Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Q, będzie wsparcie dla sieci Jabber?
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ktoś wie coś na temat niedostępności forum w ciagu ostatnich 12 godzin?
      Takich przerw w funkcjonowaniu forum w ciagu ostatnich 2 miesięcy było już przynajmniej trzy - tyle ja zauważyłem.

Skomentuj

W okolicach północy z wczoraj na dziś forum było ponownie niedostępne.
        Czy tylko u mnie?

Skomentuj

Rzeczywiście, było niedostępne o tej porze. Inne forum, z którego korzystam, też było niedostępne, więc to jakieś powszechniejsze zjawisko.

Skomentuj

Hmmm, to już któryś raz od początku roku.

Wysłane z TapaTalk

Skomentuj

Nie tylko u Ciebie. Zauważyłem, że ta sytuacja powtarza się całkiem często - w zeszłym tygodniu chyba ze dwa razy. Nie wiem, czy zawsze powtarza się to o tej samej godzinie ale na pewno trwa w okolicach 1-3 w nocy; o której się kończy - nie wiem, rano już działa. Myślałem nawet, że to jakaś przerwa techniczna na archiwizację czy coś w tym stylu ale kiedyś czytałem (w tym wątku), że archiwizacja ma przebiegać bez tej przerwy (czyli inaczej niż było na poprzednim silniku).

Skomentuj

Właśnie próbuję zwrócić uwagę Quester'a na ten fakt, bo być może tak ma być i już (?) albo to przyczyna niezależna od Q.

Skomentuj

prawie codziennie w godzinach nocnych forum nie dziala, wczoraj, przedwczoraj...

Skomentuj

W ogóle to forum strasznie muli. Ciekawe czy Quester coś z tym zrobi.

Skomentuj

Ostatnio dziwne rzeczy mi się dzieją na forum, gdy chcę się zalogować:

Loguje się normalnie u góry ale gdy chce wpisać hasło przerzuca mnie na dół i zamiast shoutboxa jest to co widać na obrazku powyższym :P

Skomentuj

u mnie sie cos takiego nie zdarza
                        moze przeinstaluj przegladarke...
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przeinstaluj, czy zmień? Przeinstalowanie na pewno nic nie da. Zdaje sobie sprawę, że to wina przeglądarki, ale mojej Opery 11.01 nie zmienię :)

Skomentuj

A masz już wersję finalną czy bete? Na tej operze ludzie mają problemy z wieloma stronami, poczytaj sobie na necie. Więc może warto jednak pomyśleć o zmianie? Chociaż Firefox teraz też nie jest za stabilny i używam opery, ale niższej wersji.

Skomentuj

Normalnie puszczają mi już nerwy :mad: To forum muli jak jakieś amatorskie wypociny! Zgłaszałem to już kilka razy i widzę, że nic nie jest robione w kierunku poprawy działania, ZERO informacji nt. prowadzonych zmian. Dorzuciłem się na nowy mechanizm forum z nadzieją, że oprócz poprawy bezpieczeństwa forum i serwisu, poprawi się również szybkość działania (czyt. otwierania tematów itp.). Owszem obecny wygląd forum podoba mi się, wszystko jest lepiej zorganizowane (tu nie mam nic do zarzucenia), ale co z tego skoro na załadowanie strony czekam czasem 5-8 sekund, przy średniej przepustowości mojego łącza na poziomie 16Mb/s. Wiem, że te sekundy to śmieszna ilość czasu, ale jeśli chce przejrzeć 50 tematów no to sami wiecie, że robi się to irytujące.
                              Rozumiem, że Q nie ma czasu, ale ileż można czekać. Temat został założony 24.04.2010 i mija prawie rok od wprowadzenia nowego mechanizmu.

Mam tylko nadzieję, że wkrótce szybkość działania forum ulegnie ZNACZNEJ poprawie.

Skomentuj

nowy mechanizm dzial od poczatku grudnia
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie wiem czy to problem z samym forum. Ja mam łącze sporo wolniejsze od Twojego a strony ładują mi się bez najmniejszego problemu czy opóźnienia. Przeglądarka to Opera (jakaś tam najnowsza wersja chyba - z tego co widzę to ma numer 11.01).

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210 Zobacz posta
                                    Normalnie puszczają mi już nerwy To forum muli jak jakieś amatorskie wypociny! Zgłaszałem to już kilka razy i widzę, że nic nie jest robione w kierunku poprawy działania, ZERO informacji nt. prowadzonych zmian. Dorzuciłem się na nowy mechanizm forum z nadzieją, że oprócz poprawy bezpieczeństwa forum i serwisu, poprawi się również szybkość działania (czyt. otwierania tematów itp.). Owszem obecny wygląd forum podoba mi się, wszystko jest lepiej zorganizowane (tu nie mam nic do zarzucenia), ale co z tego skoro na załadowanie strony czekam czasem 5-8 sekund, przy średniej przepustowości mojego łącza na poziomie 16Mb/s. Wiem, że te sekundy to śmieszna ilość czasu, ale jeśli chce przejrzeć 50 tematów no to sami wiecie, że robi się to irytujące.
                                    Rozumiem, że Q nie ma czasu, ale ileż można czekać. Temat został założony 24.04.2010 i mija prawie rok od wprowadzenia nowego mechanizmu.

Mam tylko nadzieję, że wkrótce szybkość działania forum ulegnie ZNACZNEJ poprawie.
                                    Przy moim 8mb/s nie ma żadnego mulenia. Forum ładuje się błyskawicznie. Pingi do np onetu mam w granicach 12 ms. Używam Chrome..

Skomentuj

Zamieszczone przez chico Zobacz posta
                                      Używam Chrome..
                                      a fuj...

ja mam net standardowy - 2 Mb/s szału nie robi, ale czasami można zwariować.
                                      np. przed chwila musialem dobre 10 s poczekać, żeby mi się stronka otworzyła.
                                      Zaznaczam, że jest tak tylko czasami, ale takie zjawiska bardzo irytują człowieka.

Skomentuj

U mnie na 25Mb/s czasem muli...
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                                          ja mam net standardowy - 2 Mb/s szału nie robi
                                          To tak jak ja - też mam 2Mb. Myślę, że często problem z "muleniem" może tkwić jednak w komputerze i systemie. Pamiętam, jak jeszcze za czasów gdy "bawiłem się w komputer" i coś tam zmieniałem i ustawiałem w systemie (co miało niby przyspieszać jego działanie) i instalowałem dużo oprogramowania to po pewnym czasie owe "zamulanie" zawsze występowało (co jest chyba oczywiste dla większości userów). W momencie gdy komputer zaczął mi służyć tylko jako przeglądarka do internetu, częściowo odtwarzacz muzyki i filmów oraz baza do zaledwie kilku programów, z których korzystam, problemy ze spowalnianiem skończyły się. Przyznam się, że teraz działam na systemie Vista (przez wielu uważanym za największą z możliwych kupę - trochę jest w tym racji, ale...) ale chyba jeszcze ani raz mi się nie zawiesił (a działa już ponad rok na tej samej instalce) i nic mi nie zacina. Nie mam problemów ani z zainstalowanymi programami, ani z internetem - działa dobrze i stabilnie i już

Skomentuj

Czaruję...
                                          X