Zrob obraz płyty i wrzuc na rapidshare.
Bedziemy dzwieczni.
To sa pdf-y po kilkaset kb wiec calosc duzo nie zajmie, moge komus wysalc na maila i zrobi z tym co trzeba.
Zamieszczone przez kombo
irek, zamierzasz wystawić swoje sprzęty jako diy czy planujesz założyć jakąś firemkę? :grin:
Pokoj mial byc jako diyaudio.pl a co bedzie za rok to sie okaze.
Z takiej jakiejs firemki to ja bym nie wyzyl. Ale coraz bardziej wkurza mnie tandeta krajowych producentow kitow wiec kusi mnie zeby sie tym zajac.
Ale z drugiej strony ceny nie będą takie jak nasze budżety przy projektach, co oczywiste - jeszcze trzeba podatki płacić, ludziom płacić, pomieszczenia mieć itp. Wszystko kosztuje, ale sam cholernie ciekawy jestem jakie ceny pozwoliłyby takiemu interesowi normalnie prosperować. Bardzo ciekawa perspektywa bo rynek nienasycony i myślę,że popyt jest.
prowadzę firmę i powiem Ci że z takim popytem to sukcesem będzie nie dokładanie do interesu
Miesięczny obrót musiałby wynosic najmniej parę tys. zł. myślę że sensownie około 4-5 żeby to jakikolwiek sens miało.
prowadzę firmę i powiem Ci że z takim popytem to sukcesem będzie nie dokładanie do interesu
Coś o tym wiem, brat mój ma firemke również i handluje akcesoriami motocyklowymi i tez popyt jest różny. Ludzie wola sobie kupić tandetne, pękające plastikowe ochraniacze lub rękawice jak ze skaju po 9.90zł/m niż zainwestować w swoje bezpieczeństwo i kupić normalne produkty. A potem upadek, łepek wali głową w asfalt i kask zamiast go chronić wbija mu się w mózg:( Tak na marginesie..tak słabo z popytem? Musisz reklamę kolego w audio albo innym high endowym czasopiśmie sobie sprawić i ceny podnieść 3razy. Wtedy wszyscy zaczną uznawać wyrób za znacznie lepszy:) I jak to wtedy pięknie zagra.... Już słyszę te peany nad liniowością, barwą i naturalnym dźwiękiem, nad wybitną średnicą i wszechmocnym basem, zarazem mocnym i karnym jak pruski żołnierz.
Typowy przelicznik koszt podzespolow netto razy 3,5 daje cene detaliczna brutto. W tym jest wliczony konieczny 30% rabat dla sklepow.
Tak wiec jak material kosztuje 100zl to gotowy produkt 350zl.
Dobrze znana firma RLS to tak na prawde jednoosobowa produkcja, gosc sam wszystko robi bo jest stolarzem. Opinie ma dobre popyt jakis tam jest ale nie widze zeby firma sie powiekszala po prostu starcza mu na zycie.
Ja bym nie mogl, bo nie jestem stolarzem..
Nie wiem co sie stalo z Matronix-em, robili byle co ale chociaz tanio. Teraz nie mam sumienia ocenic ich panelu. Napisze tylko ze w Matronix-ie znaczek CE nie spelnia norm CE a reszta to szkoda gadac :)
brat mój ma firemke również i handluje akcesoriami motocyklowymi i tez popyt jest różny
ale to jest raczej biznes sezonowy jak sklep rowerowy czy z nartami
Zamieszczone przez irek
Nie wiem co sie stalo z Matronix-em, robili byle co ale chociaz tanio. Teraz nie mam sumienia ocenic ich panelu. Napisze tylko ze w Matronix-ie znaczek CE nie spelnia norm CE a reszta to szkoda gadac
Irek jakby nie było to trzeba to powiedzieć. Wykończyłeś kolegę "pozytywnymi" opiniami :mrgreen:
A jest jeszcze jakiś polski sklep, żeby można było kupić jakikolwiek panel do suba?
Temat zszedł na "ploty". Nie byłem nigdy na AS :( wybieram się w tym roku. Czytając Wasze posty wnioskuję, że lepiej poświęcić niedzielę, najprawdopodobniej będzie spokojniej i mniej ludków. Czy macie jakieś rady praktyczne? Np pół bochna chleba, słoik smalcu i kompot babci aby nie umrzeć z pragnienia? Na pewno aparat foto, może swoją płytkę z krótką składanką, coś jeszcze zabrać?
Ja będę w tym roku 2 raz i mogę trochę podpowiedzieć z własnego doświadczenia. Zobacz wcześniej na stronie audioshow jakie będą firmy w tym roku i zaplanuj wcześniej gdzie będziesz chciał spędzić więcej czasu, bo inaczej stracisz kupę czasu w dupnych pokojach. Zeby odwiedzić 3 hotele lepiej wybrać się na cały weekend. Rozumiem że chodzi o składankę nagraną przez Ciebie? Lepiej jej nie bierz bo ludzie będą na ciebie krzywo patrzeć jak będziesz chodził z tym piratem :mrgreen:
colcolcol,PawełS daje dobre rady :) Ja bym powiedział to samo.
Dodam jeszcze tylko że jeśli jedziesz pierwszy raz to możesz tego nie ogarnąć i jeśli chcesz posłuchać czegoś dokładniej to jedź na 2 dni bo w samą sobotę nie dasz rady. W sobotę wybierasz sobie sprzęt który chciałbyś dłużej posłuchać i robisz to w niedzielę bo wtedy jest mniej osób.
Jeśli przyjedziesz na 2 dni to proponuję Sobieskiego zwiedzać całą sobotę a na niedzielę zostawić sobie sprzęt który się najbardziej podobał w Sobieskim i 2 kolejne hotele (bo tam będzie najmniej wystawców i obejdziesz je w godzinę każdy).
Na pierwszy raz to jak Ci sie uda zrobic po 2-3 zdjecia w kazdym pokoju to juz bedzie duzo.
Zamieszczone przez colcolcol
może swoją płytkę z krótką składanką,
Tak jak koledzy pisza nie jest to wskazane a np w pokoju ESY facet zawsze pyta co to za plytka, co za autor kto nagral kto gra itp. A ESE warto odweidzic bo jest tam najwiecej glosnikow ktore potem mozna sklonowac. Warto jeszcze posluchac RLS-y bo reszta to wynalazki ktorych raczej nie uswiadczysz w domu wiec po co zawracac nimi glowe.
Zamieszczone przez colcolcol
coś jeszcze zabrać?
wystarcza dobrze umyte uszy (ja uzywam audispray) i przygotuj sie ze po powrocie Twoj sprzet przestanie ''grac'' :)
Skomentuj