Q, będzie wsparcie dla sieci Jabber?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Nie tylko u Ciebie. Zauważyłem, że ta sytuacja powtarza się całkiem często - w zeszłym tygodniu chyba ze dwa razy. Nie wiem, czy zawsze powtarza się to o tej samej godzinie ale na pewno trwa w okolicach 1-3 w nocy; o której się kończy - nie wiem, rano już działa. Myślałem nawet, że to jakaś przerwa techniczna na archiwizację czy coś w tym stylu ale kiedyś czytałem (w tym wątku), że archiwizacja ma przebiegać bez tej przerwy (czyli inaczej niż było na poprzednim silniku).
Skomentuj
-
Normalnie puszczają mi już nerwy :mad: To forum muli jak jakieś amatorskie wypociny! Zgłaszałem to już kilka razy i widzę, że nic nie jest robione w kierunku poprawy działania, ZERO informacji nt. prowadzonych zmian. Dorzuciłem się na nowy mechanizm forum z nadzieją, że oprócz poprawy bezpieczeństwa forum i serwisu, poprawi się również szybkość działania (czyt. otwierania tematów itp.). Owszem obecny wygląd forum podoba mi się, wszystko jest lepiej zorganizowane (tu nie mam nic do zarzucenia), ale co z tego skoro na załadowanie strony czekam czasem 5-8 sekund, przy średniej przepustowości mojego łącza na poziomie 16Mb/s. Wiem, że te sekundy to śmieszna ilość czasu, ale jeśli chce przejrzeć 50 tematów no to sami wiecie, że robi się to irytujące.
Rozumiem, że Q nie ma czasu, ale ileż można czekać. Temat został założony 24.04.2010 i mija prawie rok od wprowadzenia nowego mechanizmu.
Mam tylko nadzieję, że wkrótce szybkość działania forum ulegnie ZNACZNEJ poprawie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210 Zobacz postaNormalnie puszczają mi już nerwy To forum muli jak jakieś amatorskie wypociny! Zgłaszałem to już kilka razy i widzę, że nic nie jest robione w kierunku poprawy działania, ZERO informacji nt. prowadzonych zmian. Dorzuciłem się na nowy mechanizm forum z nadzieją, że oprócz poprawy bezpieczeństwa forum i serwisu, poprawi się również szybkość działania (czyt. otwierania tematów itp.). Owszem obecny wygląd forum podoba mi się, wszystko jest lepiej zorganizowane (tu nie mam nic do zarzucenia), ale co z tego skoro na załadowanie strony czekam czasem 5-8 sekund, przy średniej przepustowości mojego łącza na poziomie 16Mb/s. Wiem, że te sekundy to śmieszna ilość czasu, ale jeśli chce przejrzeć 50 tematów no to sami wiecie, że robi się to irytujące.
Rozumiem, że Q nie ma czasu, ale ileż można czekać. Temat został założony 24.04.2010 i mija prawie rok od wprowadzenia nowego mechanizmu.
Mam tylko nadzieję, że wkrótce szybkość działania forum ulegnie ZNACZNEJ poprawie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez chico Zobacz postaUżywam Chrome..
ja mam net standardowy - 2 Mb/s szału nie robi, ale czasami można zwariować.
np. przed chwila musialem dobre 10 s poczekać, żeby mi się stronka otworzyła.
Zaznaczam, że jest tak tylko czasami, ale takie zjawiska bardzo irytują człowieka.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaja mam net standardowy - 2 Mb/s szału nie robi
Skomentuj
Skomentuj