Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
    ok mod jest,
    oke to jest, jeszcze tip
    sadf asdasd

Skomentuj

dobra narazie tyle, spadam bo o 4 trzeba wstac ;-) koniec marudzenia ;p

---------- Post dodany o 00:22 ---------- Poprzedni post o 00:16 ----------

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
      proponowałbym dać akapity (tabluatory, wcięcia) jak wyżej. Tyle lat i nikt z tym nic nie zrobił
      zrobione

dobranoc

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
        proponowałbym dać akapity (tabluatory, wcięcia)
        Jak już wchodzić w akapitowe przygody, to to, co się popularnie nazywa akapitem, nie jest żadnym akapitem... to werset. Popularnie lecz mylnie określa się jako akapit nowy ustęp tekstu, podczas gdy rzeczywisty akapit (a capite, czyli od nowego ustępu) to wcięcie wyróżniające początek kolejnego wersetu. Wracając do rzeczy, nie wcina się pierwszego akapitu czy tam wersetu, zwał jak zwał. Owszem wyróżnia się wcięciem każdy następny i tu komplikacja taka, że globalnie daje się prosto określić wcięcia akapitów/wersetów - lecz wszystkich tak samo, albo każdy będzie miał wcięcie, albo żaden, więc tak źle i tak niedobrze.
        Morał jest taki, by się w ramach forum w akapitologię nie bawić w ogóle, bo i tak wszystkich niuansów poprawnościowych i regulacji norm typograficznych jednolicie i w każdym wpisie zachować nie da, a zwyczaje narzucone przez internet, nie uznający polskich tradycji, smaczków i estetyzmów i tak sprawiają, ze tego uproszczenia nie zauważy dosłownie nikt.

Skomentuj

Odczytuje wszystkie posty i dalej w prawym górnym rogu mam informacje że pozostaje np. 8 nieprzeczytanych.
          Coś muszę zresetować?

Skomentuj

W śmietniku coś leży, wyjdź do głównej strony forum gdzie jest lista działów i kliknij sobie dwa razy w ikonkę przy dziale Śmietnik - to spowoduje oznaczenie jako przeczytane wszystkich postów z tego działu.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

thx Luszti, działa.

Skomentuj

Dlaczego zniknęło wyszukiwanie użytkowników?

Skomentuj

a co to robić panie?

Skomentuj

pytanie, dlaczego po wklejeniu linku w sb wychodzi nam dziwne coś [link] ?
                    np http://www.praktiker.pl/produkt,1247...opis_see _more

wychodzi jako [ url ]xxxxx[ /url ] (w wiadomościach jest ok, tak jakby sb nie formatował kodu)

Skomentuj

a co to robić panie?
                      Chcę znaleźć pewnego użytkownika,ale przecież nie będę przeglądał tematów żeby go namierzyć...

Skomentuj

Można zmienić ograniczenie minimalnej długości posta na mniejszą wartość? Albo w ogóle to wyłączyć...
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

@wrotek - zrobione, nie parsuje na BB
                          @marian - chyba zrobione, sprawdz
                          @Luszti - zrobione, ustawilem na 2 znaki

Skomentuj

Witam,

bardzo proszę informację jak do diabła mam dostać się do moich odpowiedzi jakie udzieliłem kolegom z forum. Wzyszystko co było do mnie jest. Ale gdzie szukać tego co sam napisałem ?

Pozdrawiam,
                            Jacek Zieliński

Skomentuj

Wchodzisz na swój profil i tam masz po lewej "Posty użytkownika"

Skomentuj

Witam,

przepraszam, nie napisałem, że chodzi mi o przywatną korespondencję. Nie chodzi mi o to co napisałem w dyskusjach na forum, chodzi mi o odpowiedzi na Priva.

Pozdrawiam,
                                Jacek Zieliński

Skomentuj

przepraszam, nie napisałem, że chodzi mi o przywatną korespondencję. Nie chodzi mi o to co napisałem w dyskusjach na forum, chodzi mi o odpowiedzi na Priva.
                                  skrzynka odbiorcza - skrzynka wiadomości - wysłane ?

tomekk_ czy można zrobić w SB aktywne linki ?

Skomentuj

U mnie tak zakładka informuje, że stan folderu wysłane wynosi 0, mam gustowny, kolorowy pasek, legendę co znaczy co i nic więcej. Trzeba to jakoś konfigurować aby zapisane maile tu trafiały ?

Jacek Zieliński

P.S.

Dobra, chyba znalazłem, w profilu przeba było zaznaczyć aby zapisywały się kopie wysłanych wiadomości. Myślę, że to to bo miałem to wyłączone. Zbadam przy najbliższej okazji.

Skomentuj

Nie zapisują sie wysłane PW jak nie klikniesz żeby sie zapisywaly.
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://temp.tomekk.org/bb.html
                                        zbyt hardcorowe?

bo tak sie zastanawiamy, obecnie jest tymczasowe... notka i info wylecialy...
                                        mi tam pasowaly klasyczne tylko kolory
                                        offtopic i moder moze byc - tip mi tu nie pasuje

notka kompletnie nie potrzebna - info przywroc! czesto tego uzywalem

tomaszu, co sie stalo z prawa kolumna na stronie glownej?

Skomentuj

wylaczylem ja bo byla do dupy, tresc portalu byla zajmowana w 1/3 przez jakies pasci z forum, link do forum jest u gory,
                                          z kolei na forum zas ten sam widget

tw bbcode moder, offtopic etc sa domyslne juz dlugo

Skomentuj

Czaruję...
                                          X