Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarka z leklerka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Drgnęło może coś przez weekend? :)

Skomentuj

Panowie zla wiadomosc na temat szczotek do frezarek. Na drugim komplecie popracowalem moze z godzinke i nie zostalo z nich dokladnie nic :sad: Dlatego od razu radze kupic pozadne szczotki

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
        jakoś się sam dokręcił
        Paldo jesteś jak kamikadze. No ja bym się nie odważył tak pracować, uważaj, bo frezy miękko wchodzą w brzuch.

maxxx222,

Pamiętałeś o oczyszczeniu komutatora, to ważne, wskazane dopolerowanie twardym filcem.

Skomentuj

Zamieszczone przez marko3T
          Paldo jesteś jak kamikadze. No ja bym się nie odważył tak pracować, uważaj, bo frezy miękko wchodzą w brzuch
          :mrgreen:

Nie no, jakoś się dokręcił w końcu. Nie chciał a potem sam się dokręcił...

Zamieszczone przez marko3T
          Pamiętałeś o oczyszczeniu komutatora
          A co to jest i jak to polerować i gdzie tego szukać?

[ Dodano: 2010-03-16, 11:24 ]
          Nie na temat...
          marko3T, acha, tak apropo frezowania, dzięki za porady w temacie fornirowanie większych powierzchni, z tym aby zrobić frezy łącząc płyty ofornirowane, wyszło gites i nie muszę się martwić czy mi klej z fornirem wytrzyma czy nie

Skomentuj

W moim przypadku tak jak pisałem frezu nie dało się dokręcic, wystarczyło spiłowanie nakrętki dociskającej frez. Teraz trzyma jak potrzeba :)

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
              A co to jest i jak to polerować i gdzie tego szukać?
              to są te miedziane ,,styki" po których jeżdżą szczotki :wink:

Skomentuj

Czytając to co wypisujecie o tych szczotkach z ciekawości poszedłem do piwnicy sprawdzić w jakim stanie są moje. (Frezarka przepracowała już trochę od nowości)
                Po wyjęciu szczotek okazało się że stopień zużycia jest minimalny/odpowiedni :razz:
                Trzeba się nastawić na to, że zużycie szczotek w takim urządzeniu będzie dużo większe, przecież to nie np. wiertarka gdzie jest ok. 800obr./min tylko frezarka gdzie zakres prędkości na której pracujemy waha się w przedziale 11-30tyś. obr/min :wink:

Skomentuj

troche mi sie tych chinczyków przez rece przewineło i mowie wam ze po prostu zalezy jaka sie komu trafi niektóre mocno iskrzą, (albo komutator ma jakies ostre krawedzie, albo wirnik gorzej wywarzony) ...a niektore chodzą ok ....
                  najwzyczajniej trzeba sie liczyc z takimi sytuacjami jezeli kupujemy sprzet za 30pln ...

Skomentuj

Ja jednak rezygnuję, zwalniam miejsce :)

Skomentuj

Dziś zakupiłem nowe szczotki. Makita. 20zl za dwie sztuki. Niestety wytrzymały one może z godzinkę pracy :evil:
                      Silnik w mojej frezarce jest źle wyważony :neutral:

Ktoś ma może pomysł jak dojść z tym do ładu :?:

Skomentuj

maxxx222, zamów jeszcze jedną frezarkę. Będzie taniej
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
                          Makita. 20zl za dwie sztuki.
                          :shock: Ja kupowałem z Bosch'a do mojej Celmy i za parkę płaciłem 5zł (autoryzowany sklep bosch'a, nie jakis targ).
                          20zł to prawie cena frezarki :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                            maxxx222, zamów jeszcze jedną frezarkę. Będzie taniej
                            Hehe, zgadza się. Dopłacił byś 5zł i miał bys nową frezarkę z nowymi szczotkami.

Skomentuj

Te szczotki kupiłem z nadzieja ze będą pracować normalnie a nie wykończa się po godzinie :evil:

No i chyba tak zrobię jak będzie kolejne zamówienie :evil:
                              Bo widzę ze kupno nowych szczotek by popracować na nich godzinę jest czysto nieopłacalne.
                              A poza tym jak jedna mi się popsuje to złoże z dwóch jedna :mrgreen:

Skomentuj

Z tego widac że wina leży nie po stronie szczotek tylko mechaniki frezarki, jak się iskrzy to znaczy że nic z tym nie zrobimy.

maxxx222, ale kupując nową i tak nie masz pewności że będzie lepsza, może się okazać taka sama i co wtedy

Skomentuj

paldo wtedy to się wkur... i kupie porządną za 300 zł :mrgreen:

Dokładnie to tymi szczotkami zrobiłem otwór pod BR i frez pod 22-140-8 i przestała działać :mad:

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
                                    paldo wtedy to się wkur... i kupie porządną za 300 zł :mrgreen:
                                    No wlaśnie maiłem to dopisac czy nie lepiej sprzedać ta i kupic od razu porzadną, jakiegoś bosha ale juz nie chciałem być taki :mrgreen:

Skomentuj

Nawet zielonego, jak na amatorski całkiem OK., na pewno lepszy od siostrzanego Skila.
                                      Sam pomimo że bardzo dużo frezuje używam zielonego Boscha i odpukać żadnych problemów. Dojrzewam do decyzji zakupu Festoola OF 2200 , ale dopiero na jesieni.

paldo,

Ładnie z Twojej strony, ale za porade nie musisz mi dziękować. Jak mogę , to po mogę :wink:

Skomentuj

maxxx222, co do tych szybko zużywających się szczotek, może masz za duży docisk że się tak szybko ścierają?

Skomentuj

csbiczek raczej nie możliwe ponieważ oryginalne poszły tak samo szybko jak te które kupowałem. A poza tym jedna ściera się szybciej.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X