Q ma w dupie to może i my powinnismy też mieć.. Zebrało się kilka stówek na forum a efekt dużo gorszy... Może Q zabalował za nasze pieniądze? Inaczej tego się chyba nie da nazwać...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaQ ma w dupie to może i my powinnismy też mieć..Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie no, może nie ma co "najeżdżać" na Questera - choć "lekkie pretensje" są jak najbardziej uzasadnione.
Forum istnieje i działa w sumie non profit i w zasadzie Quester wcale nie jest zobowiązany działać w kierunku polepszenia warunków naszej bytności tutaj. Ale fakt jest taki, że od Questera właściwie nikt takiego działania nie wymaga - ba, mało tego, jest tutaj kilka osób, które chętnie by same dopomogły (w sposób różnoraki - min. finansowo) ale potrzebna jest do tego tylko zgoda właśnie Questera. Tak więc problem nie wynika z niechęci czy stricte złej woli, a właśnie z... bierności? I w tym momencie troszkę żal się człowiekowi robi, że tak ta sprawa wygląda - stąd te "lekkie pretensje".
Yoshi (zadam pytanie tak wprost, bo jakoś mało wypowiadasz się w tym temacie) - masz jakiś kontakt z Questerem? Wiesz coś na temat "prac nad stabilizacją" - faktycznie jakieś prace w tym temacie były lub są prowadzone? W ogóle kreśli się jakoś "przyszłość" forum?
Skomentuj
-
Sytuacja z Questerem mogłaby również przedstawiać się objawowo mniej więcej, jak mamy i na jaką narzekamy, gdyby przebywał aktualnie w areszcie bez określonego terminu w jakiejś sprawie w toku i czekał na kolejny ruch niewydolnej machiny sprawiedliwości: kontakt silnie ograniczony, więc forum nie jest sprawą wagi pierwszorzędnej, żyje, więc nikt jego spraw nie porządkuje, wreszcie ci, którzy wiedzą milczą, bo nikt nic nie wie, głupio i nie ma się czym chwalić.
Skomentuj
-
Nie wiem czy coś zostało zmienione, czy może "samo się poprawiło" - u mnie forum chodzi w tym momencie całkiem OK - nie za szybko, ale działa.
Zauważyłem jednak, że od kilku dni nie działają mi załączniki w formie zdjęć - np jak w tym temacie http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...742#post308742 - chodzi mi o posty kolegi mario345. Kiedyś pojawiały mi się miniaturki obrazków, a teraz nie widzę miniaturek tylko pole z napisem "Kliknij obrazek... itd" - po kliknięciu wywala mnie do strony z logowaniem. Tak samo mam na dwóch różnych komputerach, oba z Operą. Zjawisko to ujawniło się jakieś dwa tygodnie temu... Występuje ono u kogoś jeszcze?
---------- Post dodany o 17:06 ---------- Poprzedni post o 17:01 ----------
Sprawdziłem teraz na IE - zdjęcia na zmianę ładują się lub nie (i wtedy wywala mnie na stronę logowania). Miniaturki nadal w formie pól z info "Kliknij obrazek..."
Skomentuj
-
Wywala, wywala bo to jest celowo zrobione. Kto chce to sobie zobaczy, a zobaczyć może tylko zalogowany. Wiadomo - im mniej osób zobaczy to mniejszy transfer == forum szybciej chodzi. Tak samo można by zrobić z czatem, avatarami, różnymi bajerami zliczającymi czas etc., tylko ile funkcji wykorzystałoby forum? 10%?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postau mnie forum chodzi w tym momencie całkiem OK - nie za szybko, ale działa.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Nie no, ja mam włączoną "zapamiętywaczkę mnie", więc gdy odświeżę stronę, to nadal jestem zalogowany. Wywala mnie tylko wtedy, gdy kliknę na polu, o którym wcześniej wspomniałem (to pole zamiast miniaturki) - ląduję wtedy w okienku z informacją "sorry gregory, powiedz nam kim jesteś, bo póki co, to cię nie lubimy i nie zobaczysz obrazka". Faktycznie, jeśli wpiszę tam login i hasło, to wyświetla mi zdjęcie (przyznam, że wcześniej tego nie robiłem - jedynie "odświeżałem" stronę i wywalało mnie z powrotem do przeglądanego wątku - i załączonych grafik niestety nie widziałem). Teraz widzę - choć przyznam, że jest to lekko upierdliwy sposób "przyspieszania forum".
Nie na temat...PS: kolego mario345 - ładne i naprawdę ciekawe obudowy :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz postaAle teraz zapierdziela...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaCiekawe czy to przez jakąś zmianę, czy po prostu większość użytkowników jeszcze nie wie, że forum wróciło i na razie mały ruchzobaczymy wieczorem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaAktualnie robię kopię forum dla siebie, bo coś mi to źle wygląda... potrwa parę dni, ale będę miał pewność i w razie czego uruchomię je na innym serwerze i hostingu który mam nadzieje nie będzie zamulał jak ten.
Skomentuj
Skomentuj