Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Q ma w dupie to może i my powinnismy też mieć.. Zebrało się kilka stówek na forum a efekt dużo gorszy... Może Q zabalował za nasze pieniądze? Inaczej tego się chyba nie da nazwać...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Q ma w dupie to może i my powinnismy też mieć..
      To jest jakaś myśl...pytanie kto więcej straci?
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przecież zbiórka byla na mechanizm forum na nie serwer, zaraz po przesiadce bylo dobrze wszystko. Serwer muli od niedawna i to jakie forum na nim stoi chyba nie ma na to wyplywu?

Skomentuj

Q był dobry jak miał sklep nie ma sklepu i ma w dupie.
          Zapewne wróci powie jak to mu źle było i wszyscy beda przepraszać. Takiej kpiny to nawet IGOD nie robił:/

Skomentuj

Ale nikt nie ma telefonu do Questera? Na pewno któryś z moderatorów ma, bo nie wierzę, żeby nikt nie miał...

Skomentuj

Nie no, może nie ma co "najeżdżać" na Questera - choć "lekkie pretensje" są jak najbardziej uzasadnione.
              Forum istnieje i działa w sumie non profit i w zasadzie Quester wcale nie jest zobowiązany działać w kierunku polepszenia warunków naszej bytności tutaj. Ale fakt jest taki, że od Questera właściwie nikt takiego działania nie wymaga - ba, mało tego, jest tutaj kilka osób, które chętnie by same dopomogły (w sposób różnoraki - min. finansowo) ale potrzebna jest do tego tylko zgoda właśnie Questera. Tak więc problem nie wynika z niechęci czy stricte złej woli, a właśnie z... bierności? I w tym momencie troszkę żal się człowiekowi robi, że tak ta sprawa wygląda - stąd te "lekkie pretensje".

Yoshi (zadam pytanie tak wprost, bo jakoś mało wypowiadasz się w tym temacie) - masz jakiś kontakt z Questerem? Wiesz coś na temat "prac nad stabilizacją" - faktycznie jakieś prace w tym temacie były lub są prowadzone? W ogóle kreśli się jakoś "przyszłość" forum?

Skomentuj

Sytuacja z Questerem mogłaby również przedstawiać się objawowo mniej więcej, jak mamy i na jaką narzekamy, gdyby przebywał aktualnie w areszcie bez określonego terminu w jakiejś sprawie w toku i czekał na kolejny ruch niewydolnej machiny sprawiedliwości: kontakt silnie ograniczony, więc forum nie jest sprawą wagi pierwszorzędnej, żyje, więc nikt jego spraw nie porządkuje, wreszcie ci, którzy wiedzą milczą, bo nikt nic nie wie, głupio i nie ma się czym chwalić.

Skomentuj

Nie wiem czy coś zostało zmienione, czy może "samo się poprawiło" - u mnie forum chodzi w tym momencie całkiem OK - nie za szybko, ale działa.
                  Zauważyłem jednak, że od kilku dni nie działają mi załączniki w formie zdjęć - np jak w tym temacie http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...742#post308742 - chodzi mi o posty kolegi mario345. Kiedyś pojawiały mi się miniaturki obrazków, a teraz nie widzę miniaturek tylko pole z napisem "Kliknij obrazek... itd" - po kliknięciu wywala mnie do strony z logowaniem. Tak samo mam na dwóch różnych komputerach, oba z Operą. Zjawisko to ujawniło się jakieś dwa tygodnie temu... Występuje ono u kogoś jeszcze?

---------- Post dodany o 17:06 ---------- Poprzedni post o 17:01 ----------

Sprawdziłem teraz na IE - zdjęcia na zmianę ładują się lub nie (i wtedy wywala mnie na stronę logowania). Miniaturki nadal w formie pól z info "Kliknij obrazek..."

Skomentuj

Musisz się zalogować ponownie jak Cie wywali i wszystko jest OK. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest ale wcześniej też się to zdarzało.

Skomentuj

Wywala, wywala bo to jest celowo zrobione. Kto chce to sobie zobaczy, a zobaczyć może tylko zalogowany. Wiadomo - im mniej osób zobaczy to mniejszy transfer == forum szybciej chodzi. Tak samo można by zrobić z czatem, avatarami, różnymi bajerami zliczającymi czas etc., tylko ile funkcji wykorzystałoby forum? 10%?

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                        u mnie forum chodzi w tym momencie całkiem OK - nie za szybko, ale działa.
                        "ale działa" to jest trafne słowo w tym przypadku
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie no, ja mam włączoną "zapamiętywaczkę mnie", więc gdy odświeżę stronę, to nadal jestem zalogowany. Wywala mnie tylko wtedy, gdy kliknę na polu, o którym wcześniej wspomniałem (to pole zamiast miniaturki) - ląduję wtedy w okienku z informacją "sorry gregory, powiedz nam kim jesteś, bo póki co, to cię nie lubimy i nie zobaczysz obrazka". Faktycznie, jeśli wpiszę tam login i hasło, to wyświetla mi zdjęcie (przyznam, że wcześniej tego nie robiłem - jedynie "odświeżałem" stronę i wywalało mnie z powrotem do przeglądanego wątku - i załączonych grafik niestety nie widziałem). Teraz widzę - choć przyznam, że jest to lekko upierdliwy sposób "przyspieszania forum".

Nie na temat...
                          PS: kolego mario345 - ładne i naprawdę ciekawe obudowy :)

Skomentuj

dabyl - pochwaliłeś, że forum całkiem nieźle działa...no i dwudniowy pad. Ehhh...miało być lepiej a jest jak zwykle....
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ale teraz zapierdziela...
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                                Ale teraz zapierdziela...
                                A to fakt. Ciekawe czy to przez jakąś zmianę, czy po prostu większość użytkowników jeszcze nie wie, że forum wróciło i na razie mały ruch :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                  Ciekawe czy to przez jakąś zmianę, czy po prostu większość użytkowników jeszcze nie wie, że forum wróciło i na razie mały ruch
                                  Obstawiałbym poki co mały ruch na forum zobaczymy wieczorem

Skomentuj

Wy też mieliście przerwę ok 3 dniową w działaniu forum czy to przez mojego dostawcę internetu?

Skomentuj

Tak, mieliśmy przerwę... dzisiaj rano wstąpiliśmy na forum pełni entuzjazmu, optymizmu i dobrych myśli... później, około godziny 11. wszystko "wróciło do normy"

Skomentuj

A już się bałem że forum zrobiło Pii i zamknęło oczka ;/

Aktualnie robię kopię forum dla siebie, bo coś mi to źle wygląda... potrwa parę dni, ale będę miał pewność i w razie czego uruchomię je na innym serwerze i hostingu który mam nadzieje nie będzie zamulał jak ten.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                          Aktualnie robię kopię forum dla siebie, bo coś mi to źle wygląda... potrwa parę dni, ale będę miał pewność i w razie czego uruchomię je na innym serwerze i hostingu który mam nadzieje nie będzie zamulał jak ten.
                                          jasny gwint, juz piszę do ciebie o wiecej info :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X