Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ir0nhide, zostanie uruchomione forum pod inną domeną, a następnie tylko samą domenę diyaudio.pl przepnie się pod nowy serwer z działającym mechanizmem :) ( nie wiem, co to z mechaniką ma wspólnego, no ale )

Ja mimo tego, że nie jestem donatorem również nie mogłem się doczekać jakiejś informacji od Questera.

Ciekaw jestem, czy Tapatalk działa pod windows mobile :)

Skomentuj

a czemuz to hosting wymaga zmiany? :)

Skomentuj

Co do tapatalk: Wersja darmowa nie pozwala odpisywać w tematach, ani wysyłać prywatnych wiadomości ... Wersja płatna kosztuje 3 dolary :P

Nie wspiera windows mobile, ale są pogłoski, że "ktoś kiedyś na windows mobile tapatalk odpalił"

Skomentuj

ir0nhide, forum będzie dostępne nieprzerwanie. W chwili uruchomienia nowego mechanizmu podam do publicznej wiadomości domenę tymczasową, która będzie funkcjonować przez 48 godzin, po których nastąpi całkowita propagacja DNS i nowy mechanizm forum zacznie funkcjonować pod domeną diyaudio.pl

tom3kk, ze względu na to, że obecny hostnig nie spełnia wszystkich wymogów stawianych przez skrypt vBulletin.

cudny90, w chwili obecnej Tapatalk działa jedynie na iPhone'ach i smartach z Androidem. Mam nadzieję, że niebawem pojawi się wersja pod Windę, bo uważam tę aplikację za bardzo dobre rozwiązanie. Osobiście jestem o tyle zadowolony, że czas mojej absencji na forum powinien ulec znacznemu zmniejszeniu właśnie dlatego, że korzystam z Tapatalk i nie będę już tak bardzo uzależniony od posiadania komputera z dostępem do netu (także za granicą). Obsługa forum w jego pełnej wersji na smarcie z androidem przez zwykłą przeglądarkę to katorga, a w przypadku pobytu za granicą (co mi się przytrafia nader często ostanio) zbankrutowałbym na roamingu. Dzięki Tapatalk te problemy przybiorą znacznie mniejszy rozmiar (z mojego punktu widzenia).

Skomentuj

No jestem ciekaw kiedy Quester da kolejne informacje na temat uruchomienia nowego mechanizmu... Bo troche to trwa a on o niczym nie informuje...

Skomentuj

:mrgreen: ...
              a odsetki lecą :wink:
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Halo... Wiadomo coś nowego może :?: :roll:

Skomentuj

Czy kiedykolwiek nastąpi zmiana mechanizmu?
                  Ten już się sypie, jeszcze w dodatku nie widać mojego podpisu pod postami.

Skomentuj

Quester juz przepil wszystkie wasze pieniadze albo dosponsorowal sobie wczasy :p zartuje oczywiscie :) wnet minie juz prawie pol roku z tą zmiana,a nic w tym kierunku oprucz zbiorki nie ruszylo,quester krotko mowiac leci sobie w kulki mozna zrozumiec ze sie niema czasu ale jak sie czegos juz podjelo tym bardziej ze nasz Admin zorganizowal ogolna zbiorke na nowy mechanizm forum powinien sie z tego wywiazac juz dawno,wnet świeta beda a forum dalej bedzie dziurawe i obskurne :)

Skomentuj

A nigdzie w regulaminie nie ma o tym ani zmiany, co nie jest zbytnio fajne. Dostać za nic ostrzeżenie i nie ma podpisu, chociaż ani wzmianki o tym nie było nigdzie. Mam nadzieje że tą lukę w regulaminie bądź mechanizmie da się załatać

Skomentuj

Pol roku minęło a zmiany jak nie było tak nie ma... :???:

Skomentuj

To jest śmieszne żeby prawie przez 2 miesiące nie napisać co się dzieje. Adminie czekamy na jakieś informacje. Myślę że było już wystarczająco dużo czasu żeby to ogarnąć.

Skomentuj

Jaki Pan taki kram...
                            Załączone pliki

Skomentuj

No co 2 września ostatni post, czyli nie zagląda tutaj w ogóle. Moim zdaniem powinien przynajmniej raz na 2 tygodnie. Tym bardziej jak się obiecało zmianę mechanizmu forum i zebrało pieniądze. Swoją drogą ciekawe czy zapłacił podatek od darowizny

Skomentuj

Zamieszczone przez Zecer
                                Moim zdaniem powinien przynajmniej raz na 2 tygodnie
                                Moim to powinien 2 razy na godzinę.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                  Moim to powinien 2 razy na godzinę.
                                  A moim zdaniem powinieneś 2x myśleć nim coś napiszesz bo pojedyncze myślenie w twoim przypadku sie nie sprawdza.

Za długo znam Questera zeby wierzyc w to co wam sie wydaje (juz nie pamiętam ile to lat trwa nasz znajomość na tym forum). On po prostu tak ma, potrafi siedzieć bez przerwy na forum po czym znienadzka potrafi zniknąć na pół roku i nie odezwać sie słowem po czym wraca i wszystkie tematy załatwia od ręki jeden po drugim.
                                  "Ten typ tak ma " . Faktycznie na forum przydałby się junior admin bo takie przerwy w obecności Q są czasem nieakceptowalne. Jak się w końcu pojawi to będę musiał z nim o tej sprawie porozmawiać.

Skomentuj

No bo ty myślisz w kategoriach rolnika.
                                    Pomyś w kategoriach właściciela duzej firmy która może świetnie funkcjonować bez jego obecności miesiącami bo są ludzie którzy się tą firmą opiekują. Obecność administratora na tym forum jest potrzebna naprawdę rzadko.

Skomentuj

Lepiej niech Q zajmuje się swoimi sprawami i pracami nad forum żeby to wdrożyć bezstresowo niż miałby siedzieć na forum i odpowiadać każdemu co robi, dlaczego i ile jeszcze zejdzie. Najwyżej go na koniec roku za jaja na najwyższym słupie powiesicie

Tak na poważnie to admin dba o sprawy, których nie widzicie, choćby o hosting i drobniejsze łatki forum, a od dbania o zawartość ma swoich ludzi - moderatorów. Powiem wam z doświadczenia, że z czasem admin coraz rzadziej bywa na forum bo ma inne zajęcia. na DIYaudio może tego nie ma czy nie widać, ale w vortalu gdzie byłem redaktorem i głównym moderatorem admin wsiąkał coraz bardziej w kwestie marketingu, współpracy z dostawcami sprzętu do testów, sponsorów, reklam, na forum coraz rzadziej, w końcu firma niemal sama się kręciła. Natomiast ciągle trwały prace nad nowym hostingiem, silnikiem, wyglądem, a to kosztowało i zajmowało czas.
                                      Co prawda później pęd w naganianie ilości odwiedzin, userów itp przyćmił mu rozsądek (konkursy w stylu "napisz 10 postów i weź udział w losowaniu"), przez co forum atakowane przez lolków i lamerów straciło wartościowych ludzi na rzecz powtarzaczy legend ludowych, odszedłem ja jako jedyny aktywny moderator, gdzie całe duże forum ogarniałem samodzielnie, miałem reputację, szacunek i wszyscy znali granicę tolerancji i swobody forum, forum niemal padło i od dawna go nie śledzę, ale wracając do głównego wątku admin nie musi bywać na forum, a tym bardziej pisać żeby wiedzieć co się dzieje i co trzeba zrobić. Powiedział że zrobi to zrobi, a że człowiek w pewnym wieku ma inne priorytety niż nastolatek na garnuszku rodziców to pewnie nie jest to krytyczny priorytet. Luzujcie zwieracze, zwłaszcza że przy kilku awanturnikach nie widzę ikonki "donator".
                                      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Moze i da sie wiele rzeczy rozumiec, wytłumaczyc, ale wziecie kasy i znikniecia to juz chyba nie... nalezy sie szacunek dla ludzi którzy pieniadze z wlasnej dobrej woli wpłacili, chocby jakies wyjasnienia itp. Dlatego ja nie wpłąciłem bo wiedziałem ze tak będzie. :cry:

Zamieszczone przez amdr
                                        Luzujcie zwieracze, zwłaszcza że przy kilku awanturnikach nie widzę ikonki "donator".
                                        Czyzby byli tu równi i równiejsi?

Skomentuj

Nie, ale zadam Ci pytanie, to samo, które zadałeś w innym temacie - w jakim stopniu ciebie to dotyczy? Nie wpłaciłeś, ja też nie (nie zaglądałem na forum przez 2 lata), więc nie mamy prawa poganiać nikogo i rozliczać z kasy. To sprawa pomiędzy tymi, co wpłacili, a Questerem. Forum działa, merytorycznie nic się nie zmieni, także luz, będzie co będzie.
                                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
                                          X