Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...

Zamieszczone przez dan124
    Może Ty tym razem coś zaproponujesz,opisując czemu właśnie to w tym samochodzie z uwzględnieniem gry przy otwartym dachu.
    Już to zrobiłem, tyle że na PW, bo nie będę kolejnej burzy rozpętał między firmami.

To Was nie razi?

Przeciez to FORUM.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
      Nie na temat...

Zamieszczone przez dan124
      Może Ty tym razem coś zaproponujesz,opisując czemu właśnie to w tym samochodzie z uwzględnieniem gry przy otwartym dachu.
      Już to zrobiłem, tyle że na PW, bo nie będę kolejnej burzy rozpętał między firmami.

To Was nie razi?

Przeciez to FORUM.
      Wolal napisac na pw i mial takie prawo, co Cie w tym momencie boli? To nie jest powod do bana, prosze Cie:-)

Skomentuj

Przeciez ja nie o banie.

Chodzi mi o podejscie.

Temat byl na otwarym forum,chetnie bym z czystej ciekawosci przeczytal co ma do zaproponowania.

Boli Cie to?

Skomentuj

Do mnie pisal wiec mogles zwyczajnie zapytac, mnie albo LS:-) to Ty tu robisz z tego nie wiadomo co:-) normalnie spisek:-)

Skomentuj

Przeciez oficjal napisalem

To Wy tu tajnos agentos uskuteczniacie.

Skomentuj

Sorry za zmianę tematu, ale ja w sprawie : http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post362658
              Czy będzie może możliwość dodania tego mechanizmu http://obrazki.diyaudio.pl w polu " Insert Image" w oknie odpowiedzi, oraz podczas dodawania zdjęć w " Zaawansowana edycja" ?

Skomentuj

To i ja napisze jak to widzę. //Dopiero teraz bo byłem na urlopie

Po przekazaniu "władzy" Pawłowi forum przeżywa drugie życie pod względem technicznym. Merytorycznie nie bardzo. Atmosfera i klimat diyaudio również uległy pogorszeniu...
                Wybór nowych moderatorów (moim zdaniem chybiony) przyczynił się do paru konfliktów. Ponadto moim zdaniem trochę zaczyna wiać komerchą... co mi się nie podoba.
                Dodatkowo boli mnie to, że "kluczowe" decyzje podejmowane są bez udziału "stałych bywalców".

W 100% popieram http://diyaudio.pl/showthread.php/15...l=1#post363210

I nie zgadzam się na bana dla .3Lite i LS

Najsmutniejsze jest to, że wspólne hobby zamiast łączyć, dzieli
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To z tego co slyszalem nienjest ban tylko miesieczna blokada pisania.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                    To i ja napisze jak to widzę. //Dopiero teraz bo byłem na urlopie

Po przekazaniu "władzy" Pawłowi forum przeżywa drugie życie pod względem technicznym. Merytorycznie nie bardzo. Atmosfera i klimat diyaudio również uległy pogorszeniu...
                    Wybór nowych moderatorów (moim zdaniem chybiony) przyczynił się do paru konfliktów. Ponadto moim zdaniem trochę zaczyna wiać komerchą... co mi się nie podoba.
                    Dodatkowo boli mnie to, że "kluczowe" decyzje podejmowane są bez udziału "stałych bywalców".

W 100% popieram http://diyaudio.pl/showthread.php/15...l=1#post363210

I nie zgadzam się na bana dla .3Lite i LS

Najsmutniejsze jest to, że wspólne hobby zamiast łączyć, dzieli
                    Owszem poprawa pod względem technicznym jest znaczna. Zostaliśmy zaproszenie do powrotu prze Pawła, lecz w z perspektywy patrząc na okres od Wielkiego Krachu, uważam, że to w sumie stracony czas. Mimo tego, że wielu z nas zwraca uwagę na to co jest nie w porządku, jesteśmy traktowani jak za komuny szary obywatel. Niewygodnym się usta zamyka i w sposób zawoalowany wyprasza, a status quo trwa.
                    Jak to już kiedyś pisałem mi nie zależy na tym by tu być, to tylko rozrywka w żaden sposób nie powiązana z pracą zawodową. Diy polega między innymi na wymianie wiedzy z wielu zakresów mającej na celu osiągnięcie zakładanego celu, czyli poprawnej konstrukcji elektroakustycznej. Coraz mniej jest tu wymiany wiedzy, a coraz więcej konfliktów, między innymi powodowanych przez kontrowersyjnych moderatorów, wybranych przez ???, traktujących użytkowników jak ćwierć idiotów. Brak reakcji ze strony naczalstwa jest dość wymowny. Co dalej ? To od Was zależy. Ja jestem do odstrzału
                    Pozdrawiam

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                      To z tego co slyszalem nienjest ban tylko miesieczna blokada pisania.
                      Ban ma wiele znaczeń. Jedno z nich jest postrzegane jako zakaz pisania
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Moim zdaniem osądzanie kogoś można potraktować jako obrazę użytkownika. Nie podoba mi się to, że panuje tu taka atmosfera i teksty typu "a ty to zaraz wyedytujesz posty" albo "i co? wymiękasz?" no bez przesady ;/
                        Nie można normalnie napisać bez wycieczek osobistych? Marian zrobił coś kiedyś niemiłego i przeprosił, dostał drugą szansę i nie widzę powodu czepiania się jego ale jednocześnie on sam powinien trzymać poziom, bo drugiej szansy nie dostanie. A tu się niezbyt miło wypowiada.

LS może wprost nikogo nie obraził, ale jego ton wypowiedzi sporo sugerował. I tu nie chodzi o wypowiedzi w kierunku moderatorów ale także innych użytkowników w innych tematach.
                        Jednak twierdzę, że zakaz pisania to już przesada.

Co do ankiety. Jestem za! Ankieta trwała by tydzień po czym była by podejmowana decyzja. Użytkownicy mieli by wpływ a ci co nie zagłosowali mogą mieć żal do siebie i by nie było rzucania się do moderatorów.

Dział rzemieślniczy przyda się. Bez opłat, bo to tylko problemy. Jakość usług każdy by sobie wyrobił i jeżeli by się sprawdził to by i miał klientów. Podziękowania miały by rolę pozytywnych komentarzy na allegro.

Co do Pawła, to ja nie mam żadnych obiekcji. Te zamówienia są robione charytatywnie i nawet jeżeli on tą złotówkę by zarobił to nie mam mu to za złe, bo komu by chciało się biegać po zakładach i później stać w kolejce na poczcie i poświęcać swój czas za darmo.

Problemem może nie jest treść jako taka ale ton tych wypowiedzi. Gdyby dawane były propozycje bez sugerowania czegokolwiek, myślę, że wtedy dyskusja była by owocniejsza.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                          Moim zdaniem osądzanie kogoś można potraktować jako obrazę użytkownika. Nie podoba mi się to, że panuje tu taka atmosfera i teksty typu "a ty to zaraz wyedytujesz posty" albo "i co? wymiękasz?" no bez przesady ;/
                          Nie można normalnie napisać bez wycieczek osobistych? Marian zrobił coś kiedyś niemiłego i przeprosił, dostał drugą szansę i nie widzę powodu czepiania się jego ale jednocześnie on sam powinien trzymać poziom, bo drugiej szansy nie dostanie. A tu się niezbyt miło wypowiada.

LS może wprost nikogo nie obraził, ale jego ton wypowiedzi sporo sugerował. I tu nie chodzi o wypowiedzi w kierunku moderatorów ale także innych użytkowników w innych tematach.
                          Jednak twierdzę, że zakaz pisania to już przesada.

Co do ankiety. Jestem za! Ankieta trwała by tydzień po czym była by podejmowana decyzja. Użytkownicy mieli by wpływ a ci co nie zagłosowali mogą mieć żal do siebie i by nie było rzucania się do moderatorów.

Dział rzemieślniczy przyda się. Bez opłat, bo to tylko problemy. Jakość usług każdy by sobie wyrobił i jeżeli by się sprawdził to by i miał klientów. Podziękowania miały by rolę pozytywnych komentarzy na allegro.

Co do Pawła, to ja nie mam żadnych obiekcji. Te zamówienia są robione charytatywnie i nawet jeżeli on tą złotówkę by zarobił to nie mam mu to za złe, bo komu by chciało się biegać po zakładach i później stać w kolejce na poczcie i poświęcać swój czas za darmo.

Problemem może nie jest treść jako taka ale ton tych wypowiedzi. Gdyby dawane były propozycje bez sugerowania czegokolwiek, myślę, że wtedy dyskusja była by owocniejsza.
                          Jeżeli edytowanie postów postrzegasz aspekcie "czegoś niemiłego", to niestety trudno będzie nam się porozumieć. Nie ufam ludziom, którzy robią takie świństwa i nawet 100 kolejnych szans, które się da takiemu człowiekowi nie zmieni tego stanu. Nie jest to żadna wycieczka osobista. Po prostu jestem uczulony na takie zachowania, bo rodowód mają w poprzednim systemie. Zauważ, że LS i .3lite nie dostali 2 szansy. Dlaczego?
                          Co do reszty No cóż próbujcie, postulujcie, zmieniajcie. Ja nie wierzę w to, że ma to jakikolwiek sens. Dlaczego? Nieraz o tym pisałem.
                          Pozdrawiam

Skomentuj

Nie na temat...

Myślę, że ten filmik idealnie pasuje tu i teraz. Polecam każdemu oglądnąć :)

marcinsywala.pl

Skomentuj

Chyba cos wam sie pomyliło :/
                              Za głęboko szukanie sensu
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W zasadzie goralesko sam się o to prosił, był zwykłym chamem, a marian na co dzień jest pomocny i jakoś nie widzę w nim przejawów chamstwa.
                                Trochę go już znam i może dlatego inaczej na to patrzę. Z resztą i tak będziecie to mu wytykać do końca życia.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  Chyba cos wam sie pomyliło :/
                                  Za głęboko szukanie sensu
                                  Kolejny raz mnie zaskakujesz Mamy postępować w myśl przyśpiewki: Polacy nic się nie nie stało? Uważasz, że nie ma żadnego drugiego dna całej tej sytuacji? Czyli te posty wyżej to takie bla, bla, blanie bez sensu, bo jest tak wspaniale i cudownie...
                                  Uważam, że sprawa ma dużo głębiej swoje dno, a to że LS i .3lite polecą nie było skutkiem łamania prze regulaminu forum. Gdy przeczytałem posty mariana przed banami (przepraszam zakazem pisania), widać jak na dłoni, że to tylko kwestia czasu była kiedy polecą.
                                  Nie łamali żadnych punktów regulaminu, więc Paweł S. potraktował ich za całokształt, z wiele znaczącym dopiskiem "ktoś się z tym nie zgadza", brakuje tylko po "ktoś" słowa na k.
                                  W pierwszym odczuciu myślałem, że to w sumie tylko emocjonalna reakcja (każdemu puszczają czasem nerwy), lecz jest zupełnie inaczej. To wyrachowane i cyniczne działanie mające swoje źródło w wydarzeniach po Wielkim Krachu diyaudio i tym co się wtedy działo.
                                  Teraz troszkę o regulaminie i paragrafach
                                  Dostałem jakiś tydzień temu ostrzeżenie. Zdublowałem posty, złamałem regulamin są na to paragrafy, należało się. Gwoli ścisłości na "wyczyny" mariana nie ma paragrafów w regulaminie, bo jaki paragraf może opisać ludzką przyzwoitość ?
                                  No i w sumie temat by był zamknięty, lecz po jakimś czasie zacząłem się zastanawiać nad tymi słowami "Na razie upomnienie."
                                  Czyli taka w sumie gorąca prośba w stylu piosenki Hylińskiej http://www.youtube.com/watch?v=OiK2Cs1Ww-E z końcowym mocnym podsumowanie od 3:02.
                                  Mówię więc Wam wszystkim "na razie". Wrócę jak zaczną tu szarych userków szanować.
                                  z poważaniem
                                  asa

Skomentuj

Nakrecajcie sie dalej...
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chyba sobie zbyt pochlebiasz.

Tu bardziej pasuje hicior rewelacyjnej grupy łzy.

Narcyz ,narcyz sie nazywam czy jakos tak

Skomentuj

Jeżeli ktoś nie wie dlaczego goralesko dostał bana to zostawiam tu powód.

Skomentuj

scythe1123 bez obrazy, ale nazywasz gościa publicznie chamem w sytuacji, gdy ten nie może odpowiedzieć, ani w jakikolwiek sposób się do tego ustosunkować w oczach osób czytających twoje słowa, a teraz jeszcze wywalasz na widok publiczny wasze prywatne rozmowy z jego słusznym w tej sytuacji oburzeniem? Nie ważne co nawywijał na forum, takich rzeczy się po prostu nie robi.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X