Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To, że nie może odpisać to jest jego wina. Ja do nikogo nie mam pretensji. Ale jak on mnie wyzywa zamiast coś normalnego napisać. Mógłby się wybronić ale po co skoro można kogoś zwyzywać i się wyżyć.
    On wcześniej obraził kilka osób oczywiście nie wprost, ale żeby obrazić kogoś nie potrzeba bezpośrednich wyzwisk, np. poprzez wyśmiewanie się.
    Ciężko to nazwać prywatną rozmową jak to jest wyzwisko w moim kierunku. Tym postem tylko potwierdził moje słowa.

Skomentuj

Niektóre artykułu na stronie głównej (tutoriale itp.) u mnie nie działają, komunikat: "błąd serwera"; u Was też ?

Skomentuj

Podaj odrazu link, bez tego sie nic nie sprawdzi.

Skomentuj

np. Speaker Workshop cz. I (tylko ta) - http://diyaudio.pl/content.php/49 inne str. też, teraz już nie pamiętam które jeszcze.
          Last edited by ir0nhide; 25.08.2013, 13:46.

Skomentuj

wyglada na to ze dziala, za kazdym razem masz ten problem?

---------- Post dodany o 14:49 ---------- Poprzedni post o 14:43 ----------

okej, juz chyba udalo mi sie wygenerowac "problem" - zajme sie tym, dziekuje za zgloszenie buga

---------- Post dodany o 15:47 ---------- Poprzedni post o 14:49 ----------

Informacja
            naprawione, problem w kodzie wtyczki, ktory jakims cudem kolidowal ze skryptem vB, bardzo dziwne - dzieki

Skomentuj

Dziwna sprawa, w prawym górnym rogu pokazują mi się nieprzeczytane posty, natomiast po kliknięciu okazuje się że nie ma żadnych nowych postów.
              Wyszło z tego, że chodzi o posty przeniesione do śmietnika - są indeksowane jako nieprzeczytane, ale na liście nieprzeczytanych postów są niewidoczne.
              Oczywiście śmietnik jest mi zbędny. Może dałoby radę wyłączyć indeksowanie nieprzeczytanych postów dla śmietnika?
              Mam nadzieję, że wyraziłem się w miarę precyzyjnie.

Skomentuj

Indeksowanie dla smietasa jest wylaczone, niestety post zostaje zindeksowany wczesniej na innym forum.
                Nie bardzo da sie to zmienic w vB bez powaznego grzebania.

Skomentuj

Czy można by włączyć takie cosik by w takich wątkach jak "własne konstrukcje" albo "w trakcie budowy" autor swojego tematu miał też możliwość jego edycji? albo przynajmniej pierwszego postu swojego tematu? Nie muszę chyba wyjaśniać w jakim celu?

Skomentuj

problem - edycja postow jest wlaczona globalnie i mozna ja wlaczyc/wylaczyc per forum ALE nie mam mozliwosci zmiany czasu edycji per forum, ustawiajac 0 czyli dajac opcje edycji w dowolnym momencie, zrobie to globalnie....

Skomentuj

Czy jest to możliwe, aby podczas "aktualizacji" swojego zamówienia w odpowiednim temacie, pola: " lista: " i "adres:" były automatycznie uzupełnione dotychczas wpisanymi danymi?
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Daloby sie to zrobic, dzieki za pomysl - w wolnej chwili popracuje.

---------- Post dodany o 10:24 ---------- Poprzedni post o 09:43 ----------

dobre, juz dopisalem - winno dzialac

Skomentuj

A da się przywrócić favoricon? Bo jak sie przypnie zakładkę, to byłoby wiadomo że to diy

Edit: favicon
                          Last edited by Hermes; 31.08.2013, 20:59.
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Favicon?
                            Ok, wygrzebie gdzies - a co mi tam.
                            Fun, gdyz dzis o tym pisalem z kolegami z 'obslugi'

---------- Post dodany o 23:13 ---------- Poprzedni post o 20:50 ----------

powinna juz dzialac... ew. clear cache coby browser zaciagnal, pod FF juz ja widze - dzieki

Skomentuj

Tomku a byłaby szansa dorobić przycisk "pokaż wszystkie strony na jednej" ?? W niektórych tematach będzie to karkołomne ze względu na ich obszerność, ale często przy wyszukiwaniu szybciej można znaleźć interesujący nas wpis naciskając F3 i wpisując daną frazę niż korzystając z forumowej szukajki. A możliwość wyświetlenia całego tematu na jednej stronie ułatwi sprawę :)
                              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                              Grado SR125i

Skomentuj

Nie ma takiej opcji w vB, musialbym globalnie na to zezwolic - bylaby katastrofa, lecz.
                                Wejdz sobie w profil -> ogolne ustawienia -> Ilość postów na stronę

Zmien sobie ta wartosc, moze bedzie Ci lepiej.

Skomentuj

Tomku, czy jest możliwość, aby po wyszukaniu frazy, po kliknięciu wątku, który ją zawiera przeniosło nas od razu do postu z tą frazą? Obecnie wyszukiwarka znajduje takie wątki, ale po kliknięciu na nie zostaję przeniesiony na początek. To nie problem, gdy temat zawiera 2-3 strony, jednakże w przypadku tematu lt to jest to uciążliwe.

Skomentuj

Poszukam czegos ale nie obiecuje - przyznam ze tez mnie to wkurza.
                                    Dzieki.

Skomentuj

Nie ma nic gotowego - lecz bede miec to na uwadze, moze kiedys cos sam opracuje... na obecna chwile musimy sie zadowolic standardowym mechanizmem.
                                      Jedyna opcja teraz to wyswietlic sobie watek np po 100 postow (nie ma wielu takich tematow) i F3

Skomentuj

No problem. Właściwie to raz na jakiś czas trafi się wątek, który ma więcej niż 20 stron, a co dopiero 100. Dzięki

Skomentuj

Tomku nie można by zrobić jakiegoś player`a do zdjęć tych z obrazki.diyaudio ?
                                          Jak ktoś wrzuci np. 20 zdjęć to każde otwiera się osobno....

Skomentuj

Czaruję...
                                          X