Witam jak w temacie nosze się z zamiarem zakupu telewizora LCD 37'' full HD kwota jaką zamierzam przeznaczyć to 2500 zł marki jakie mnie interesują to LG Samsung Sony Toshiba Panasonic może ktoś się orientuje co najlepiej kupić w takiej kwocie??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Telewizor LCD 37'' do 2500 zł jaki polecacie ??
Collapse
X
-
Też uważałem za nr 1 samsunga bo porównałem go do sony brawia i jakoś kolory miał lepsze samsung moim zdaniem bardziej żywe sony miał lekko takie przytłumione. Ale jak zobaczyłem Toshibe to zacząłem się zastanawiać miedzy głownie właśnie samsungiem a toshibą i nie mogę sam dobrze wybrać a poza tym teraz tyle tych modeli na rynku które różnią się prawie detalami człowiek nie wie co wybrać :P Dlatego liczę na waszą pomoc
Nie musi być full HD może być też HD ready bo podobno przy takiej wielkości ekranu i do tego braku filmów z blue ray i telewizji która na razie nie oferuje Full HD (podobno tylko jedna stacja w stanach umożliwia Full HD prze VoD)
Skomentuj
-
Toshibe mam sam 37 cali, mialem sharpa mial piekne kolory kontrast itp ale mialem problem z podlaczeniem do komputera, mialem tez philipsa, bylo to samo, rowniez problem wystepowal w samsungu ktorego mam w duzym pokoju.
Po tym fakcie zmienilem na toshibe, polecam ten televizor, obraz ladny, zadnego problemu z podlaczeniem innych nadajnikow w tym komputera, ogladam z niego filmy HD i wyglada to swietnie :)
U nas w polsce nie sa az tak popularne toshiby, ale juz w niemczech ciesza sie spora popularnoscia, z czystego serca polecammam sam 2 toski w domu i zero problemow :)
Skomentuj
-
gdzie tam pokoj za maly. ja ma w pkoju 16m2 plazme 50" i juz jest za mala... moze na poczatku wydaje sie duza ale po miesiacu niknie w oczach.
Polecam http://www.allegro.pl/item817921788_...panasonic.html jesli juz ma byc te 37 cale małe.
Skomentuj
-
temat juz byl walkowany sporo razy .......
tak wiec po prostu sobie poczytajcie bo niestety matryce samsunga czy lg to smieszne są przy panasie/sharpie/thosibie ......
a to dopiero poczatek przydatnych rzeczy które wyjdą ci w parniu po jakims czasi uzytkowania... kosmiczne brane z d...y kontrasty dynamiczne a normalny wogole nie podany, jaka natywna rozdzialke np d-sub przenosi ... i wiele innych bajerów ktorymi szajsungi/lg sie nie chwalą z oczywisitych powodów ;p
takero ma racje zadaj to pytanie na hdtv
no ale za tym to tez cena idzie...
Skomentuj
-
Mam le32b651 od tygodnia.
Kupiłem go pod pc.
Tylko, napisze że współpraca z pc rewelacja po d-sub, praktycznie wszystkie rozdziałki mogę ustawić. Na hdmi musi byc tylko lepiej. kupiłem serie 6 ze względu na 100hz ale teraz bym się zastanowił czy nie wziąć serii 5. (400 zł różnicy).
Polecam forum hdtvpolska (nie hdtv) .
Skomentuj
-
A to ma być telewizor do kompa czy generalnie do oglądania filmów/grania? Bo jak do tego drugiego to IMO warto przemyśleć zakup plazmy. Do 2500zł chyba nie kupisz fullHD tylko 1024x768, ale w zamian będziesz miał duuuużo lepszy kontrast, kąty widzenia i kolory.(...) i telewizji która na razie nie oferuje Full HD (podobno tylko jedna stacja w stanach umożliwia Full HD prze VoD)
Skomentuj
Skomentuj