Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie skończmy OT.

Będzie rozwiązanie ankiety to wszystkiego się dowiemy.

Skomentuj

Ja o ile pamietam głosowałem za wpłatą kasy na utrzyma nie forum. Generalnie trzeba Questera odciażyć finansowo jak jest okazja. Jakby nie było w końcu od paru lat płaci z własnej kieszeni za nasze hobby.

Wypożyczanie systemów pomiarowych miałoby sens również jako dodatkowe źróło utrzymania forum.
      Jednak ten pomysł potrzebuje ciągłej kontroli i uwagi a to poważna wada. Ktoś musiałby wysyłać te systemy po ludziach ew od jednego do drugiego użytkownika, sprawdzać czy doszło, czy ktoś wpłacił kase, musiał by sprawdzać czy działa, oddawać kase z kaucji itp, idt. Pytam sie kto by się miał tym zająć ? Bo chyba nie Quester.

Skomentuj

koszt jiga wynosi o ile pamiętam 50zł to licząc 20zł za wypożyczenie do tego przesyłka w 2 strony przecież to się w ogóle nie opłaca ;/

Skomentuj

nosmaster, mowa o kompletnym systemie pomiarowym :)

Skomentuj

Już się "kłótnie" zaczęły... a co to dopiero będzie jak większość zagłosuje na system i ktoś będzie musiał tym rozporządzać, trzeba będzie się w kolejce ustawiać, ktoś odda z opóźnieniem...idea bardzo mi się podoba ale podchodząc do sprawy realnie/trochę sceptycznie wiem, że będą jakieś problemy, zaczną się narzekania...
            Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie inwestycja tej nadwyżki w samą stronę, kupiliśmy VB więc teraz albo popracować nad layoutem dla nowej strony albo dorzucić się dla Quester'a na utrzymanie strony/serwera. (moja "krytyka" nie jest negatywna wiecie sami jak jest, jak za dużo osób zaczyna decydować to robi się chaos....)

Nie dzielmy się na lepszych i gorszych bo ten wpłacił a ten nie bo wpłaty były dobrowolne.
            Idąc tym tokiem rozumowania zaraz podniosą się głosy, że tylko donatorzy mogą korzystać z nowego serwisu

Quester a może tak jak Ci proponowałem zgodzisz się na dobrowolne wpłaty na Twoje konto na utrzymanie serwera, dlaczego masz sam ponosić te koszty.... chyba że na tym zarabiasz?

Skomentuj

Na utrzymanie forum uważam.

Na dodatki do vBulletin (np. layout) - wolałbym żeby jako tako pozostało forum wzrokowo to samo. Więc nie akceptuje wydatku na layout :)

Skomentuj

Hej ja tak samo zagłosowałem na utrzymanie forum. Myślę że to najlepsze rozwiązanie.
                Bo co rozumiecie przez "kompletny system pomiarowy" czy odpowiednia karta muzyczna też była by w zestawie? Prawdopodobnie musiałaby to być karta na USB, bo np nie każdy ma stacjonarkę i odpowiedni system operacyjny u mnie na 7 SBlive już nie chce się "odnaleźć". A koszt odpowiedniej karty, co by wszędzie działała to już grubsza (finansowo) sprawa.

Skomentuj

No to podsumowanie:

- W naszej ankiecie zagłosowało 17 nieuprawnionych osób (nie będących donatorami).
                  - W naszej ankiecie zagłosowało zatem 48 Donatorów

Owe 17 osób oddało następujące głosy:

Na dodatki do vBulletin (np. layout) - 4
                  Na nagrodę w konkursie Donatorów - 4
                  Na systemy pomiarowe do wypożyczania - 4
                  Na utrzymanie forum - 5
                  Inne - 0

Niniejszym faktyczny wynik ankiety jest następujący:

Na dodatki do vBulletin (np. layout) - 7
                  Na nagrodę w konkursie Donatorów - 6
                  Na systemy pomiarowe do wypożyczania - 12
                  Na utrzymanie forum - 23
                  Inne - 0

Komentarz do ankiety zamieszczę jeszcze dzisiaj. W tej chwili niestety mam tyle pracy, że nie mam czasu nic więcej wpisać. Zainteresowanych zatem przepraszam i proszę o cierpliwość.

Skomentuj

Również jestem za przeznaczeniem środków na utrzymanie forum.

Skomentuj

Quester, nadal zapracowany jesteś? Kiedy planowana przesiadka na vB?

Skomentuj

Quester, celowo z diyaudio.pl nie da sie wejsc na forum? przez przypadek zauwazylem ze przez audiomania.info dziala :)

Skomentuj

jest takze problem z logowaniem przez audiomania.info - pokazuje blad i po kilku "wstecz" i "dalej" dopiero udaje sie jakos wejsc..

Skomentuj

z tego za wygrzebałem w necie to wywaliło sporo adresów z DNS i pewnie przez to te problemy

Skomentuj

Ja mam cały czas problem, aby wejść na forum i zalogować się. Teraz udało mi się to zrobić pierwszy raz od prawie tygodnia...

Skomentuj

Mam to samo :/

Skomentuj

Niestety ja też...

Skomentuj

[code]tomekk@zlom:~# host -t ns diyaudio.pl
                                    diyaudio.pl does not exist, try again
                                    [/code]

[code]tomekk@zlom:~# host -t ns audiomania.info
                                    audiomania.info NS ns1.aidahosting.com
                                    audiomania.info NS ns2.aidahosting.com
                                    [/code]

domena nie posiada wpisow DNS, ktos je usunal albo cos sie posypalo,
                                    pod audiomania.info DNSy zostaly, o ile pamietam te same co z diyaudio,

forum poczesci jakos bedzie dzialac pod audiomania.info lecz skrypt jest skonfigurowany do dzialania z inna domenka, tak wiec czesc rzeczy sie bedzie sypac bo domena nie dziala

mam nadzieje ze to nie Q w taki sposob robi upgrade czy cos :P

sluze pomoca jak cos ;]

Skomentuj

Mi tez udało się zalogować w momencie gdy chciałem założyć nowe konto i spróbować się zalogować na nim. Czyli co się dzieje z forum?? Jakiś robak się wkradł??

Skomentuj

Instrukcja jak się zalogować
                                        Wbijamy na stronę główną tam podajemy nasz NIK i HASŁO – klikamy loguj –występuje błąd-cofamy się – odświeżamy i jesteśmy zalogowani
                                        Jak wieść na forum – bo normalnie nas wyłączy
                                        • Strona Główna • Forum • FAQ • Szukaj • Użytkownicy • Statystyki • Download • Profil • Nie masz wiadomości • Wyloguj [ XXXXX ]
                                        Wybieramy SZUKAJ
                                        Wpisujemy np. nasz NIK - wbijamy na jaki kol wiek temat i już jesteśmy zalogowani i obecni na forum , aby zmienić dział nie naciskać Forum – bo nas wywali tylko (diyaudio.pl Strona Główna )
                                        Ja tak robię i jakoś działa :mrgreen:

Skomentuj

Może jakiś hakier znów szaleje?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X