Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

@mellowman

Nie wiem, to nie ja tym zarzadzam - Apache jest bardzo wydajny i stabilny, trzeba go dobrze ustawic, a nie jechac na domyslnych z CentOS'a. (w zasadzie domyslnie ustawiony apache tez daje rade tak wiec nie wiem co nawalilo)
    Light serwery tez sa oczywiscie bdb dobre, nginx etc, stoi na nich wiele duzych serwisow i daja rade.

Niestety nie do mnie te pytania, my mozemy sobie spekulowac co bylo bo to nie my tym rzadzimy, nawet nie wiem czy to jakis hosting wirtualny czy faktycznie jest wykupiony VPS na jakims OpenVZ i ktos tym zarzadza ;]

Jak ktos tym zarzadza to zal, czas oczekiwania na naprawe dlugi hehe

Skomentuj

Na starym forum podczas pisania wiadomosci dało wybrać się "menu" z tablicą znaków - były tam potrzebne nam symbole elektryczne - ohm, pierwiastek i wiele innych.

Da radę to też tu zaaplikować? :)

Skomentuj

jak przegladam na komorce forum (android) to tabelki na glownej troche sie nachodza

Skomentuj

ale to tylko na komorce
          u mnie na nokii jest to samo
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zgłoszenie:
            Przez pół czwartku, tj. 14 kwietnia od popołudnia do późnego wieczora (może i do rana) forum było znów niedostępne.

Skomentuj

WTF!!!!!!!!
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To juz robi sie nie ciekawe, mialo byc dobrze a co jest...

Skomentuj

Nie ma za bardzo różnicy z tym co było wcześniej

Skomentuj

No właśnie jest różnica. Poprzednio forum wyłączało się zawsze o 1. czy 2. w nocy i zawsze trwało to tak samo długo - zwykła przerwa techniczna na archiwizację. Teraz zdecydowanie coś jest nie tak. Przerwy wyskakują w najmniej oczekiwanym momencie, bez ostrzeżenia i nigdy nie wiadomo na jak długo.

Skomentuj

Niestety ja nie mam dostępu do całości, sprawy techniczne może rozwiązać tylko Q. Jak się pojawi bo znowu znikł, chyba jest za granicą, to omówię z nim kwestię zbyt częstych padów. O ilę się nie myle to obecnie chyba jesteśmy na innym serwerze niż byliśmy kiedyś.

Skomentuj

zas HTTP lezal,

Skomentuj

Teraz mechanizm duzo szybciej chodzi niz poprzedni...

Skomentuj

Można by zwiększyć pojemność skrzynek pw, te 100 wiadomości to za mało. Gdy skrzynka jest przepełniona powinien wyświetlać się o tym komunikat tak jak jest po otrzymaniu wiadomości.

Skomentuj

I znów forum przeżywało kryzys; od 15:44 do późnych godzin nocnych zapewne, bo o 23:00 jeszcze nie działało.

Skomentuj

Pad za padem - u mnie, tak jak piszesz Bebok, forum nie działało wczoraj od popołudnia, przynajmniej do 1 w nocy. Dzisiaj od ~9, do teraz.

Skomentuj

I znowu dziś nie działało :( Co za psuja psuje przyznać się bez bicia

Skomentuj

Aaa, właśnie zauważyłem informację Yoshi'ego - ta dzisiejsza przerwa to nie kolejny pad tylko restart serwera.

Skomentuj

Yoshi psuja

Skomentuj

to samo co wczesniej :)

Skomentuj

W czacie jak się pisze "dłuższą" chwilę nie można nic dopisać (tak jakby było zablokowane pole) i nie można wysyłać wiadomości, a gdy odświeżymy stronę jest dalej wpisany tekst i dalej nie idzie nacisnąć na przycisk. Nie zawsze można coś napisać bo pole jest "zablokowane". Przeglądarka to Firefox 4.
                                          Last edited by Raf; 27.04.2011, 12:35.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X