Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Telewizor LCD 37'' do 2500 zł jaki polecacie ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

i podczas filmu z jakas akcja i poruszajacymi sie obrazami nie dostrzezemy roznicy miedzy 720p a 1080i.
    Bywa, że 720p dawałoby lepsze efekty. :)

BTW Jak będziesz miał satelitę to oni to Twoje "wolę" to wiesz jak będą traktowali...

Skomentuj

Prawda jest taka ze jak chcesz ogladac filmy HD to tylko BLU RAY albo ewentualnie MKV co daje bardzo zlizony efekt a w niektorych przypadkach nie zaowazalny ))

Ja do tego teraz skladam sobie skrzynke na malej plycie ITX :))) bo komputer duzo miejsca mi zajmuje

Blu Ray'e na razie sa dosyc drogie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
        Prawda jest taka ze jak chcesz ogladac filmy HD to tylko BLU RAY albo ewentualnie MKV co daje bardzo zlizony efekt a w niektorych przypadkach nie zaowazalny ))
        Ameryki nie odkryłes. Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.
        Blu Ray'e na razie sa dosyc drogie :)
        Zeby odtworzyc Br nie trzeba odtwarzacza BR, tak samo zeby odtworzyc film DVD nie potzreba napedu DVD. OD czego sa komputery i internet. Kolega ma kilka TB filmów, i narzeka ze mu 30GB film sciaga az 4 godziny....

Skomentuj

Ja do tego teraz skladam sobie skrzynke na malej plycie ITX :) )) bo komputer duzo miejsca mi zajmuje
          bawiłęm się...
          Jeśli chcesz tym 1080p odtwarzać to będzie ciężko.

Skomentuj

takero mam od około tygodnia AT3N7A-I (http://allegro.pl/item826148279_asus..._mini_itx.html ) z 4G Ram i jakos nie ma problemu żadnego z HD ;p

tylko po 1 dniu wywaliłem ten wentylatorek bo dźwięk wydawał jak startujący samolot na Okęciu ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
              tylko po 1 dniu wywaliłem ten wentylatorek bo dźwięk wydawał jak startujący samolot na Okęciu ;p
              wrzuć tam jakiś 12cm napędzany z 5V żeby przepływ był jakikolwiek i można zapomnieć o nim :P
              Rozwiązanie fajne , ale cena wysoka imo, zastanowiłbym się nad używanym lapem - za 700zł można mieć jednego z wielu asusów z 2 rdzeniowcem poważnym, 120 gb dyskiem , do tego całkiem sprawny jako całość, tylko z dojechaną baterią.
              Sporo takich aukcji widziałem niedawno.
              Będzie nawet cichszy, można powiesić obok tv na ścianie, no i ma już wszystko.

Skomentuj

Nie na temat...
                heh ale ja mam juz 12" lapka do pracy.... mam tez 14" bo narzeczona musiała mieć swojego w mieszkaniu.. ...a od miesiąca chciałem mieć właśnie małego pcta... ta płytka ma gf9300, 2 rdzenie fizyczne a na każdym z nich masz HT ...wiec system widzi 4 rdzenie ;p .......
                4G ram w dualu dysk 750GB ...... i mam malutkiego pcta w którym slysze tylko dysk ...

co do wentyla .... sciągnąłem go całkiem i wywaliłem 3cm nad nim jest zasilacz (w obudowach mini-itx jest naprawde ciasno ;p) ...no ale dzieki temu że ten zasilacz jest tak nisko to z niego wyprułem wentylator fabryczny i do obudowy zasilacza od spodu przykrecilem własnie 12cm który w wiekszej części jest pod zasilaczem a kawałkiem łopatek jest nad radiatorem chipsetu ;p i jest gites......

PS ... ŻADNA z płyt z tym atomem nie ma wentyla na procu ...tylko na chipsecie... tam nie proc sie grzeje tylko chipset np tutaj http://allegro.pl/item839969520_plyt..._mini_itx.html ...w intelowskich plytach na atomie jest tylko radiatorek ;p

3 dni jechałem wogóle bez wentyla na tej płycie z wentylem na radiatorze miałem tem 39st a bez jakiegokolwiek miałem 49st (i to jak go troszke męczyłem, i chodził calutki Boży dzień) a temp krytyczna przy ktorej płyta ma sie wyłączyć to ....90st wiec lajcik jak go nie będziesz katował to ten wntyl można spokojnie zdjąć

co do tych uzywanych asusów....handlowalem roznymi lapami i napewno bym ich nie kupił ....

co mi z takiego asusa przy telewizorze jak nie ma dvi ? .....

a w moim atomie mam HDMI ! to jest wręcz stworzone pod domowe media center...;p

jest cichszy niż ten asus ;p słychac tylko dysk ...zastanawiam się czy nie kupić jakiegos wygłuszajacego pudła na dysk to wogole nie bedzie nic słychac

Skomentuj

Ja mialem na mysli cos takiego

http://www.gral.pl/preview/Zotac/Zot...TX_AM2_27.html

Mam procesor AMD 2 rdzeniowy dosyc mocny wiec nie bedzie problemu z filmami nawet w 1080p )

Ja na moim laptopie z procesorem duo core 2.10 ogladam kazdy film w HD 1080 czy inne wiec problemu nie bedzie ))
                  Te z Atomem faktycznie beda za slabe ale do tej plyty co pokazalem mozna wsadzic sobie procek:
                  # Socket AM2
                  # Socket AM2+

A co do wygluszania tego twojego ATOMA to nie widze potrzeby jezeli oglada sie TV na duzym televizorze zeby byl efekt to rowniez trzeba wlaczyc glosniki ) i ja nie slucham wtedy cicho :) tylko dosyc dosyc glosno :P bo wtedy jest efekt ))

Ale nawet jak cicho sie slucha to przeciez nie jest to taki szum zeby przeszkadzal nie wiadomo jak

Skomentuj

bawolek, oczywiście że ma DVI, ciekawe skąd wiedziałeś o jaki model mi chodzi
                    Musisz mieć +10 do czytania w myślach.

Ostatnio bawiłem się tak z lapem HPka, znajomy chciał mieć coś do TV, więc znalazłem lapa HP z uwaloną matrycą i połamanymi zawiasami, wyciąłem co zbędne , pobawiłem się trochę w elektronika i kupiłem na allegro zestaw wireless lodżiteka klawa + mysza.
                    Ten akurat miał tylko VGA, ale tv ma też takie wejście i jest hd ready więc problemu nie ma , szczególnie że całość z 250gb dyskiem , zawieszona na ścianie, front zrobiony z czarnej plexi pod kolor TV, kosztowała poniżej 400zł.
                    Wtedy to ma sens.
                    Ta płyta kosztuje 500zł , jak dodamy dysk, ram , obudowę , zasilacz , blu ray i parę innych to wyjdzie grubo ponad 1000zł , stawiałbym że bliżej 1500zł.
                    Co kto lubi :P
                    Będzie mała kostka, ale za relatywnie sporą kasę.

BTW - miałem już atoma i to ze 2 lata temu jakoś, więc tak, wiem , na procu masz mały radiator wielkości tych z pentiuma 233 tyle że bez wentyla , a ta locha leży na chipsecie :P
                    Tyle że mój nie miał takiej grafiki, która ma pewnie niezłe wsparcie sprzętowe dla nowych standardów video, bo inaczej atom, nawet jakby 8 rdzeni miał, nie miałby szans wydolić ,szczególnie że nie jest to szczególnie wydajny proc.

A tak BTW - u mnie za odtwarzacz filmów służy conroe L na pasywce , gf 6600 też na psywce + amacrox warrior ze zmienionym wentylatorem , najgłośnieszym elementem zestawu jest nowy WDek green 500gb, który uwierz mi - jest naprawdę cichy ;]

[ Dodano: 2009-12-04, 09:13 ]
                    bawolek, lepiej napisz coś o dźwiękówce.

Skomentuj

Wczoraj zmierzylem miernikiem swojego TV w pokoju, TOSHIBA 37".

Normalnie na kontrascie dynamicznym, 147w
                      Na kontrascie, trybie do ogladania filmow i naprawde ten tryb sie sprawdza, 60-70w.

Roznica kolosalna :)))

Duzy televizor SAMSUNG 43" Projekcyjny, 190w :)))

Zaczynam oszczedzac :)) 450zl za prad na 2 miechy to sporo :)

Skomentuj

Jak widac i co wiadomo od dawna LCD wcale takie oszczedne nie sa...

Skomentuj

takero dźwięk wiesz powalający nie jest......ale w zupełności wystarczający (VIA VT 1708s 8-Channel High-Definition Audio CODEC ), a jest przecież PCI ;p wiec coś można wsadzić .... (ja akurat mam wstawiony tuner sat więc dźwiękówki nie wsadzę

co do głośności jednym przeszkadza drugim nie ....mi przeszkadza hałas z dysku i już .... to ma być docelowo bezgłośne,

takero jak odpalisz film w HD na którymś z tych lapków to wentylatorek na pewno będzie mocno chodził......i już bezgłośne nie będzie ;p w lapkach naprawdę cichy bezgłośny wentyl to rzadkość i nie w tej półce cenowej ;p ....po prostu nie przemawia do mnie laptop w tej roli i już....

rafał .....twoja płyta odpada... z innych względów pobór prądu ...sam się przekonałeś parę postów potem że jak się trochę zabawek w domu odpali to zaczyna to mieć znaczenie......

Skomentuj

Panowie pozwolę sobie odświeżyć temat...
                            Stoję przed zakupem tv lcd. Moim faworytem na dzień dzisiejszy jest ten tv:
                            http://allegro.pl/item1174844097_sam...ng_polska.html
                            Moje pytanie czy jest wart tej kasy i czy ogólnie jest dobrym wyborem?
                            Ogólne założenia to 37" cena do 1700zł, możliwość zawieszenia na ścianie, minimum 2 hdmi, przeznaczony będzie głównie do oglądania filmów z lapka plus później do gier na jakiejś konsoli....

Skomentuj

To chyba najlepsze co w tej cenie możesz kupić. full hd bez usb, mpeg. Sam biorę się za samsunga serii C, ale wąski pokój i stanie na LE32C450, niestety 37 zaczyna się właśnie od tego modelu co podałeś. Przez 1,5 roku do maja 2010 pracowałem w sklepie internetowym rtv/agd, więc jakieś pojęcie mam. Może tylko kąty nie są super w Samsungach, Panasonic ma lepsze, ale technologia i generacja matryc - samsung na czele.
                              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

też chciałem na początku 32" ale jest trochę więcej kasy no i 37" jeszcze się nadaje do mojego pokoju, większego nie ma sensu

Skomentuj

Panasonic TX-P42X20, ale ten ma 42". Pamiętaj, że telewizory po pewnym czasie "maleją", przestają być takie "ogromne" jak na początku. Inwestowanie w 37" jest uzasadnione tylko jeśli naprawdę nie mamy gdzie postawić TV.

Skomentuj

Panasonic TX-P42X20, ale ten ma 42". Pamiętaj, że telewizory po pewnym czasie "maleją", przestają być takie "ogromne" jak na początku. Inwestowanie w 37" jest uzasadnione tylko jeśli naprawdę nie mamy gdzie postawić TV.
                                    pokój 3,5m na 2,5m jest chyba dość solidnym argumentem dlaczego 37" to max? :wink: TV będzie na dodatek na tej dłuższej ścianie tak więc moje oczy od tv będą w odległości ok 2m

Skomentuj

37 też biorę pod uwagę, żona marudzi, ale szybko się człowiek przyzwyczaja do większego. Kineskop mnie tak drażni, że musi wylecieć z pokoju. Szaleć niema co, za 2 lata LEDy będą tanie, może 3D już wejdzie na dobre itp. Pokój 3x5 metrów, TV też na dłuższej ścianie i wyjdzie 2m liczone metrówką :/

Skomentuj

Jutro dzwonie do sprzedającego i jeśli opuści mi cenę o 50zł to zamawiam troszkę większy rozmiar:
                                        http://allegro.pl/item1179284134.html
                                        chyba wart każdej złotówki co?:)

Skomentuj

miało być 32 max 37 a teraz 40. Przy tym rozmiarze plazmy lepsze ale np p42s20 droższe.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X