Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

fajnie, w members area jest sofcik do konwersji phpbb na vB,
    jakbys potrzebowal tymczasowo zaplecze do testow (hosting) to daj znac, dogadamy sie

Skomentuj

I jak tam idzie Q ?? Wiadomo coś więcej?? :mrgreen:

Skomentuj

Jakieś wieści z pola walki?

Skomentuj

no Q...

nikt nie lubi jak nie ma nawet słowa odzewu.

Skomentuj

Uch... wiem, że nikt nie lubi braku odzewu ale już powinniście się przyzwyczaić, że moja praca wiąże się z nieprzewidzianymi wyjazdami i czasem muszę zniknąć. Mimo wszystko nie byłem bezczynny: zakupu licencji vBulletin dokonałem. Wiązało się to niestety z "kombinacjami alpejskimi". Ze względu na niekorzystny kurs dolara nie opłacało się dokonywać zakupu w tej walucie (koszt licencji wyniósłby ponad 1000,00 zł), a jak się okazało, moja karta kredytowa jest "przeliczana" właśnie w dolarach. Musiałem zatem wyrobić sobie nową kartę kredytową przeliczaną w innej walucie (w tym przypadku najbardziej opłacalną okazało się być EURO - koszt zakupu oscyluje w granicach nieco powyżej 800,00 zł). Samo wyrobienie karty kredytowej niestety musiało trochę potrwać. Obecnie czekam na rejestrację transakcji na karcie by wiedzieć dokładnie po jakim kursie zostało przeliczone EURO. Jak tylko otrzymam tę informację od centrum autoryzacji zrobię pełne rozliczenie i podam do publicznej wiadomości informację o pozostałych ze zbiórki środkach, które zostaną zagospodarowane zgodnie z określonymi w pierwszym poście tego wątku zasadami.
            W dniu dzisiejszym postaram się już zainstalować vBulletin na swoim serwerze i zacznę naukę jego obsługi, konfigurację oraz konwersję naszej ogromnej bazy danych.
            W miarę możliwości na bieżąco będę Was informował o postępach.
            Dobra wiadomość jest taka, że kupiłem pełną wersję vBulletin Suite zawierającą (oprócz części portalowej i mechanizmu forum) także system blogów dla zarejestrowanych Userów - myślę, że część Userów naszego forum chętnie stworzy swoje "akustyczne" blogi w domenie diyaudio.pl
            To na razie tyle...

[ Dodano: 2010-06-01, 08:38 ]
            Oto oficjalna lista wszystkich Donatorów (67 osób):

bart210
            BARTEK3411
            Bawolek
            Bebok
            BinGant
            Black
            CIEMNY80
            dami300189
            Damiani
            devolt
            Dolphin123
            El_liero
            errorexe1929
            ETE
            FREEDI
            FUNIAX 1
            GIGIPAWEL
            HABEK01
            Hawk75
            hermes
            Irek
            Janekzet
            Jq
            K0Mii
            KAC_ZOR
            KAPRINT
            kobi
            KOMBO
            KONDRAX
            KONRI
            kot_behemot
            KRASZ1
            Krzysiek21
            LARS233
            LKLUKASZ
            Luszti
            ŁukaszN
            MAL999
            MANIEKKING
            Manikulus
            MAXXX222
            MELLOWMAN
            Miecho
            n_omysz
            NICOLAS26
            noga
            NONAMEPLUM
            PAN_PAWEL
            PATEFIL
            Pawel S.
            Piku16
            RACJONALNY
            RAVEN1985
            RPLAND
            SEBA007
            SIKADOR
            Songokan
            TANNER
            tom3kk
            tomo19811
            tomq88
            Wallker
            Yoshi_80
            ZBYSZEK
            Ziol3k
            ZYBIBRAVE
            ŻÓŁWIK

Łączna kwota wpłat: 1133,63 zł

Wszystkie posty Darczyńców są od tej chwili oznakowane dodatkową ikonką "donator" pod treścią postu. Jeśli komuś nie wyświetla się ikonka donatora lub został nieuwzględniony na powyższej liście proszę o kontakt via PW.

Skomentuj

Najnowsze wieści z "pola walki". Zgodnie z wyciągiem z mojej karty kredytowej całkowity koszt zakupu licencji vBulletin wyniósł 812,36 zł (EURO zostało przeliczone po kursie 4,2756). Tym oto sposobem pozostałe środki ze zbiórki to 321,27 zł. Kwota ta zostanie zagospodarowana zgodnie z zasadami, które określiłem w pierwszym poście tj.:

Jeśli zrzutka się powiedzie i pieniędzy będzie nadmiar to reszta kwoty zostanie spożytkowana na jakiś "akustyczny przedmiot" i rozpisany zostanie nań konkurs wśród ofiarodawców
              A zatem zaraz po zmianie mechanizmu forum czeka wszystkich Donatorów mały konkursik z nagrodami :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                A zatem zaraz po zmianie mechanizmu forum czeka wszystkich Donatorów mały konkursik z nagrodami :)
                Jakieś losowanie czy trzeba będzie się wykazać? :razz:

Skomentuj

a ja proponuję za nadwyżkę zrobić 2 kompletne systemy pomiarowe, żeby były na stanie forum...każdy użytkownik z określony stażem na forum mógłby taki system wypożyczyć na powiedzmy tydzień za koszt przesyłki w dwie strony - w sumie taka luźna propozycja, która wymaga dopracowania wielu szczegółów ale myślę, że można ją wziąć pod uwagę...
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Losowanie?
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

LuSzTi, jak ktoś na prawdę chcałby system pomiarowy to sobie złoży nawet za kilkadziesiąt zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                        LuSzTi, jak ktoś na prawdę chcałby system pomiarowy to sobie złoży nawet za kilkadziesiąt zł.
                        no właśnie wg mnie nie, bo jeśli ktoś składa swoją pierwszą konstrukcję to nie widzi sensu wydawać kasy na system pomiarowy, często jest tak, że ludziska piszą, zrób pomiary a ktoś Ci pomoże przy zwrotce...a jak ktoś naprawdę zasmakuje w temacie to pewnie i tak złoży sobie system

wydaje mi się, że w ten sposób powstało by parę nowych zwrotek i forum by się rozwijało...
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

ale jako nagroda (dla mnie :mrgreen: ) zestaw pomiarowy bardzo fajna sprawa :wink:
                          Co do konkursu to losowanie jest srednim pomyslem, wg mnie mozna by po prostu zrobic konkurs na najlepsza konstrukcje i jej wykonczenie, ale nie koniecznie zestaw glosnikowy. Wszelkiego rodzaju elektronika tez by sie nadawala, gdzie bedzie oceniana kreatywnosc i pomysl. Z zagadkami automatycznie skreslamy polowe donatorow, bo nie wszyscy maja wiedze na zagadki Q, datego tez srednim pomyslem sa dla mnie :razz:

Skomentuj

Jak dla mnie to losowanie byloby najlepsze. Nie kazdy ma w planach w najblizszym czasoe robic jakas konstrukcje wiec glosowanie na konstrukcje wydaje mi sie zlym pomyslem.

Skomentuj

Moim zdaniem ani zagadka ani konstrukcja nie jest najlepszym rozwiązaniem. Dolphin123 i maxxx222 podali chyba wystarczające powody. Może komuś wpadnie jakieś pośrednie rozwiązanie :)

Skomentuj

Popieram idee zestawow pomiarowych. Pieniadze zbierali forumowicze wiec niech korzysta na nich forum a nie jakas konkretna osoba. Takie zestawy pomiarowe mozna by wyporzyczac za kaucją. Np. zajmowalby sie tym Pawel a drugim ktos z drugiego konca polski. Wplacamy tej osobie np 150zł kaucji i np 20zł za przesylke i mozna korzystac z zestawu przez jakis czas a potem mamy zwrot kaucji. W ten sposob po kosztach przesylki kazdy moglby zrobic sobie pomiary lub zwrotke :)

Skomentuj

Ok, ale ja np. system pomiarowy mam, chociaż rozumiem że wszystkim się nie dogodzi
                                  Zamieszczone przez LuSzTi
                                  wydaje mi się, że w ten sposób powstało by parę nowych zwrotek i forum by się rozwijało...
                                  A to zależy, ktoś zrobi zwrotkę do jakiegoś taniego zestawu i zaraz będzie milion kopii, czyli byłoby trzeba sobie zaprojektować i nie udostępniać szerokiemu gronu :mrgreen:

Skomentuj

Wiem że nie mam prawa o tym decydować bo się nie dorzucałem. Ale proponuję zainwestować w jakieś gadżety z logiem forum (koszulki, kubki czy cokolwiek) i rozdzielić wśród darczyńców

Skomentuj

Zamieszczone przez skowron
                                      jakieś gadżety z logiem forum
                                      Gadżety to takie pierdółki, które w sumie nic nam nie dadzą. No chyba, że ktoś w swój kubek zamontuje szerokopasmowca i się pochwali.... :grin:

Wcześniej wspomniane 2 systemy pomiarowe to rozsądny zakup.

OFFTOP:

Sama koszulka z logiem jest dobrym pomysłem... Tu jednak proponowałbym osobny temat. Stworzenie projektu koszulki, wybranie się do firmy z zapytaniem ile by ona kosztowała przy np. 100 sztukach i ogłoszenie zbiórki pieniędzy na koszulki forumowe dla chętnych.... O ile by było zainteresowanie.....

Skomentuj

Moim zdaniem bez sensu są jakieś konkursy itp. Niech Q przeznaczy kwotę na np. projekt profesjonalnej szaty graficznej czy jakieś opłaty związane z funkcjonowaniem forum itp. Każdy będzie chciał coś innego...

Skomentuj

przeznacz ta kase na hosting, bedziesz miec czesc kosztow z glowy i tyle,

Skomentuj

Czaruję...
                                          X