Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ile wypijacie tygodniowo?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ile wypijacie tygodniowo?

Postanowilem sie zapytac, tak z czystej (heheh) ciekawosci. Ile alkoholu wypijacie tygodniowo? Jestescie na tyle odwazni, zeby sie przyznac? Napisac po prostu ile schodzi SREDNIO (czyli liczac srednia z miesiaca, dwoch,...) tygodniowo i czego? Jestescie to w ogole w stanie okreslic, zliczyc i wyciagnac radykalna srednia? (liczymy imprezy, wesela, pogrzeby bueheheh, sorry...)
    Osobiscie bede na tyle odwazny, zeby sie przynac - ale czekam najpierw na kilka szczerych postow. Prowadze male referendum w tej sprawie w zwiazku z kilkoma faktami, jakie stwierdzilem w swoim zyciu. Stad taki post. Z gory dziekuje za odwage cywilna :)

od równo 2 lat zero wódki... po pewnej imprezie się zatrułem i do dzisiaj na samą myśl o smaku wódki zbiera mnie na wymioty, co jest kłopotliwe w przypadku np. ślubu gdzie wypada wypić kielicha za młodych

za to wino, nalewki, likiery i piwko wchodzi we mnie elegancko :]
    pierwsze trzy okazjonalnie a piwo około 2l tygodniowo - jest lekki daszek dla ptaszka więc się ograniczam :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila
      jest lekki daszek dla ptaszka więc się ograniczam :grin:
      ja już mam stajnie :lol: Ale jak to mówią: porządny gospodarz trzyma konia pod dachem :mrgreen: lub: kto nie ma brzucha ten słąbo r...a :twisted: A co do tematu, trochę dziwny no ale skoro pytają to się coś odpowie: średnio 3piwka tygodniowo, kilka razy w miesiącu troszkę wina, wódka i inne naprawdę okazjonalnie

Skomentuj

w takim razie ja jestem jakis inny :???:
        jeszcze w poprzednim roku akademickim chodzilem z dziewczynami raz na tydzien max raz na 2 tygodnie na piwo - ale to tylko jedno
        teraz jak juz nie mam po co chodzic na piwo to wypije jedno raz na 2-3 miesiace :P
        a wodke tylko przy okazjach - wlasnie wesela, czy imprezy ze znajomymi. ostatnio wychodzi 0,5l/miesiac

no ale zdazaja sie takie czasy ze przez pol roku nic nie wypije :P

Skomentuj

hmm w sumie to nigdy takich statystyk nie prowadzilem ale gdyby sie tak zastanowic to z narzeczoną tak 4 butelki półwytrawnego tygodniowo (akurat taki mamy stojaczek i co tydzien trzeba go "naprawic")do tego przynajmniej 1 butelka martini lub cincin-a lub innego wynalazku w ten deseń w tygodniu znika...

wódka tylko okazjonalnie na jakichś weselach lub "wiekszych rodzinnych spotkaniach" ...a ile tego idzie nie mam pojecia nigdy nie robilem takich statystyk, w kazdym razie na wodke zwracam mocną uwage nie pijam kolorowych, i roznych wynalazkow dziwnego pochodzenia... nie lubie się nią urżnąć wiec duzo tego nie piję ;p

no i dodatkowo tak srednio liczac to mysle ze 4ro pak piwka w tygodniu leciutko wciagam,

rodzice narzeczonej lubują sie w nalewkach i winach robią to z wszystkiego i wychodzi im to przepyszne heh (to nie tylko moja opinia) wiec jak wracamy z domu (srednio raz na 2 miesiace) to tez kilka butelek zawsze się zabierze ....

kurde nigdy tego nie liczyłem ale jak tak się na to popatrzę to trochę tego piję ;p

Skomentuj

Ze mną chyba jest podobnie koledzy, tj. ok 3-5 piwek tygodniowo, nieraz mniej a nieraz trochę więcej... do tego czasem wieczorkiem mała szklaneczka "rudej z colą" lub kieliszek wina. Wódki sam, z własnej przyjemności, by z barku wyjąc sobie flaszke i sobie kielicha nalać nie piłem nigdy, co nie znaczy że jej nie piję, przy okazji zawsze wypić mogę, problemu nie ma. Jej smak zupełnie nie ma w sobie niczego szczególnego, co by na mój zmysł smaku pozytywnie działało. Jednakże Mariusz wypić potrafi i bywa, że wleje się tego do środka całkiem sporo:) Wszystko zależny od tego, czy trafia się jakaś impreza czy nie...
            A na domki dla ptaszków tudzież stajnie dla konia najlepszy jest ruch- i to nie wychył membrany suba ale ruch fizyczny:) Kupcie sobie psa-np huskyego jak ja jakiś czas temu wtedy gwarantuję że i 4 piwa dziennie spokojnie spalicie:)

Skomentuj

hehe, ciakwawy temat

Ja podobnie jak maxdila nie pijam wódki, w ogóle. Szczerze mówiąc śmieszy mnie trochę jak ktoś pije kielicha i później przepija czymś innym, żeby nie czuć smaku samej wódki - po co się tak męczyć Jeśli chodzi o wino to też raczej nie przepadam (choć kiedyś nawet coś tam "fermentowałem" w domu, głównie jakieś "bulgoty" mi z tego wychodziły no ale to było pod koniec liceum i na początku studiów więc dawało to sporo radości ). Teraz bardzo przyjaźnię się z piwkiem. W tygodniu wychodzi to jakieś 1-2 wieczorkiem, w sobotę pewnie coś koło 5-7 jeśli zahaczę o mój ulubiony bar z muzyczką w mrocznych klimatach... patrząc na to teraz to wolę tego nie przeliczać na pieniądze bo o Jezusie... na szczęście jak na razie nie mam problemów z żadnymi "daszkami"

Skomentuj

Skad temat - ano sprawdzam jak to jest w roznych "spolecznosciach". To znaczy zauwazylem pewna zaleznosc miedzy rozrywkowoscia, a hobby. Tak na przykad ludzie zwiazani z elektronika pija i baluja malo. Ludziska, ktorych pasja sa np. wiatrowki i strzelectwo - o wiele "staranniej sie bawia" :) Jest takich zaleznosci kilkanascie, ktore juz zaobserwowalem. Chcialem sprawdzic jeszcze jak jest tutaj - no i poki co sie potwierdza.

Mowiac krotko, nie pasuje w kanon "elektronikow". Normy jakie podajecie na tydzien czesto sa w moim wypadku realizowane w jeden wieczor... (smiac sie czy plakac? )
                Generalnie warto sobie taka statystyke przeprowadzic, wierzcie mi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  w takim razie ja jestem jakis inny
                  nie tylko Ty.. jest nas dwóch

wypije jedno raz na 2-3 miesiace
                  a wodke tylko przy okazjach - wlasnie wesela, czy imprezy ze znajomymi. ostatnio wychodzi 0,5l/miesiac

no ale zdazaja sie takie czasy ze przez pol roku nic nie wypije
                  Potwierdzam :) mam tak samo :) od kiedy kupiłem autko bardzo rzadko piję :)

Skomentuj

Ja jedno piwko na codzien, w sobote co tydzien pół litra na głowe zawsze - Niagara, Starogardzka, Ojczysta itp. Czasem jakieś winko marki wino w tygodniu, ale gora jedna butelka.

Skomentuj

Mi wychodzi średnio 4 piwa na tydzień. Za wódką raczej nie przepadam, no ale przy świętach, lub jakimś większym "zjeździe rodzinnym" wypije parę kieliszków (no jak to Łukasz, z wujkiem nie wypijesz??? :razz: ). Z win to lubię najbardziej "Wermuty", ale to też okazjonalnie, średnio 250ml na miesiąc.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                        świętach, lub jakimś większym "zjeździe rodzinnym" wypije parę kieliszków
                        Zamieszczone przez bawolek
                        lub "wiekszych rodzinnych spotkaniach"
                        a to ja napise tak - NIE PIJE Z RODZINA :!:
                        nawet nei macie poejecia jakie akcje sie dzieja jak rodzinka sie zjedzie i zaczyna razem pic. ta "wylewnosc" po wodce jest strasznie wkurzajaca :???:

Skomentuj

a to ja napise tak - NIE PIJE Z RODZINA
                          A tutaj racja. Co prawda w mojej rodzince nie ma tam jakichś specjalnych problemów interpersonalnych, nie o to chodzi, ale dla mnie problemem jest to, że jak popije to dużo i o wszystkim gadam i później rodzinka ma ze mnie polew następnego dnia hehe

Skomentuj

nawet nei macie poejecia jakie akcje sie dzieja jak rodzinka sie zjedzie i zaczyna razem pic. ta "wylewnosc" po wodce jest strasznie wkurzajaca :???:
                            Hahaha u mnie to samo

Skomentuj

Srednio 0,5 piwa na tydzien.

Skomentuj

w takim razie ja jestem jakis inny :???:
                                Co w tym złego?

Ja nie pijam nic z alkoholi Taką już mam zasadę i tyle... I nie czuje się z tym źle :) a wręcz przeciwnie :) (żeby nie było... Nie jestem byłym alkoholikiem

Skomentuj

Ano u mnie w okolicy jest już zupełnie odmienny zwyczaj może dlatego że w co drugim domciu pędzi się różnego rodzaju wynalazki a miejscowi już nie mówią że mieszkają na Woli Cyrusowej tylko Spirytusoeej, tak że u nas nigdy nie brakuje ani wódki ani jedzenia bo tam gdzie się nie pędzi to się znowu przerabia wędline.

U mnie to wypada zupełnie inaczej jedno piwko raz na tydzień dwa ale od 0,5 do 1,5 l tygodniowo kochanego bimbaoo....

O i jeszcze jedna ciekawostka na jednej wsi 13 firm dekarskich w tym jedna moja tak że u nas żyjemy z wódki ,kiełbasy i dachów.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88
                                    Srednio 0,5 piwa na tydzien.
                                    Pół litra czy pół piwa? :lol:

Skomentuj

Jedno piwo na 4-6mc :oops: wodka bardzo okazyjnie, ostania okazja w poprzedni weekend - ciąża żony :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                                        ostania okazja w poprzedni weekend - ciąża żony
                                        gratulacje :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X