Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W TT nie działa " oś czasu"

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
      Wyglada na to jakby na telefonie otwierala Ci sie wersja z PC.
      To nie powinno tak wygladac.
      Mozesz sprawdzic to jakos u siebie?
      Tomku, masz rację, ale za nic nie mogę namierzyć dlaczego tak mam

Skomentuj

Brak cytowania selektywnego - cytuje caly post

brak mozliwosci cytowania kilku postow w jednej odpowiedzi - kasuje pierwsza po zacytowaniu drugiej

Skomentuj

To byly wtyczki osob trzecich w vb4.

Jest problem z miniaturami po edycji posta.
          Przestaja dzialac, pracuje nad tym.
          Edytor vb zmienia cialo posta, cholera wie skad takie zachowanie.

Skomentuj

cytowanie selektywne jeszcze rozumiem
            ale 2 cytaty w jednym poscie? :/

czyli trzeba kopiowac recznie i wklejac w pole odpowiedzi?

Skomentuj

Szatanska technologia.

Skomentuj

Zauważyłem, że po kliknięciu w przycisk nowe posty z opcją "last update" tematy nie wyświetlają się wg ostatniej modyfikacji, dopiero po zmianie tej opcji na inną i powtórnym jej przywróceniu następuje właściwa kolejność.
                Mam win 7/64 i sprawdzałem na różnych przeglądarkach.
                I jeszcze to, że na liście nie ma postów napisanych przeze mnie jako ostatnich.
                Last edited by KAPRINT; 01.03.2021, 13:57.

Skomentuj

Dlaczego kiedy chcę powiększyć jakieś zdjęcie miniaturka dalej pozostaje miniaturką?
                  Kompletnie nic przez to nie widać.

Czemu jest brak możliwości zaznaczenia i cytowania konkretnego tekstu?
                  Przed zmianami po staremu było wszystko dograne.
                  Last edited by Flip90; 06.03.2021, 20:17.

Skomentuj

kazde zdjecie? bo niektorzy zle wgrywaja zdjecia lub zle linki kopiuja

o cytowaniu selektywnym pisalismy wyzej

Skomentuj

Te zdjęcia co dodałem przed zmianami forum są otwierane normalnie, zaś te, co dodałem po zmianach na 2 przeglądarkach kompa ani na tele nie otwiera pełnej wielkości tylko miniaturki. Tak jak by dodając zdjęcie generuje kod do widocznej miniaturki która powinna być powiększona, gdy chcę ją otworzyć ona się nie powiększa.
                      Dzieje się tak w przypadku około 80% zdjęć.

Cytowanie konkretnego zdania/wątku tekstu - na razie musiałem zacytować wszystko i kasować resztę ale w mojej ocenie to nie jest to co powinno być.

Skomentuj

Cytowanie konkretnego zdania/wątku tekstu - na razie musiałem zacytować wszystko i kasować resztę ale w mojej ocenie to nie jest to co powinno być.
                        czytaj wyzej!
                        cytowanie selektywne to zrewnetrzna wtyczka, wiec dlatego nie ma jej w nowej wersji

no i jak zacytujesz drugi post w jednej odpowiedzi, to pierwszy znika! :(

Skomentuj

Miniaturki po edycji postu znikają tj są tylko jako miniaturki po powiększeniu.
                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            czytaj wyzej!
                            cytowanie selektywne to zrewnetrzna wtyczka, wiec dlatego nie ma jej w nowej wersji

no i jak zacytujesz drugi post w jednej odpowiedzi, to pierwszy znika! :(
                            Czytałem to wszystko powyżej tylko w pewnym momencie zaczął mnie szlag trafiać, że było lepiej i się nic nie dzieje by działało to coraz sprawniej i lepiej. Nowa wersja poza tym że jest nowsza i ma widoczne zmiany ewoluujące nie jest dopracowana.
                            Nawiązałem do starej wersji bo tam było po prostu wszystko super.
                            Brak problemu z rozmiarem i powiększeniem zdjęć czy też cytowanie konkretnego tekstu czego tutaj nie tylko mi brakuje.
                            ​​Może to była zewnętrzna wtyczka osób trzecich ale było o wiele sprawniej i lepiej.
                            To, że było i nie będzie nie jest optymistycznym akcentem.
                            Last edited by Flip90; 07.03.2021, 14:55.

Skomentuj

Nowa wersja poza tym że jest nowsza i ma widoczne zmiany ewoluujące nie jest dopracowana.
                              dlatego nie lubie zmian!
                              widac musimy poczekac az ktos to poprawi i ulepszy

Skomentuj

Trochę brakuje bocznej kolumny z nowymi tematami i postami, jest jeszcze szansa na coś takiego?

Skomentuj

Hej,
                                  Zmiany rozumiem że konieczne, ale faktycznie stary układ był sympatyczniejszy. Ale jak trzeba to trzeba.
                                  Mam trochę pytań?
                                  1. Jest gdzieś guzik "moje tematy" a ja nie widzę?
                                  2. Brakuje zgłaszania postów do moderacji, bo faktycznie czasem by kogoś należało na trawkę wysłać.. Jest gdzieś i nie widzę?
                                  3. Problem z miniaturkami - coś jest nie tak z linkiem i żeby rozwinąć w pełen rozmiar trzeba celować w dolnym prawym rogu miniaturki.
                                  4. Potrzebujemy tych pasków "ma rację" "ma większą rację"? bo wychodzi że Paweł ma mniej racji niż Gawron :)

Skomentuj

Edycja psuje ciało posta. Jest to bug w vb5 zgłoszony przez co najmniej dwie osoby.
                                    Czekamy na fix.

Zmiany są koniecznie chociażby ze względu na bezpieczeństwo oprogramowania.

ampli nie wiem czy wróci...

Reputacja była w vb4 tylko wyłączona przeze mnie od lat. Jeśli Wam to bardzo przeszkadza, to jakoś to 'wytnę'

Niestety nie jestem w stanie z vb5 zrobić vb4.
                                    Tam część funkcji była realizowana przed wtyczki osób z community.
                                    Last edited by tomekk_; 08.03.2021, 22:03.

Skomentuj

Dobra, bo to coś nie tak zabrzmiało.
                                      Zacznę raz jeszcze:
                                      Tomek, jak zwykle super robota i jak nie ty to kto? Tym bardziej że pracujesz pro publico bono więc w ogóle pełen szacun, jak zwykle zresztą.
                                      Tak tylko feedback daję, bo wiem że przy tak dużych zmianach jest potrzebny, bo nie o wszystkim się pomyśli i wszystkiego człowiek nie sprawdzi. Wrzuć na listę todo i jak się znajdzie chwila to dorobisz.. Albo nie dorobisz jak się nie znajdzie :)

Skomentuj

Żebyś mnie nie zrozumiał źle - ogólnie to szacun za kawał roboty, bo nie było to proste na pewno. Tylko forum teraz jest kompletnie nieczytelne i brzydkie :( Strasznie niewygodnie się tego używa... Choćby ze względu na wygląd listy nieprzeczytanych postów.

Skomentuj

Co się dzieje z Uploader, przecież ta strona kompletnie nie działa... czas oczekiwania na nią jest tak duży, że przeglądarka wyrzuca błąd... sądziłem iż to moja wina, ale po tygodniu czasu wciaż to samo. Skrypt nawet nie pozwala oznaczyć zdjęć do miniator... klikanie w obrazek go nie oznacza.
                                          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Czaruję...
                                          X