Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Bardzo szybko przekonałem się, że rzadko który biały chce wysłuchać, co ktoś inny ma do powiedzenia, tym bardziej, jeżeli ten ktoś wie, co mówi.

Thomas Berger, Mały Wielki Człowiek, tłum. Lech Jęczmyk

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
      Ten twoj przyklad to specjalnie wyszukany, ja jakos nie widze problemu w zarzadzaniu plikami per temat - jest to raczej wygodne.
      A to ze widok calosciowy ze sie nie miesci i wyglada do dupy to akurat nie nasz problem, programisci vB z wietnamu tez to wiedza ze mechanizm jest do kitu.
      Czy tak trudno ten spinacz dodać także do szybkiej odpowiedzi z której korzysta większość userów?
      Czy to że nowy mechanizm obrazków otwiera się w tym samym a nie nowym oknie jest ok?
      To że są chore limity wielkości załączników to też jest ok?

Skomentuj

1. nie da sie tam po prostu dodac spinacza, gdyz przy widoku tematu z quick reply brakuje struktur w dokumencie strony, dopiero po zaladowaniu zaawansowanej edycji te elementy sie laduja - vB
        2. kliknij srodkowym myszki i masz w nowej zakladce, ja w ipadzie przytrzymuje i mam w nowym tabie... nie chcialem odrazu wymuszac blank targetu, zawsze to jakis wybor - ogolnie smieszny problem
        3. Czy ja wiem czy chore - optymalne, zdjecia do 2MB maja juz bdb jakosc - wiem ze wiekszosc by wolala przeslac 100MB jpg zeby sie nie bawic, zajechac hosta sama konwersja. Reszta plikow patrzac na forum wydaje sie byc OK, w razie potrzeby sie zwiekszy - przy obecnym wolumenie nie bylo wiekszych problemow.

Skomentuj

1. nie da sie tam po prostu dodac spinacza, gdyz przy widoku tematu z quick reply brakuje struktur w dokumencie strony, dopiero po zaladowaniu zaawansowanej edycji te elementy sie laduja - vB
          Tak trudno kod vB edytować? Nie żebym dużo wymagał, ale skoro wymagacie zamieszczania obrazków na tym serwerze, to powinno to być łatwe i przyjemne a takie nie jest. I nie da się, nie jest tutaj odpowiednią odpowiedzią - raczej nie chce mi się, ale trudniej to przechodzi przez gardło.

2. kliknij srodkowym myszki i masz w nowej zakladce, ja w ipadzie przytrzymuje i mam w nowym tabie... nie chcialem odrazu wymuszac blank targetu, zawsze to jakis wybor - ogolnie smieszny problem
          Przypomniał mi się temat w którym opisywał ktoś sposób działania środka na pchły - tutaj podobnie, wręcz tak samo działanie. Żeby osoba zajmująca się działaniem strony, pisała o tym - że nie chce wymuszać _blank, to jest to trochę śmieszne, jakby nie patrzeć z 2 powodów - z tego, ze przy pisaniu długiego posta kowalskiemu może go wpitolić gdyż na końcu chce dodać obrazek, klika, dodaje, potem klika wstecz - i zonk, nie ma posta? Druga, to ideą tworzenia stron, jest to iż należało by zostać na stronie na której się pisze a nie przenosić się do odrębnego serwisu. Przypominam że chodzi o 21 literek kodu, no 42 bo do dwóch linków. Reszta jest blankowana i nie widzisz problemu, tylko tu Ci się nie chce tego zrobić.

3. Czy ja wiem czy chore - optymalne, zdjecia do 2MB maja juz bdb jakosc - wiem ze wiekszosc by wolala przeslac 100MB jpg zeby sie nie bawic, zajechac hosta sama konwersja. Reszta plikow patrzac na forum wydaje sie byc OK, w razie potrzeby sie zwiekszy - przy obecnym wolumenie nie bylo wiekszych problemow.
          2Mb? ja chciałem JPGa 212kb wrzucić i pisało że przekroczyłem o 12kb limit... nonsens, sprawdź działanie tego wynalazku.

Skomentuj

CMSy to niestety takie świństwa, że są zapisane w minimum 3 plikach: jeden odpowiada za PHP, drugi za HTML a trzeci za język. Jest tam pełno zmiennych i idzie się pogubić. Uwierz mi, że nikomu nie chciałoby się grzebać w tym kodzie, tym bardziej że wychodzi jakaś aktualizacja i musisz robić to na nowo.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
              Paweł ma tutaj tematy od wycinania laserowego i tworzenia cyrkli a nikt inny podobnego nie może założyć ponieważ jest on niezgodny z regulaminem.
              jak polityk - mowi prawde, nie cala prawde, tylko wygodna dla niego prawde i to naciagana...
              a to brawo nie wykonywal nic na laserze dla innych?

nie mam sily juz sluchac waszych bezpodstawnych pretensji...

Skomentuj

Grupowe zamówienia a reklama "wykonam na zamówienie" to dwie różne sprawy. Tyle w kwestii wyjaśnienia.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                  forumowicze LS i 3lite dostali zakaz pisania na miesiac. ktos sie z tym nie zgadza?

dosyc mam wszczynania co chwile awantur ktore sami wywoluja a pozniej narzekaja na nas (np. LS chamsko obrazil irka i jeszcze mial pretensje ze ten mu posty usunal)

Skomentuj

Szkoda tylko, że na tym forum zaczyna uwidaczniać się "dyktatura" - co komuś się nie podoba to od razu ban, a co! Ciekawe czy Quester pochwala twoje zachowanie, bo jak na razie to masz dziecinne podejście do takich spraw i emocje. Oni tylko mówili co im się nie podoba, a takie są założenia tego wątku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                      Oni tylko mówili co im się nie podoba
                      Mówić co się nie podoba a prawie że żądać czegoś, jednocześnie jak ktoś tego nie zrobi obrażać go, to dwie różne rzeczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                        Tak trudno kod vB edytować? Nie żebym dużo wymagał, ale skoro wymagacie zamieszczania obrazków na tym serwerze, to powinno to być łatwe i przyjemne a takie nie jest. I nie da się, nie jest tutaj odpowiednią odpowiedzią - raczej nie chce mi się, ale trudniej to przechodzi przez gardło.

Przypomniał mi się temat w którym opisywał ktoś sposób działania środka na pchły - tutaj podobnie, wręcz tak samo działanie. Żeby osoba zajmująca się działaniem strony, pisała o tym - że nie chce wymuszać _blank, to jest to trochę śmieszne, jakby nie patrzeć z 2 powodów - z tego, ze przy pisaniu długiego posta kowalskiemu może go wpitolić gdyż na końcu chce dodać obrazek, klika, dodaje, potem klika wstecz - i zonk, nie ma posta? Druga, to ideą tworzenia stron, jest to iż należało by zostać na stronie na której się pisze a nie przenosić się do odrębnego serwisu. Przypominam że chodzi o 21 literek kodu, no 42 bo do dwóch linków. Reszta jest blankowana i nie widzisz problemu, tylko tu Ci się nie chce tego zrobić.

2Mb? ja chciałem JPGa 212kb wrzucić i pisało że przekroczyłem o 12kb limit... nonsens, sprawdź działanie tego wynalazku.
                        1. kod vB to nie jest 20 linijek kodu, sam front postbita z widokiem tematu sklada sie z 9 templatow, ktore to wszystkie sa w bazie lacznie z css
                        2. Wiesz, swiat nie jest idealny - tez bym chcial zeby miec wszystko pod reka, juz nie pisz ze zarzadzanie obrazkami to taki ciezki proces
                        3. Juz mamy przeszlo 300 obrazkow dodanych przez obrazki.diyaudio.pl, tak wiec smiem twierdzic ze mechanizm dziala - jak jest jakis blad to prosze o jego zgloszenie

Skomentuj

jak na razie to masz dziecinne podejście do takich spraw i emocje.
                          Gdybym to ja był adminem to już dawno bym dał blokadę pisania na odmulenie, jak to miało miejsce na innym forum.

Skomentuj

Oni tylko mówili co im się nie podoba, a takie są założenia tego wątku.
                            zawsze staram sie byc bezstronny.
                            czytam opinie obu stron
                            na poczatku przyznawalem wam racje, ale po zbadaniu problemu zadnego problemu nie widzialem!
                            a ze z czasem zaczeli czepiac sie o cokolwiek, byle tylko sie czepiac, to co mam zrobic?
                            oddac im wladze?
                            2-3 osoby robia zamieszanie tylko po to zeby je zrobic!
                            a gdzie reszta spolecznosci?

Skomentuj

Reszta osób woli się nie wypowiadać bo kolesiostwo zaraz rozda bany.

Skomentuj

Reszta osób woli się nie wypowiadać
                                A jak by się wypowiedzieli, to do czego by się doczepili? do takich pierdół jak Oni?
                                Normalnie parodia...
                                Dlaczego innym jakoś nic nie przeszkadza? dlaczego mi nie przeszkadza? udaje mi się normalnie pisać posty, udaje mi się dodać zdjęcie, wysyłam PW również normalnie bez żadnych problemów...
                                Czego chcecie więcej? Paweł wraz z Tomkiem postawili forum na nogi, działa lepiej niż kiedyś, a w zamian otrzymują bluzgi, że czegoś nie potrafią, że im się nie chce, a jak coś zrobią to zrobią źle...

Do tego wszystkiego jeszcze dochodzi zazdrość na forum.
                                Co z Wami ludzie się dzieje?

Skomentuj

Milczenie to wg Was przyzwolenie, niektorzy jednak wychodza z zalozenia ze nie warto bo i tak nic to nie zmieni. Chcemy byc na tym forum to siedzimy cicho.. Zreszta nie wszyscy maja chec i ochote czytac wszystkie tematy i zabierac w nich glos. Kazdy ma prawo pozostac przy swoim zdaniu, to ze ma ktos swoje nie musi od razu byc gaszony banem. Ty tez Pawle nie musisz na wszystko odpowiadac i wszystkiego tlumaczyc, to Twoja sprawa jak postapisz. Nie robmy z tego forum Bialorusi.. Jedna racja, jedna prawda, a wrogow eliminujemy.

Skomentuj

Hm. Przecież to wątek techniczny, pełniący również funkcję rodzaju księgi życzeń i zażaleń. Użytkownicy forum nie muszą być mądrzy i mieć obowiązkowo racji, owszem w przeznaczonym do tego wątku wolno im zrzucić, co im serce zatruwa, choćby i niesłuszne to było, byle zachowany został wymóg grzeczności. Dialog to dialog, nie zawsze jest milutki, a nieakceptowalnych niegrzeczności nie widzę. Nie wiem, skąd sąd, że nie dało się bez tak brutalnego utarcia im pysków...

Skomentuj

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                                      Nie wiem, skąd sąd, że nie dało się bez tak brutalnego utarcia im pysków...
                                      Może w tym jest problem? --->

Zamieszczone przez Comandante W Zobacz posta
                                      nieakceptowalnych niegrzeczności nie widzę.
                                      ?

Może jak by poleciały odzywki jak to czynił gooralesko to by było bardziej widoczne?

Skomentuj

Marian nie dorabiaj ideologii bo to jest smieszne:-) patrzmy na fakty, obejdzie sie bez interpretacji i drugiej glebi:-)

Skomentuj

Może w tym jest problem?
                                          W tym, to znaczy w czym?

Proszę mi wybaczyć i wyjaśnić mi, co jest niegrzecznością, a co nie? Jaka jest granica i objaw? Po czym to poznać?
                                          Skoro nie trzeba używać form obraźliwych, by wypowiedź została zakwalifikowana jako niegrzeczna, to wyjaśnienie staje się ważne, bo zaraz okaże się, że i ja mając nieco odmienne zdanie, nieświadomie obrażam i znieważam.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X