Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jako info, sadze ze po wakacjach bedziemy migrowac forum do czegos innego.
    Obstawiam xenforo.

Dam znac, to napewno potrwa.

Skomentuj

Cześć

tomekk_: pytam z ciekawości, nie odbieraj tego jako atak.

Czy to forum zostanie w takim stanie jakim jest ? fakt, rzadko tu bywam, ale chyba głównie dlatego że użytkowanie często kończy się irytacją.
      Pierwsze z brzegu problemy których przynajmniej ja doświadczam:
      1. wyszukiwarka praktycznie nie wyszukuje postów czy tematów które są, szybciej znajduje z pomocą google. Tak samo wyszukiwanie treści użytkowników.
      2. dodanie posta z cytatem graniczy z cudem, zazwyczaj błąd 403
      3. wywala często wyświetlanie treści jak jestem w jakimś temacie i jestem na stronie powiedzmy 12 z 55. Nie da się odswieżyć, wrócić, nic. Zamknąć i zapomnieć.
      4. pisanie postów, często wywala jakiś błąd, czasami przez to że zbyt długo piszę i wywala jakiś timeout

Czasami były inne różne pierdoły, ale już nie pamiętam.
      Mam takod początku jak pojawiła się ta wersja systemu forum.

Sam interfejs forum w ogóle mam wrażenie, że jest trasznie cofniety w czasie.
      Nie wiem, może to przez to że używam firefoxa, może aplikacja forum nie lubi pewnych przeglądarek?

Nie wiem też czy inni mają podobne odczucia, powtarzam nie przypierniczam się do Ciebie ani nikogo kto tym zarządza bo i tak odwalacie ogrom roboty no i ktoś za to płaci, pytam czy są jakieś plany zmian, jeśli tak to czy trzeba/można jakoś pomóc ?

Skomentuj

od dawna jest juz plan zmiany mechanizmu na inny
        w nowym roku Tomcio cos zrobi

Skomentuj

Witam.
          Czy jest szansa aby silnik forum zaczął ponownie współpracować z „Tapatalk"?

Skomentuj

Zmigrujemy sie do xenforo to mysle ze wroci.

Skomentuj

Dlaczego xenforo? Nie lepiej IP.board?
              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                Zmigrujemy sie do xenforo to mysle ze wroci.
                Proszę zobacz PW
                Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Nie dostalem na czas nowego certa TLS, tak wiec akcpetujcie wyjatek do czasu jego podmiany.

Skomentuj

Chwilowe przerwy związane z przeniesieniem domeny przez Pawła do innej firmy.
                    Do jutra powinno się wszystko ustabilizować.

Skomentuj

Staram się byc w miare na bieżąco z tym co sie dzieje na forum, ale chyba gdzieś mi umknęły pewne zmiany.

Jeśli mnie pamięc nie myli, "zmiany u góry" zawsze były ogłaszane, a wybieranie moderatorów itp. były dokonywane poprzez głosowanie użytkowników.

Przeglądając kilka wątków z zaskoczeniem zauważyłem że "z rowerka" spadł Raven i .3lite

Ktoś coś?
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jeszcze chwile i cale forum spadnie z rowerka. Niestety jest w stanie wegetacji, podtrzymania. Nie da rady konkurować z największymi forami i grupami na FB.

Skomentuj

@Paweł S, kliknąłeś "Lubię" postem PM więc przeczytałeś mój poprzedni post - czy jako naczelny i jedyny administrator tego forum możesz się odnieść do mojego wcześniejszego pytania?
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Koledzy już nie biorą udziału w życiu forum, tak wiec bezpieczniej nie trzymać takich kont z wyższymi uprawnieniami.
                            Nic personalnego, nie napisałem niczego bo.... w zasadzie zapomniałem.

Ogólnie forum raczej wegetuje, większość się wyniosła na fejsa.

Chyba tyle.

Skomentuj

Niestety taka jest smutna prawda, ze po 20 latach to forum przegrywa z facebookiem :/

celowo nie chcielismy sie z tym integrowac, a teraz ma to swoje skutki

plus taki, ze nie mamy zbyt wielu troli
                              minus taki ze ruch jest mizerny :/

Skomentuj

Bardzo cenię to forum i zaglądam tu regularnie od ponad roku, więc może podzielę się co moim zdaniem może zniechęcać nowych użytkowników:
                                1. Uploader plików - nawet jak ktoś ogarnie to ciężko wrzucić zdjęcie z telefonu
                                2. Brak logowania single sign on - przez Google czy Facebook

Skomentuj

Hej,

Jestem w trakcie migracji skryptu do nowego silnika XenForo.
                                  Nasz obecny to zbugowany archaizm.

Odpaliłem wersje testową na której grzebie.
                                  Interfejs się zmieni, uploader obrazków który mamy od wielu lat przestanie istnieć, przejdziemy na mechanizm który udostępnia XenForo + media gallery.

Można się przeklikać - dużo jeszcze do zrobienia.
                                  http://testowe.diyaudio.pl/

Skomentuj

No wreszcie <3
                                    marcinsywala.pl

Skomentuj

Bedzie dobrze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        No wreszcie <3
                                        Ale o 10 lat za późno
                                        marcinsywala.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta

Ale o 10 lat za późno
                                          czyli ma nie robić?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X