Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

o tym tez powinni poinformowac...
    a tu cisza az do dzisiejszego maila ze wygasa :mad:

Skomentuj

Tomek, możesz wkleić statystyki?
      Widzę że 29 października został pobity rekord wejść na stronę.

Skomentuj

Crawlery sieciowe pobily ten rekord, nie ma co wklejać ;-)

Skomentuj

Dwie sprawy :)

1) Minimum 3os mają problem ze stroną forum przy wchodzeniu z Messengera:
          - dostaję link od znajomego przez messenger, klikam w link prowadzący do forum i wywala błąd, że problem z certyfikatem.

2) Tutaj wazniejszy problem. Piszę post/wiadomość, wylogowuje mnie (automatyczne wylogowanie), po powrocie do strony zamiast polskich znaków mam krzaki. Dotyczy wszystkich użytkowników

Pozdrawiam
          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

1. rzuc konkretny link/przypadek, wiem o tym ale jakos mi sie nie dzieje i ciezko potestowac - zly cert moze pojawiac sie w momencie gdy cos z data jest nie tak na urzadzeniu (wsteczna) badz soft ktory laduje strone na urzadzeniu jest stary i nie ma aktualnych CA certów wgranych, cert mamy kupiony, uznawany przez wszystkie wiadace przegladarki

2. Wiem, wydluzylem specjalnie sesje z 15 minut do ponad godziny zeby to zminimalizowac, zalozylem buga na vBulletin

Skomentuj

1. każdy link, bez znaczenia. 3-4osoby, pewnie byłoby ich więcej, ale mało osób z forum korzysta z messengera.

Skomentuj

Niestety muszę to zrzucić na te urządzenia. Certyfikat jest aktualny, sprawdzałem w Messenger jest Ok.
                Nie wiem jak Wam pomoc.

Trzeba by zanalizować czy certyfikat się dobrze przestawia, czy fingerprint się zgadza, czy data poprawna itd.

Skomentuj

*Dotyczy całej strony czy to link do tematu czy link do obrazka.

Jaką masz wersję messengera?

Skomentuj

Ja mam tak, bez messengera na formowym W10 na wszystkich przeglądarkach:

Data zdecydowanie OK. Nie za każdym razem, co jakiś czas.

Skomentuj

Prosbe mam, jesli Wam sie to zas pojawi - to potrzebowalbym pare informacji.
                      Gdyz ja nie potrafie tego zasymulowac, sprawdzalem windowsy, linuksy, w pracy i nigdy nie mialem problemu.

Jak to wyjdzie ponownie, prosba o akceptacje i zrzucenie informacji o cercie.
                      Dodatkowo sprawdzcie czy data jest OK (godzina, dzien/miesiac/rok)

Potrzebuje cos takiego:

To sa informacje o certyfikacie, w kazdej przegldarce po kliknieciu na klodke da sie do tego dojsc.

Dzieki,

Skomentuj

Tomek, sprawdź, czy masz zainstalowane na serwerze wszystkie certyfikaty pośrednie. Tak na logikę

Skomentuj

Tomek - z messengerem lipa, nie da się. Wyskakuje okno, że wystąpił problem z certyfikatem, klikam powrót, mam białą kartę, klikanie na kłódkę czy "3 kropki" (menu) nic się nie dzieje..

Skomentuj

Comodo dostarcza paczkę rok w rok z chainem.
                            Teraz widzę ze chyba doszło do zmiany od czasu wystawienia certa.

Widzę w logach ze głównie mobilny android najczęściej odpada.
                            Masakra z tymi technologiami obecnie, każda działa inaczej.

Sprawdzę.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Diagnozowaniem pod katem Man in the middle gdyż jeden z kolegów miał taki problem.
                            Problem występował głównie na androidzie i musiało tak być od czasów wgrania nowego certa we wakacje.

Powodem był nie kompletny chain, który na wybranym sofcie powodował problem.
                            Czemu nie było tak w zeszłym roku? Dlatego ze pliczek -bundle był kompletny, w tym roku tylko cert jest. Jakiś babol od comodo.

Po wgraniu certa sprawdziłem na iPhone, na swoich kompach i było Ok
                            Dziwi mnie to ze dopiero teraz to zglosiliscie.

Anyway dzięki.

Skomentuj

Tomek, ja od pół roku o tym mówiłem, to o dacie pisałeś Większość użytkowników pewnie to olewała lub po prostu nie wysyłają/nie przeglądają przez messengera, bo to tylko z nim był problem

Mimo wszystko fajnie, że w końcu działa.
                              Last edited by gavron04; 15.01.2019, 16:40.

Skomentuj

Haha. Oops. Wydało się.
                                Już nie chciałem pisac ze iPhone to jedyny słuszny i działa Ok ;-p

Skomentuj

12 lipca 2019 wygasa certyfikat HTTPS.
                                  Niestety firma, ktora periodycznie dostarcza mi nowego certa... dostarczyla mi dzis na nastepny rok, niestety jest zrabany.
                                  Reklamuje to, moze sie okazac ze nie zdaza mi tego zrobic tak wiec uwaga... od 12 tymcasowo przegladarki/softy/urzadzenia moga raportowac ze strona ssl.diyaudio.pl jest niezaufana.

Jak przyjdzie poprawny cert to wgram i problem zniknie.
                                  Bez paniki.

Skomentuj

Well, trzeba by sie powoli przymierzac do migracji do vB w wersji 5.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                      Well, trzeba by sie powoli przymierzac do migracji do vB w wersji 5.
                                      Wychodzi mi, że zakup upgrade do wersji z obsługą urządzeń mobilnych to ok 1400 zł. Tobie też tak wychodzi czy są jeszcze jakieś dodatkowe koszty?
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

trzeba sie zrzucac? czy darmowy upgrade?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                          trzeba by sie powoli przymierzac do migracji do vB w wersji 5.
                                          Jako laik komputerowo-systemowy nie wiem o czym piszesz :)
                                          Przedstaw sytuację.
                                          Jakiś upgrade forum?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X