Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dabyl, wgraj sobie w firefoxie do greasemonkey skrypt "TEXTAREA BACKUP". Polecam :)

Skomentuj

Nie wiem jakiego rzędu pieniędzy trzeba, by 'utrzymać' serwer lub go zmodyfikować, rozbudować.
      Ale zacząłbym od kontaktu z Q (jestem tu nowy, nie znam człowieka) i ustalił z nim co będzie dalej i jakich nakładów trzeba, by pozbyć się nękającego problemu.
      Jeśli będziemy znać już potrzebną kwotę, to można ją zebrać od nas wszystkich. Jak?
      Najlepiej jako wartość dodaną, a nie w bezpośredniej prośbie o dobrowolne wpłaty.
      Czyli zaproponować gadżety (T-shirty z logo forum (uważam, że świetnie nadaje się na T-shirt), długopisy, może jakieś gadżety-narzędzia (scyzoryk) z logo forum).
      I tak, jak koszulka kosztować będzie 25 zł, to poinformować ludzi, że "koszt" T-shirta wynosi 30 zł (5 zł zostanie przekazane na utrzymanie forum).
      Taki mam dziki pomysł. :cool:

Skomentuj

Zrzutka na forum nie byłaby problemem. Była akcja zmiany silnika forum i kasa się zebrała bez problemu. Zamówienie na koszulki już było i wątpię żeby ludzie mieli kupić kolejną po to żeby 5zł z tego poszło na składkę.

Problem jest cały czas ten sam - brak reakcji Qustera. My tu możemy sobie lamentować i płakać, ale domena jest jego, serwer jest jego, silnik forum także kupił pewnie na siebie. Nasza jest treść, ale co nam po niej jak nie będzie całej reszty potrzebnej do działania forum? Q już od dłuższego czasu nie odzywa się na forum, a szkoda...bo przynajmniej byłoby wiadomo co się dzieje i czy jest szansa na poprawę.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

no to spox, skoro tak sprawy się mają... konieczny jest kontakt z Q
          a forma zebrania kasy to inna sprawa

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
            ktos probowal dzwonic do Q? mam do niego numer, ale nie wiem czy aktualny.
            To jeszcze tego nie zrobiłeś? :P

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
            moze trzeba sie samemu zkolektrywizowac i przejac forum....?
            Jakieś pomysły?

Skomentuj

Z tego co wiem, Q od jakiegoś czasu siedzi za granicą, a przynajmniej tak informuje mnie zaufane źródło. Ciężko więc pewnie będzie się z nim skontaktować.

Skomentuj

mam takie same informacje
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta

Napisał mIKI
                  moze trzeba sie samemu zkolektrywizowac i przejac forum....?
                  Jakieś pomysły?
                  Moja pacyfistyczna natura wskazuje mi pójście w kierunku czegoś na wzór kolorowych rewolucji... Ze swojej strony proponuję kolor czarny :cool:

Skomentuj

Nie na temat...
                    Czyli jednak wbrew deklaracjom szatanista. A więc w tym przypadku farbowany lis na...czarno:flapper:

Skomentuj

To jeszcze tego nie zrobiłeś? :P
                      przestalem dzwonic ok rok temu - przestal odbierac

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                      Z tego co wiem, Q od jakiegoś czasu siedzi za granicą, a przynajmniej tak informuje mnie zaufane źródło
                      czyli od dawna nic sie nie zmienilo

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        przestalem dzwonic ok rok temu - przestal odbierac
                        Hmm to robimy tak, skoro żyje i jest gdzieś na tej ziemi, to można się z nim skontaktować.

Jak ktoś ma więcej danych - w sensie adres z polski, numer telefonu, imię nazwisko, jakiegoś maila - prosiłbym o podesłanie na PW. Na ich podstawie określę gdzie jest, i spróbuje się skontaktować.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                          no bez przesady z tym nr tel . Y.

Skomentuj

co wy tak publicznie?
                            A jak Q sobie nie zyczy udostepniania danych?
                            Nie przesadzacie troche?
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja prosiłem na PW.

To zadzwoń do niego, zapytaj czy sobie życzy - "ściga" do większa część forum, więc chyba można się poświecić i poszukać go.

No chyba że wolicie żeby za miesiąc DIY przestało istnieć, bo macie w tym interes...

---------- Post dodany o 23:47 ---------- Poprzedni post o 22:26 ----------

Ciach prach i już wszystko wiem

Rozmawiałem przed chwilką z Q - żyje, ma się dobrze. Pochłonęła go kariera, pracuje za granicą, w naszej branży

Sprawa forum ma się tak - on nie ma czasu teraz na forum, jednak opłacić bez problemowo opłaci i jak skończy się umowa z superhostem, to przeniesiemy się na inny serwer, bardziej wydajny.
                              Szuka osoby którą mógłby mianować drugim adminem, żeby zarządzał VPSem, bo on nie ma na to czasu.
                              Ma jednego forumowicza na oku, ale szuka kogoś zaufanego ze swojego kręgu.

Na dniach będzie w PL, odezwie się na forum, napisze coś konkretniej. Jutro jeszcze będę z nim rozmawiał, o normalnej porze.

Tak że Panowie, jest nadzieja

Skomentuj

elegancko, mam nadzieje ze pomoglem;]

Skomentuj

Nie na temat...
                                  LightSound na prezydenta :thumbup:

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                    LightSound na prezydenta
                                    Jakbym umiał zarządzać VPSem, czemu nie* :)

* ale już obczajam temat :P

Skomentuj

Tyle gadania, tyle zepsutych nerwów, a tu wystarczył jeden telefon, od razu tak "czabyło" robić!

Skomentuj

Jakbym umiał zarządzać VPSem, czemu nie*

* ale już obczajam temat :P
                                        do vpsa to potrzeba doswiadczenia

Skomentuj

mamy na forum kogoś zaznajomionego z tematyką serwerowania, VPS etc ?? Ktoś by się podjął??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X