a nie mogl... Focal na parterze w sobieskim duzo duzo lepiej sobie radzil na basie.

Idealne to nie bylo ale wreszcie cos cisnienia poczulem, troche mi brakuje sily estrady.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                  czesc postow przenioslem do osobnego tematu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...er=asc&start=0

Skomentuj

Jeszcze o Audio SHOW 2009 :
                                    Dla mnie jako rekina dobrego "staffu" audio tegoroczny Audio Show 2009 wypadł zaskakująco, bo z jednej strony w dziedzinie przetworników super słuchawki, ale kolumny......jakieś koszmary estetyki, chodziłem i co raz bardziej byłem zły.... moja żona by mnie wygoniła z domu; wściekłe kolorki różu........... albo archaiczne brzmienia i stare ciemne drewno jak z ...hmmm trumny....I juz miałem wyjść z hoteli zdegustowany i zły że straciłem cenny czas gdy nagle trafiłem na cos zupełnie extraordynaryjengo ........idąc w deszczu wstąpiłem na koniec do Sobieskiego. I.... Ze wszsytkich hoteli tylko Sobieski mnie zaskoczył a widziałem i słyszałem wiele.. tam bodajże w pok701 siadłem jak wmurowany ,dosłowenie zaniemówiłem gdy zobaczyłem a raczej najpierw usłyszałem pierwszy raz dźwiek chyba DO-SKO-NA-ŁY. Tak!!! doskonały !!! nie bójmy sie tego słowa a były to COŚ o dziwnej nazwie - przepiekne w kształcie boskim jak biodra kopbiety kolumny ZETA ZERO nieznanej mi dotąd firmy . to co potrafiły w kontekście przestrzeni te dwie kolumny wprawiło mnie w istne osłupienie.Przestrzeń, a właściwie prawei 3D przestrzeń , niebywała klarownośc środka, perfekcyjnie niepodrasowana żadnymi rezonansami czysta ultra szybka jak bicz góra...po za tym jaka góra gdzie to pasmo sie kończyło....czy sie w góle konczyło?!!! mniam mniam, fenomenalnie po prostu brzmiąca. Odpowiedź impulsowa na instrumentach perkusyjnychj była szybka jak .....hmmm do czego to porównać...... tylko do live dzwieku !! gdy puścili bodajże M.oldfielda usłyszałem po raz pierwszy prawdziwe dzwonki były jak z 3D .A zaznaczam jestem byłym dyrygentem i wiem jak one powinny brzmieć mi w sekcji instr perkusyjnych w mej orkiestrze . I tak! one zabrzmiały dzwonkami, potem gdy zaprezentowali muzykę organową wgniotło mnie w fotel, serio selektywność tych cudnie wyprofilowanych cacek była niezwykła. Zeta Zero oddawały tak realistycznie poszczególne rejestry że nie wierzyłem walsnym uszom że spotkalem takie kolumny .A przy okazji potęga i moc były wręcz piorunujące. Czułem jak drży wszystko wokół mnie gdy zabrzmiało potężne jak piorun C-0 !
                                    By sie upewnić że moje uszy mnie nie mylą dałem im moją ulubioną Cd Tchaikovsky SACD i znów to samo-perfekcyjnie zbalasowana góra ze średnicą szybką jak z pistoletu, każdy niuans altówek czy I skrzypiec słyszałem tak jak mogłbym tylko sobie wymarzyć.....to było jak jedzenie winogron słodkich soczystych zimnych, perfekcyjne doznanie.
                                    Choć nie gustuje w rozrywce tego rodzaju posłuchalem juz z wielką pokorą M Jacksona bo ktoś go przyniósł pani stojącej przy cd i znów moje oczy stały sie jak żarówki okrągle.....
                                    bas,jego impulsowa praca,udeżenie stopy były wręcz perfekcyjne. Ale najwazniejsze że te dwie urocze o niezwykle oryginalnym designie jakby lutni albo....pupci kobiecej kolumny zrobiły z mym ciałem i uszami co chciały....targało mną na fff
                                    po raz pierwszy chyba od 6 lat czułem że jestem na uczcie muzycznej. No musze przyznać że te diablene albo...rajskie raczej Zeta Zero stało sie moim punktem odniesienia chyba na lata . A duzo juz w życiu słyszełem na różnych show. Pod koniec niedzieli ponownie odwiedziłem to stoisko bo musiałem pokazać mej małzonce to "zjawisko") i znów spotkałem tam dziki tłum ludzi-nie dziwię sie......musialem z żoną czekac cierpliwie by sie dopchać do pierwszego rzędu, ale nie żałujemy, stanowczo porównując do G Uthopia czy nawet mych ulubionych Nautiliusów czy świetnych skądinąd cacek Lipińskiego te nowatorskie Zeta Zero są wręcz POZA-KLASOWE wyznaczaja nowe trendy w dźwięku dla mych uszu i boje sie że dla ich konkurecji -oj oj !moga sie ich bać inni nie bez powodu . Ale nie tylko.Moja zona słuszne zauwazyła że kształt tych kolumn wreszcie nie odstrasza jej (!!!!!) , że takie coś moglibyśmy ustawić w naszym domu i nie szpeciłoby nam go...... a wręcz upiekszyło ! Serio pokaz tych niezwykłych Zeta Zero spowodował że jakos już mnie nie ciągneło do innych pokoi....wszedzie gdzie wchodziłem potem czułem już niedosyt... a nawet zlość....
                                    Wręcz nie lubię Zeta Zero bo podniosły mi porzeczkę o 3 piętra, i co tu robić??? są drogie jak dobre autko ale serio zamierzamy je kupić bo od tego czasu nic juz innego nam z żoną nie przypada do gustu.........
                                    NA zakonczenie mej relacji muszę powiedzić że najbardziej zaskoczyło nas to że za Zeta Zero stoi podobno polski konstruktor.................czyżby Polska stawała sie potęgą światową w High Endzie? gratuluję temu zespołowi konstruktorów Zeta Zero smaku i wiedzy. to cudne wrecz doskonałe kolumny. Wreszie coć chyba doskonałego (!!!) w dziedzinie kolumn na Audio Show...................................

ps tu wkliłem parę otrzymanych fotek tego cuda ktore zmieniło na zawsze moje smaki i wymagania

Piotr zauroczony ZETA Zero !!!! brawo panowie Polacy !
                                    Załączone pliki

Skomentuj

to jakas propaganda czy po prostu reklama? ;-)

Skomentuj

nie to nie propaganda tylko cholernie nam sie podobaly. a rzadko nam sie cos podoba, mając poczucie estetyki czlowiek zwraca uwagę na tak oryginalne i urocze kształty ot co. :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                                          to jakas propaganda czy po prostu reklama? ;-)
                                          Od razu o tym pomyślałem jak tylko to zobaczyłem. Ktoś rejestruje się po takim czasie żeby to napisać? Ja tego nie kupuję :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X