Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Si, skrypt generuje tylko linki do fotek i tagi z nimi.

Twoja prosba jest mozliwa, jest troche dlubania gdyz kod html, js jest zablokowany i nie mozna go wkleic do wiadomosci.
    Wiec ew. generacja jakiegos efektu typu lightbox musi zajac sie skrypt na etapie parsowania wiadomosci.

Oki - zajme sie tym, ale to po urlopie - czyli start gdzies od polowy pazdziernika.
    A ile mi to zajmie to nie wiem, grzebie w wolnych chwilach.

Dzieki za pomysl.

Skomentuj

Proponuję dać na górę forum odzielny wyróżniony dział, coś w stylu " Dla początkujących- jak nie wiesz gdzie zadać pytanie, zadaj je tutaj " /tak na wszelki wypadek w zwiazku z tematami które są zadawane przez osoby które na forum się zapisują po to aby zadać pytania na poziomie tematów kosza elektrody.
      Rozumiem, że nie każdy musi sie znac na wszystkim, od idealnego lakierowania samochodu przez profesjonalne fryzjerstwo do informatyki, inżynierii programowania, itp. Sam kiedyś o audio nie wiele wiedziałem ale z czasem dzięki temu forum udało mi się tą wiedzę poszerzyć.

Ps. Ten temat możnaby było również podpiąć do : "Zasady serwisu i ważne informacje" dodając w nazwie coś typu " sugestie użytkowników wobec forum" czy coś podobnego.

Skomentuj

Wiele razy proponowałem FAQ dla początkujących. Podobno jest w trakcie realizacji
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jak opracujecie to ja nie widze przeszkod.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Z tego co pamiętam FAQ było w realizacji :)
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Informacja
              krotka przerwa psujaca mi urlop - http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post371078

Skomentuj

wybaczcie koledzy, poprzez głupie pętle w pętlach zapchałem serwer.

Skomentuj

Twoj 'error.log', teraz cos zamiacham i wrzuce wasze hostingi do rotacji plikow per 100MB, w najgorszym przypadku przymuli hosta samym generowaniem pliku, a max wstecz bedzie ich 5 co winno dac okolo pol giga na pare minut. A jak to nie bedzie wystarczajace to wtedy niestety, powalcze z lenistwem i wrzuce quote per user, gdyz wasze procesy PHP dzialaja z waszych wlasnych UIDow.

Wystawili mi FS z macierzy sooo odseparuje logi od reszty, w najgorszym przypadku wywali sie apache na 500 a reszta bedzie dzialac.

Tak czy siak, przypuszczalem ze kiedys do tego dojdzie i doszlo wczoraj, mialem sie wczesniej 'zabezpieczyc'
                  Oke, dosc przynudzilem.

/edit/
                  Zabawne - juz z kolega Raf wygrzebalismy co bylo powodem, smieszne gdyz jak tam gdzies pisalem - skrypt zostaje ubijany z automatu jesli sie wykonuje iles tam sekund (to wlasnie zabezpieczna przed petla i dziala OK) - LECZ host stoi na dyskach SSD w raid 10 i 15 sekund dzialania skryptu (zanim serwer HTTP go ubije) generuje jednorazowo ... tadam: 300MB smiecia w error log.
                  Dalej chyba pisac nie trzeba, zrobilem maly workaround - zobaczymy w praniu czy da rade.

Skomentuj

No pewnie
                    Wszystko jasne :glare:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dodalem komunikat u gory zeby szybko wszyscy zaoorientowali sie w temacie, bedzie restart dzis tak wiec na chwile wyparujemy. To nie zalezy ode mnie, a jak wiadomo - chodzi o jakosc uslugi.

Wybaczcie koledzy, mam nadzieje ze pozniej wrocimy do normalnosci.

Skomentuj

To jest tylko forum, nikomu nie przeszkadzają kilku minutowe przerwy dopóki nie przekształcą się one w dni więc nie musisz się aż tak przejmować :)

Jak będziesz kiedyś stawiał coś co będzie potrzebowało 100% czasu dostępności i zero przerw z powodu możliwych poważnych konsekwencji to dopiero nerwy będziesz rwał.

Skomentuj

W robocie z tym zyjemy, ale tam cale szczescie nie ja sie tlumacze

Btw. dostalem info od DC dzis kolo 22 ma byc restart - stay tuned.
                          Tak wiec za 5 minut 22 poloze serwis zebym mogl baze SQL wylaczyc (poprawnie), reszte zrobi DC.

---------- Post dodany o 22:07 ---------- Poprzedni post o 20:09 ----------

ok, we'll see - kontynuacja urlopu
                          btw. marianek - w bydzi jestem ;p (jakiś miedzyń)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                            Tomku nie można by zrobić jakiegoś player`a do zdjęć tych z obrazki.diyaudio ?
                            Jak ktoś wrzuci np. 20 zdjęć to każde otwiera się osobno....
                            Done.
                            http://diyaudio.pl/showthread.php/21...296#post372296

---------- Post dodany 03.10.2013 o 20:40 ---------- Poprzedni post 02.10.2013 o 17:03 ----------

Powiadomienie o nowej PW na gg.

Poki co "nawet dziala" - aczkolwiek userow dodaje z palca, ktos chetny na testy? - dodam do automatu i w razie otrzymania PW winna przyjsc wiadomosc na GG.

Skomentuj

Czy ktos jeszcze chce dolaczyc do testowania powiadomien o nowej prywatnej wiadomosci przez gadu-gadu?
                              Jesli tak to prosze o wiadomosc z numerem gg, dodam z palca.

Juz paru chetnych mamy, grunt zeby bylo jak najwiecej.

Skomentuj

W tablecie opcja "odpowiedz cytatem" dziła bez problemu, natomiast mam problem z "cytuj zaznaczony tekst".
                                Ma ktoś podobny problem, pewnie to gdzieś problem tkwi w moich ustawieniach więc prośba o pomoc.

Skomentuj

Czy jest opcja wysłania PW z tytułem zaciągniętym z topicu ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                    W tablecie opcja "odpowiedz cytatem" dziła bez problemu, natomiast mam problem z "cytuj zaznaczony tekst".
                                    Ma ktoś podobny problem, pewnie to gdzieś problem tkwi w moich ustawieniach więc prośba o pomoc.
                                    Ja w ipad po zaznaczeniu musze przytrzymac paluch na opcji 'cytuj zaznaczony', pozniej klikam otworz.

@wrotek - rozumiem temat prywatnej wiadomosci?

Skomentuj

tomekk_ tak, teraz każdorazowo trzeba pisać temat, a jeszcze lepiej jak by np. pisząc w dziale kupię/sprzedam zaciągał treść, wrzucił w quote...

Skomentuj

Ale co w quote, jakie zaciagnie tematu?

Pisalem o powiadomieniu o PW via GG i zeby w tej wiadomosci na GG byl temat wziety z PW?
                                        Nie rozumiem o co Ci chodzi

Skomentuj

Marios mam tak samo
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X