Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

brencik, chłopie zejdź na ziemię nikt nie zarabia tyle na badziewnych reklamach na stronie. Jakby tak było to myślisz, że Quester by tego nie wykorzystał?

Skomentuj

Poszła kasa. Mały gest wdzięczności dla admina i społeczności za pomoc z pierwszymi kolumnami i wzmakiem, których już chyba nie zmienię :)

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
        Zamieszczone przez Quester
        Żałosne...
        No to macie 100zl mniej.... a może akurat tyle zabraknie?
        To się zapożyczę i dołożę tyle. Na chwilę obecną nie mam z czego przelać

Skomentuj

Świetny pomysł VBulletin, to będzie nowa jakość i krok do przodu, do tego system portalowy, który usprawni wszystko :) Po pierwszym wesprę inicjatywę :)

Co do samych testów nowej wersji to proponuje zrobić subdomenę test.diyaudio.pl i na niej testować VBulletin, jak będzie stabilnie to przenieść na domenę właściwą. Takie rozwiązanie da możliwość korzystania z phpbb i testowania VBulletinu :)

[ Dodano: 2010-04-29, 22:13 ]
          Zamieszczone przez Yoshi_80
          brencik, chłopie zejdź na ziemię nikt nie zarabia tyle na badziewnych reklamach na stronie. Jakby tak było to myślisz, że Quester by tego nie wykorzystał?
          Wiesz co myślę, że właśnie dobrze by było pomyśleć przy nowym forum i portalu o miejscach na bannery, bo jednak na reklamach da się zarabiać, sam sprzedaję powierzchnię reklamową na serwisach i powiem szczerzę, że patrząc na to forum widzę spory potencjał. Na pewno nie można liczyć, że w każdym miesiącu będzie zainteresowanie, ale w skali roku można wycisnąć minimum na dwie licencje vbulletinu :) Na początek. To moja chłodna ocena. Jakby nie patrzeć, to jest jedno z najbardziej opiniotwórczych for na temat akustyki i audio. Jedynym minusem jest, to że reklamodawcy będą marudzić, że tutaj chce się samemu tworzyć a nie kupować produkty. Ale i z tego da się wyjść. Perspektywą dobrze rokującą jest testowanie i prześwietlanie zawartości komercyjnych rozwiązań i pisanie recenzji szczerych. Wejdą Ci którzy będą chcieli się pochwalić, a Ci co nie mają czym i jadą na marketingu też wkońcu będą musieli oś zrobić i wejdą w same bannery. Opcji rozwoju widzę wiele. Z góry uprzedzam komentarze w stylu ... łatwo Ci mówić. Łatwiej ponieważ zajmuje się marketingiem w sieci serwisów i pewne doświadczenie zdobyłem.

[ Dodano: 2010-04-29, 22:18 ]
          Za przykład niech posłuży chociażby tematyczny serwis, (który często odwiedzam) optyczne.pl

Skomentuj

ja podziwiam Questera za to, ze mimo calkiem sporego potencjalu za zarabienie, na wlasnie reklamach, do tej pory forum jest prawie wolne od nich
            wiec docenmy to ze forum nie jest zalane potokiem reklam i dolozmy sie do nowego skryptu, osobiscie przelew zrobie jutro

Skomentuj

Fotofil doceniam Twoje porady :!: Poparłeś swoimi słowami moje rozważania na temat testów nowego mechanizmu :) Co do reklam: ponieważ sam nienawidzę serwisów napakowanych reklamami, to diyaudio.pl nigdy tak wyglądać nie będzie - wolę dokładać z własnego portfela niż upstrzyć cały serwis bannerami, buttonami i jeszcze nie daj Boże popupami - ilość reklam w obecnej chwili jest naprawdę minimalna i niech tak pozostanie :) Moim celem jest nie utrudniać korzystania z serwisu: stawiam na ergonomię, prosty styl, minimum "przeszkadzaczy"... Póki co uważam, że reklamy nie przeszkadzają Użytkownikom serwisu i uważam to za plus i wyróżnik na scenie polskiego internetu. Potencjał (tak jak napisałeś) jest ogromny, ale póki ja jestem adminem tego serwisu to będzie on niewykorzystany (z premedytacją na rzecz innych korzyści).

damiani miło, że dostrzegasz moje wysiłki :thx: Właśnie dla takich kilku prostych słów od Usera forum warto było/jest/będzie kombinować !

Skomentuj

Pół żartem pół serio to u nas kto miałby się reklamować? STX ma tu taką popularność, że nie musi nic umieszczać a inne firmy? Po co jak i tak zawsze każdemu doradzają kupno STX'a :lol: :lol:

Skomentuj

Yoshi_80 pół żartem pół serio: mogą się u nas reklamować producenci frezarek marki Bubel-market :lol:

Skomentuj

Idea zacna - dorzucam swoje 3 grosze :twisted:

Skomentuj

Quester, tak mi przyszlo teraz do glowy, moze warto sprawdzic o ile spadnie transfer po wylaczeniu tych boxow po najechaniu na nazwe tematu, i tak to nie dziala bo jako pierwszy i ostatnio post pokazuje to samo, moim zdaniem znaczaco obnizy to liczbe zapytan do bazy, z samej ciekawosci warto to chyba sprawdzic :)

Skomentuj

Teraz już nawet nie chce mi się kombinować, bo po pierwsze: transfer nie jest głównym "generatorem" kosztów, a po drugie przy takim ogromnym wsparciu Userów mogę już spokojnie powiedzieć, że niebawem "przesiądziemy się" na vBulletin 4.0

Przyznam szczerze, że w najśmielszych oczekiwaniach nie spodziewałem się tak "ofensywnego" wsparcia ze strony społeczności diyaudio.pl - serce rośnie :)

Skomentuj

Quester, myślisz, że my tak z dobrej woli? :lol:
                          a) Jeśli zrzutka się powiedzie i pieniędzy będzie nadmiar to reszta kwoty zostanie spożytkowana na jakiś "akustyczny przedmiot" i rozpisany zostanie nań konkurs wśród ofiarodawców (ew. trochę dołożę jeśli będzie taka konieczność by nagrodą było coś choć w miarę atrakcyjnego)
                          Każdy liczy na wygraną :twisted: :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                            a) Jeśli zrzutka się powiedzie i pieniędzy będzie nadmiar to reszta kwoty zostanie spożytkowana na jakiś akustyczny przedmiot i rozpisany zostanie nań konkurs wśród ofiarodawców (ew. trochę dołożę jeśli będzie taka konieczność by nagrodą było coś choć w miarę atrakcyjnego)
                            a moze by tak zostawic Questerowi na utrzymanie serwera? :)

Skomentuj

brencik, A nie przyszło Ci do głowy, że bycie moderatorem wymaga poświęcania swojego czasu, za friko? Nie uważam, by moderatorzy powinni w tym względzie dawać przykład.

Skomentuj

Wpłaty sa dobrowolne a nie obowiązkowe, zarzucanie komuś, że się nie dołożył jest nie na miejscu.
                                Dlatego lista nie jest aż tak dobrym pomysłem bo zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Zresztą czas od wpłaty do zaksięgowania i uaktualnienia stanu przez Q to minimum 24h więc ktoś mógł wpłacić a jeszcze go nie ma na liście .

Najważniejsze że już prawie 60% mamy :)

Skomentuj

brencik, siejesz tylko zamęt... Wyluzuj!

Skomentuj

Brencik a nie przyszlo ci do glowy ze ktos moze czasu nie miec wplacic albo po prostu moze miec taki kaprys zeby nie wplacac od razu ? Zamiast marudzic zacznij zmieniac swiat od siebie.

Skomentuj

brencik, jak myslisz ze ktos Ci sie bedzie tlumaczyl to zacznij schodzic na ziemie :lol: Nie masz pojecia co sie dzieje a nabijasz posty jakbys mial placone na akord...

Skomentuj

Ad rem: mamy już ponad 65% potrzebnej kwoty :!: :)
                                        Przelewów, których do mnie jeszcze nie dotarły jest całkiem sporo (porównując informacje z PW do księgowanych na rachunku bankowym wpłat), więc pewnie lada moment "dobijemy" do 80% :twisted:

Skomentuj

No dobra, przekonaliscie mnie, przelalem w koncu ta stówe zeby nie było...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X