po updacie sie bbcode rozjechalo i chba nie ma google, jak wam to bardzo potrzbne to mozna zrobic - osobiscie nie widzialem zeby ktos tego uzyl :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Comandante W Zobacz postaie widzę pilnej potrzeby zmian, moderzy radzą sobie przecież dobrze.
---------- Post dodany o 01:09 ---------- Poprzedni post o 01:08 ----------
Zamieszczone przez tom3kk Zobacz postapo updacie sie bbcode rozjechalo i chba nie ma google, jak wam to bardzo potrzbne to mozna zrobic - osobiscie nie widzialem zeby ktos tego uzyl :Pale z checią bym tylko zobaczył co to za skrót/funkcja
Skomentuj
-
Z tym cytowaniem w odpowiedziach chodziło chyba o odpowiedzi na PW. Gdy wciśniesz przycisk "Odpowiedz" (czy jak to tam wygląda), to w treści odpowiedzi jest cytowana cała wypowiedź osoby, której odpisujemy. Moim zdaniem nie jest to potrzebne - lepiej zrobić to standardowym cytowaniem selektywnym wybranego fragmentu tekstu - czyli tak jak w rozmowie w topicach na forum. lklukasz, o to chodziło? Bo jeśli tak, to popieram
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaZ tym cytowaniem w odpowiedziach chodziło chyba o odpowiedzi na PW.Zamieszczone przez dabyl Zobacz postalklukasz, o to chodziło? Bo jeśli tak, to popieram
jesli z kims sie o czyms na PW rozmawia to trzeba wiedziec/pamietac o czym
tego wymaga chociazby szacunek do rozmowcyJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Świetna robota, żebym jeszcze ja miał tyle zapału :)
Cytowanie w odpowiedziach na PW jak najbardziej, ale proponuję wyciąć przez preg_replace tagi quote z wcześniejszymi wiadomościami tak, żeby została ostatnio wysłana. W przeciwnym razie tworzą się cytaty w cytatach a później całe drzewka cytatów.
Skomentuj
-
@przemo dzialaja
jak cos Ci nie dziala, czy tez komus innemu to prosze odrazu link i opis problemu, bo linijka tekstu kompletnie nic mi nie mowi i nie jestem w stanie obadac problemu
z tym "preg_replace" to w zasadzie nie taka prosta sprawa jak wam sie wydaje, wszystko co do tej pory zrobilem bylo robione tylko i wylacznie w obrebie panelu admina (pomijam reczne modowanie wtyczek z vB 3.x.x), vB ma strasznie rozbudowany silnik (nawet swoj jezyk skryptowy) i w zasadzie nie grzebie sie w kodzie bez powodu, juz nie wspomne o stopniu komplikacji tej aplikacji - tu nawet *.css sa w MySQL, zalaczniki rowniez (chodzi glownie o upraweniania do zalacznikow, stad sa one w bazie - taa, nawet obrazki, zipy etc.)
do co cytowania - to my piszemy o autocytowaniu prywatnych wiadomosci,
po wejsciu w prywatna wiadomosc z automatu byla cytowana - obecnie to wylaczylem i jest "po staremu" (wczesniej tego nie bylo - wczesniej, na "starym" forum)
Skomentuj
Skomentuj