Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przedwzmacniacz pasywny :lol:

Skomentuj

Widziałem
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Koniec, normalnie koniec :thumbsup:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...986&highlight=

I pomyśleć że ten koleś mnie poucza jak obudowy składać.

Skomentuj

??

Skomentuj

Chodzi o "tuleje"

Skomentuj

Miszczu dosłownie :)
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                I pomyśleć że ten koleś mnie poucza jak obudowy składać.
                rozumiem ze autor tematu?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  rozumiem ze autor tematu?
                  Tak :)
                  Pytał się mnie nawet na PW czy w ogóle jakieś książki czytałem na temat akustyki :biggrin:
                  To ten koleś co przelicza "wytrzymałość" (w sumie nie wiadomo o co mu chodzi, ale chyba o wytrzymałość) obudowy na ilość watów.

Skomentuj

To trzeba było mu podać "te" wzory o których sie normalnie nie mówi
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie no ja jestem zielony jesli chodzi o te sprawy ale on jest bardziej zielenszy ehhehe

Skomentuj

Zielony to jestem ja i Marian i jeszcze kilku innych :flapper:
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

hehe tez prawda

Skomentuj

Witam,

Panowie, nie jest dobrze. Koleży z audiohobby.pl wkroczyli na kolejny, wyższy poziom świadomości i zaczynają dyskutować na temat wyższości akumulatora kwasowego nad żelowym (albo odwrotnie - nie jestem godzien to pojąć) przy zasilaniu wzmacniacza na kostce TDA:

http://audiohobby.pl/topic/1/2815#koniec

Uuuuu, nie ma żartów...

Skomentuj

"Właśnie wymieniłem w wzmacniaczu bezpiecznik ze zwykłego 2,0 A na Padisa 2,5A.
                              Zmiany w brzmieniu są natychmiast zauważalne"

"Generalnie pojawiło się większe nasycenie w całym paśmie. Przybyło basu, chwilami jest go nawet za dużo.
                              Powiększyła się stereofonia i scena, wcześniej zawierała się pomiędzy kolumnami, teraz wyszła poza. Polepszyła się też precyzja i rozłożenie dźwięków i instrumentów na scenie."

oczywiscie audiostereo
                              Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

czasami chcialbym w takie rzeczy uwierzyc... sam bym sobie wmowil ze lepszego sprzetu nie potrzebuje

Skomentuj

Ale że dorośli ludzie (tak myślę) wierzą w takie bzdury... Może dalej dostają prezenty od św Mikołaja :lol:
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

"Jeśli nie to, to co radzicie? Tak do 500zł żeby grało głośno wyraźnie i ważny jest bass.

Bass musi być, bez bassu nie ma grania...

Skomentuj

Muszą byc watty, żeby był bass
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Cholera jakiś wytrawny wędkarz

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2207503.html

"Zwrotnice mogą byc takie jak producent zaleca jednak drobne poprawki i zastosowanie lepszych elementów poprawi brzmienie''

''No to tez prawda bo ma to związek częstotliwość a rozsył horna i jego parametry. Ale w takich systemach jest to pomijane niemamające wiele wspólnego z końcową jakością dzwieku chyba że ktoś słucha muzyki aparatura pomiarową.
                                          Last edited by marian; 16.12.2013, 22:31.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X