a tak z ciekawosci - o jakich kolumnach mowa? nadal stxy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum
Collapse
X
-
Początek opisu nie wiem czemu skojarzył mi się z Kobietą ale taką suchą bez cycków i małą dupka :) nie wiem czemu :)
Natomiast sam mam takie kable (kupione okazyjnie, używane, więc kroci za nie nie dałem ) i na moich kolumnach nie zauważyłem różnic , a na pewno tak poetycko nie potrafił bym ich opisać
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaBas ... jest motoryczny, czas wybrzmienia jest niezwykle akuratny
Skomentuj
-
Zamieszczone przez infinity Zobacz postaUff... trzeba pamiętać, że prąd płynie z plusa do minusa (a w zasadzie odwrotnie :P) więc patrzcie na polaryzację, żeby nie obrócić przewodu niezgodnie z oznaczeniami :lol:Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaciekawe teorie... jak fajnie maja ci co nie znaja podstaw teoretycznych
Skomentuj
-
"Nie wiem dlaczego ludzie piszą że ta vifa gra bardzo dobrze jak dla mnie w bezpośrednim porównaniu do STX gdwk 10-250 AWX) Vifa dx25 klęka przed nim na kolana.A że miałem możliwość posłuchania przez chwile AWX z GDN 15/40 Tonsila to śmiało mogę powiedzieć że nie słyszałem lepszego połączenia (Nie sttety z tego co wiem nie ma do nich zwrotnicy)"
Elektroda
Skomentuj
-
Bogowie.
---------- Post dodany 01.02.2014 o 18:03 ---------- Poprzedni post 31.01.2014 o 16:42 ----------
No i takie kwiatki:
Więc po co np 4mm(i czasami więcej) na woofery i większe wartości niż 1,5 na sekcję mid/tw?
I nie jest to absolutnie żadna zaczepka, a pytam zupełnie poważnie, jakie są zalety większych średnic kabli głośnikowych, niż klasyczne 1,5 i 2,5. ?
a np, po by żeby delikatnie zmienić charakterystykę, tak kabel 0,75mm kw jak i np 4mm przeniesie, tylko z delikatnie inną charakterystyką, wytłumaczę Ci to łopatologicznie, jeśli np woofer ciągnie mułem, możesz wtedy zastosować mniejszy przekrój kabla po to a żeby nie szedł w niższe częstotliwości aż tak bardzo,(chociaż więcej może zrobić po prostu inny przewód) jęsli np woofer gra mocno średnim basem można delikatnie naciągnąć charakterystykę wrzucając przewód o większym przekroju, często ten sam kabel rodzaj miedzi ten sam typ skrętki inaczej zagra w przekroju 2x2,5mm a inaczej w przekroju 2x5mmLast edited by lklukasz; 01.02.2014, 18:38.
Skomentuj
-
Dzisiaj w firmie przeszedł do mnie klient z zapytaniem/kupnem czy może posiadam "wtyczkę flash player":lol: początkowo nie załapałem, ale po chwili nie mogłem powstrzymać się od śmiechu
DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta"STX FX-300 oferują najwyższym poziom jakościowy jeżeli chodzi o technologię, projekt zwrotnicy oraz jakość materiałów niespotykanych nawet w kolumnach do 10 tyś zł.''
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Wisisz mi za czyszczenie laptoka oplutego kawąNo miał ktoś wenę..
Skomentuj
Skomentuj