Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2009

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez nowy1
    no to 10,50 raniutko wyjazd tramwajem i jestem o 11 na audioszole :)
    Tak samo jak ja :mrgreen:

Skomentuj

Panowie a ile kosztuje wejściówka?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

na stronie AS pisze 25zl jest na jeden dzien

Skomentuj

to dobranoc :mrgreen:

Skomentuj

eee, myślałem że jakiś większy ruch będzie, jakieś forumowe spotkanie pod hotelem albo co :P
            Ja niestety dopiero dziś miałem czas na oddech w natłoku ciężkiej pracy i dopiero dziś zdałem sobie sprawę że akurat w ten weekend jest AS
            Na śmierć o tym zapomniałem ;]
            Ktoś ma zamiar być jutro ?
            Jakby co to mam parę namiarów na miejsca gdzie można zjeść dużo , tanio i bardzo smacznie i w rozsądnej cenie, szczególnie gdy jest się studentem (-10, do syta za 12-13zł :P

Skomentuj

No mnie też trochę cena odstraszyła, szczególnei ze dużo wydatków w tym miesiącu. Ale może zjawie się jutro na chwilę.

A jak tam wrażenia z AS?

Skomentuj

Prawie wszystko gra tak samo, czyli głośno że aż łeb urywa :neutral:
                Mi najbardziej podobał się pokój "Markow's team". Graja tam na stareńkich altecach i w tym pokoju najbardziej wydaje się że muzyka jest na żywo.

Skomentuj

dla mnie najlepiej grały
                  wlm stella monitor
                  http://www.wlm-loudspeakers.com/
                  zrobiły na mnie niesamowite wrażenie choć grały z subem Basic Duo
                  na drugim miejscu
                  http://www.proac-loudspeakers.com/d28.php

i muszę nawet powiedzieć, że po tylu odsłuchach myślałem, że wsiądę do samochodu i będę zawiedziony moim sprzętem a tu nie. Aż się sam zdziwiłem całe szczęście pozytywnie. :mrgreen: Ale zobaczyłem niedomagania kopułki ale o jej wymianie już myślałem wcześniej :wink:
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ja dzisiaj do bristola mykam, bede tam kolo 11. kilka rzeczy w sobiechu gralo ale generalnie strasznie glosno jak zwykle...

Skomentuj

bida z nędzą

Skomentuj

Czyli dobrze że nie pojechałem? :grin:

Skomentuj

panowie, gdzie fotorelacja?

Skomentuj

Juz niedziela dawno po południu, a żadnej fotorelacji nie widać, coś nie tak jest ;>

Skomentuj

http://audiohobby.pl/topic/4/4600#koniec

Mam nadzieję, że się nie obrazicie za link z innego forum, ale Gustaw sie postarał o solidną fotorelację.

Skomentuj

Największym zaskoczeniem na plus były małe Akkusy V1 na Usher, woofer przypominający scan speaka węglowego. Grały muzykę, słuchanie sprawiało nieukrywaną przyjemność, lekkie brzmienie bez podbarwień, można je porównać do zestawu 2 way na Seasach (Toma85). Jeżeli akkus udostępni dane przy zakupie przetworników to mógłby to być obiekt pożądania za niewielkie pieniądze.
                                Potężny, szybki (trzymany za pysk) i bardzo niski bas w Zeta Zero wraz ze wstęgami świetnie nadawał się do odtwarzania metalu, solidnego rocka, jazzrocka. Cztery pory roku jak dla mnie za szorstkie, ale to może wina źródła. Po za zasięgiem dla wielu z nas.
                                Najbardziej obawiałem się spotkania zestawu Esa 2 way na iluminatorach. Spokojnie mogę swoje obok ich produkcji postawić. Nisko schodzący bas powodował trudności w ustawieniu i ogromny wpływ pomieszczenia na brzmienie, brzmiał w każdym miejscu sali inaczej. Szkoda, że nie usłyszałem nic na SS 26w.
                                Co by nie pisać dopiero trzy drogi ujawniają możliwości w odtwarzaniu muzyki. Woofer musi mieć sporą powierzchnię i nawet najlepsze 18 cm średnicy, to za mało.
                                Kosmiczne kable grubości węża do odkurzacza, tajemnicze rezonatory rodem z Tybetu, czarowanie jednym głośnikiem szerokopasmowym, królująca czerwień lamp zamiast błękitu diodek, dzielone na 102 części systemy (wtyczka, odgiętka, kabel, odgiętka, wtyczka, kondycjoner, wtyczka, odgietka, kabel, odgietka, wtyczka ufffffffffffffff wreszcie zasilacz transportu a gdzie tu jeszcze do dźwięku? Voodoo audio się panoszy po to aby słuchać brzdęków a nie muzyki.
                                Ubrałem się za słabo (zmarzłem) , reklamówki na foldery rozdawali, prosili wręcz o własne płyty, nie było potrzeby robienia zdjęć, na Krakowskim Przedmieściu były bagietki z serem za 4 zeta oraz dwóch murzynów (też zmarzniętych). W przyszłym roku nie jadę.
                                Dodam IMHO bo znów się zacznie...

Skomentuj

Zamieszczone przez colcolcol
                                  Największym zaskoczeniem na plus były małe Akkusy V1 na Usher, woofer przypominający scan speaka węglowego. Grały muzykę, słuchanie sprawiało nieukrywaną przyjemność, lekkie brzmienie bez podbarwień, można je porównać do zestawu 2 way na Seasach (Toma85). Jeżeli akkus udostępni dane przy zakupie przetworników to mógłby to być obiekt pożądania za niewielkie pieniądze.
                                  Potężny, szybki (trzymany za pysk) i bardzo niski bas w Zeta Zero wraz ze wstęgami świetnie nadawał się do odtwarzania metalu, solidnego rocka, jazzrocka. Cztery pory roku jak dla mnie za szorstkie, ale to może wina źródła. Po za zasięgiem dla wielu z nas.
                                  Najbardziej obawiałem się spotkania zestawu Esa 2 way na iluminatorach. Spokojnie mogę swoje obok ich produkcji postawić. Nisko schodzący bas powodował trudności w ustawieniu i ogromny wpływ pomieszczenia na brzmienie, brzmiał w każdym miejscu sali inaczej. Szkoda, że nie usłyszałem nic na SS 26w.
                                  Co by nie pisać dopiero trzy drogi ujawniają możliwości w odtwarzaniu muzyki. Woofer musi mieć sporą powierzchnię i nawet najlepsze 18 cm średnicy, to za mało.
                                  Kosmiczne kable grubości węża do odkurzacza, tajemnicze rezonatory rodem z Tybetu, czarowanie jednym głośnikiem szerokopasmowym, królująca czerwień lamp zamiast błękitu diodek, dzielone na 102 części systemy (wtyczka, odgiętka, kabel, odgiętka, wtyczka, kondycjoner, wtyczka, odgietka, kabel, odgietka, wtyczka ufffffffffffffff wreszcie zasilacz transportu a gdzie tu jeszcze do dźwięku? Voodoo audio się panoszy po to aby słuchać brzdęków a nie muzyki.
                                  Ubrałem się za słabo (zmarzłem) , reklamówki na foldery rozdawali, prosili wręcz o własne płyty, nie było potrzeby robienia zdjęć, na Krakowskim Przedmieściu były bagietki z serem za 4 zeta oraz dwóch murzynów (też zmarzniętych). W przyszłym roku nie jadę.
                                  Dodam IMHO bo znów się zacznie...

Mi to grało

Jadis z sonusem porażka

[ Dodano: 2009-11-08, 20:02 ]
                                  chodziło o tą kolumnę na etonach

[ Dodano: 2009-11-08, 20:03 ]

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                                    Mi to grało
                                    Solidne granie, ale właśnie na 3 drogach...
                                    Było sporo fajnych systemów, sporo zależało od puszczanej muzyki i od naszych preferencji. Miałem wrażenie, że większość systemów miała podbite najwyższe i najniższe. Po przyjściu do domu pierwsze co zrobiłem po siusiu, to właśnie zapuszczenie muzy, zabrzmiało bardziej naturalnie, bez iskrzenia a co do basu podłogówek Esa 2 way to niestety chyba jakaś porażka konstrukcyjna, wydaje się się, że to chyba nie wpływ pomieszczenia bo moje jest do d.... a bas można śledzić nutka po nutce na większości nagrań a u nich gubił się, to sie pojawiał..jak dziury w serze szwajcarskim.

Skomentuj

Ta wysokotonówka ceramiczno-magnezowa w tych kolumnach na etonach mi się podobała.

Skomentuj

kombo,
                                        która?
                                        numer fotki podrzuć.

75?
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                                          Ta wysokotonówka ceramiczno-magnezowa w tych kolumnach na etonach mi się podobała.
                                          Koszt kolumn ponad 24 tyś. zł., faktycznie efektownie zagrały utwór z płyty Garbarka, puszczony przez chyba konstruktora. Transjenty i szybkość tych kolumn wybitna. Jednak moja płyta nie zabrzmiała już tak rewelacyjnie. Muszę przetrawić to czego się dzisiaj nasłuchałem, ale jedno wrażenie jest dominujące - najdroższe, rozbudowane i wypasione systemy wcale nie zagrały lepiej od niejednego prostego i o rząd wielkości tańszego.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X