Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam,

Mam pytanie, do tej pory na forach na jakie regularnie odwiedzałem system nowo napisanych postów działał inaczej.

Przykład:

Wchodzę na forum diyaudio, klikam ,,co nowego'' i widzę temat np ,,budowanie na ekranie'' i widzę, że na dole jest przykładowo 650 stron dyskusji. klikam w tytuł wątku i wywala mnie na pierwszą stronę wątku. Na innych forach system był dużo wygodniejszy, klikając w nazwę wątku automatycznie przekierowywało mnie na pierwszy nowy nieprzeczytany post w tej dyskusji np w tym przypadku na 649 stronie bo hipotetycznie od wczoraj w tym wątku pojawiło się 12 wpisów. Inne fora jakoś utwierdziły mnie, że to standard, czy mi to nie działa czy tutaj tak jest? Zaznaczę, że przy każdorazowym przeglądnięciu forum otwieram interesujące mnie wątki a resztę zaznaczam jako przeczytane, czyli każdorazowo zeruję ilość nie przeczytanych postów.

Proszę o pomoc, pozdrawiam

Skomentuj

Po kliknięciu na link nowe posty dostajesz listę nieprzeczytanych wątków. Przy każdym jest strzałeczka w niebieski kółku. Wystarczy na nią kliknąć i otworzy się pierwszy nieczytany przez Ciebie post.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dziękuję, to bardzo ułatwi mi przeglądanie forum, z głupiego przyzwyczajenia nie zauważyłem. Dzięki klikam

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
          A może by zrobić scalanie postów jeśli dodaje się jakieś załączniki w odpowiedzi? Bo w tym przypadku nie działa to tak jak powinno.
          Mozesz konretniej? :)
          Nie wiem o co chodzi.

Skomentuj

Mam maly problem z wysylaniem fotek przez mechanizm forum na androidzie/ probowalem na 3 przegladarkach. Po wybraniu zdjec po wcisnieciu przycisku" zaladuj obrazki" nic sie nie dzieje. Czy to wina androida czy mechanizmu forum?
            Ps.Fota 1/2 mega.

Skomentuj

Czy ktos inny z androidem na pokladzie ma taki sam problem? (btw. mowimy o https://diyaudio.pl/i/?)

Skomentuj

Ja ostatnio z S4 wrzucałem fotki i było wszystko ok! :glare:
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                  Mozesz konretniej? :)
                  Nie wiem o co chodzi.
                  Ktoś dodaje post z jakimś załącznikiem, następnie dodaje kolejny w przeciągu paru minut. Efekt - posty się nie scalają.
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie scalaja sie specjalnie tylko w wybranych działach.
                    Np budowanie na ekranie
                    Ponieważ temat by sie nie odswiezyl po napisaniu przez ciebie kolejnego posta
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                      (btw. mowimy o https://diyaudio.pl/i/?)
                      tak

Skomentuj

Juz wiem :)
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

@hermes - to co zglosiles na obecna chwile jest nie do obejscia, vb tworzy nowy post jesli wrzuci sie zalacznik - wyglada to jakby blad w dzialaniu tego mechanizmu, nie wiem czemu interpretuje to jako zupelnie nowy post...

@ruff - no to czekam az ktos to potwierdzi- nie mam androida a sam skrypt jest uniwersalny i dziala na ... w zasadzie we wszystkich aktualnych browserach, hmm...

Skomentuj

Czy tylko ja nie mogę pobrać żadnych plików z Pobieralni? Za każdym razem otrzymuje komunikat: "Sorry! You have exceeded your daily allowed download amount."

Skomentuj

Koledzy, jakis konkretny plik?
                              Ja tez jakis losowy sprawdzilem i dziala.

Ogolnie pobieralnia to wtyczka juz nie supportowana od 3 lat, straszy smiec - wolalbym wrzucic te pliki na serwer, tylko potem trzeba aktualizowac wszystkie artykuly.

Skomentuj

Chyba żaden plik się nie pobiera, sprawdzałem kilka i z żadnym się nie udało.

Skomentuj

zreszta, juz zrobie z tym porzadek - plugin wywale i wrzuce to na serwer

---------- Post dodany o 16:07 ---------- Poprzedni post o 16:06 ----------

oke, zrobie dzis porzadek - juz mnie to kiedys wku@#%#$^ ale jakos zachety nie mialem, teraz juz mam he he

---------- Post dodany o 16:48 ---------- Poprzedni post o 16:07 ----------

wrzucilem pliki na serwer, teraz nie powinno byc problemu

Skomentuj

Potwierdzam, już można bez problemu pobierać pliki. Dzięki za interwencję.

Skomentuj

czy da się przesłać w prywatnej wiadomości jakiś załącznik inny niż obrazek? Czy da się załadować gdzieś na serwer jakiś załącznik inny niż obrazek żeby potem podać link wybranej osobie?

Skomentuj

bodajze sie nie da, jak to cos prywatnego do PM to wrzuc na zew. serwis i wyslij

Skomentuj

Dlaczego przy postach moderatorów nie ma możliwości raportowania ich postów? Pytam tylko z ciekawości.

Skomentuj

Czaruję...