Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

usun sobie -> http://diyaudio.pl/vb/ ;p
    btw. przeszedles na VPSa Q?

Skomentuj

Nie mogę znaleźć opcji wygasającej, bbcode offtopic też chyba nie działa.

Skomentuj

Q: "Oczywiście wróci domena .pl jako podstawowa domena, ale rozważam możliwosć dostępności serwisu spod dwóch domen .pl i .eu"

No diyaudio.pl zdecydowanie musi zostać - w końcu takoż ramkami tablic rejestracyjnych dumnie promujemy

Jak załadowałem pierwszy raz to pomyślałem "łotafak" ale teraz już jest OK. Tak na prawdę to kwestia przyzwyczajenia. Tak jak ktoś wcześniej napisał - na razie kompletnie nie mogę się połapać (co widać po nieudolnym cytacie powyżej ) ale jakoś to będzie. Zmieniłbym ikonki tematów przyklejonych bo teraz nie bardzo odznaczają się od pozostałych (jakiś mały znaczek z tego co widzę).

Generalnie OK!!!

Skomentuj

Jak załadowałem pierwszy raz to pomyślałem "łotafak" ale teraz już jest OK.
          Miałem tak samo :)
          Wg. mnie możnaby bardziej wyeksponować/oddzielić tematy przyklejone od pozostałych bo jak na to spojrzę to wszystko się zlewa ;/ (ale to tylko kosmetyka)

Skomentuj

Nie ma to jak udany początek :-/
            Właśnie zaliczyliśmy awarię serwera... Przepraszam wszystkich za czasową niedostępność serwisu.

Skomentuj

Ja na razie odczuwam przesyt informacji, ale w końcu na razie to wersja testowa :)

Skomentuj

Nie ogarniam tej kuwety :) Będzie trzeba się przyzwyczaić do nowego wyglądu forum.

Skomentuj

Wygląd na pewno ulegnie zmianie, obecny to podstawowy skin, logo DIY też powróci tylko trzeba je dostosować. Myślę, że to jest teraz kwestia przyzwyczajenia do odmiennej koncepcji stylistycznej vB. Poprzedniego wyglądu nie da się niestety uzyskać, sam się do niego zbyt przyzwyczaiłem .
                  A tak w ogóle to witam Was w nowej roli, Q pewnie znowu zniknie na pół roku i zostawi ten bałagan na mojej głowie :P

Skomentuj

Good ;d tylko Q inny styl
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ech nareszcie!!! taki długi odwyk to mordęga:P

Skomentuj

Co do nie działających rzeczy-kiepsko chodzi tablica z najnowszymi postami, no chyba że ma filtr na moje i ich bezczelnie nie wyświetla.

Skomentuj

Nie wygląda to źle. Kwestia przyzwyczajenia.

Q. Pewnie się sporo napracowałeś, wiem coś o tym sam przechodziłem dziś zmianę z bb2 do BB3, a wyobrażam sobie jakie to jest ciężkie na VB.

Skomentuj

Czy będzie (lub już jest, jednak moja zaawansowana spostrzegawczość ją ukrywa przed moją koordynacją ręka-myszka) jakaś funkcja w stylu "Zobacz posty od ostatniej wizyty" bo bez tego dla mnie ani rusz, jakbym miał wchodzić na każde subforum i sprawdzać czy jest tam co nowego w temacie, który mnie interesuje, to chyba bym odpadł.

Skomentuj

Bebok: pierwsza opcja od lewej pod poziomym menu na górze: "nowe posty"

UPDATE:
                              Jest jeszcze taki magiczny przycisk w menu poziomym na górze pt. "Co nowego ?"
                              Last edited by Q; 06.12.2010, 21:58. Powód: Uzupełnienie informacji

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                Co do nie działających rzeczy-kiepsko chodzi tablica z najnowszymi postami, no chyba że ma filtr na moje i ich bezczelnie nie wyświetla.
                                To nie do końca tak: Tablica z najnowszymi postami odświeżana jest periodycznie - widocznie interwał jest za długi. Popracuję nad tym jak tylko znajdę gdzie się to cholerka ustawiało... vBulletin ma tyle opcji, że jeszcze nie do końca go ogarniam (trochę wstyd się przyznać, ale dwa miechy "zabawy" mechnizmem to jednak dla mnie za mało jak na taki kombajn jakim jest vBulletin Suite 4 - wszelkie niedoróbki z mojej strony będziemy korygować z Yoshim w ramach potrzeb na bieżąco).

Skomentuj

A dlaczego nie można dodać ogłoszenia?? Wogóle nie widzę nigdzie takiej opcji żeby dodać nowy temat w ogłoszeniach??

Skomentuj

bartek34111: niestety z powodów technicznych działy "Ogłoszenia" oraz "Własne konstrukcje" są czasowo zablokowane. Za chwilę dodam odpowiednie notki przy opisach tych działów - przepraszam za ich brak: umknęło to mojej uwadze w czasie konfiguracji.

Skomentuj

W celu zwiększenia czytelności i przejrzystości.

- pozbycie się początku Przyklejony,
                                      - zmiana proporcji czcionek,
                                      - większe wcięcie dla info "Rozpoczęty..."

Oczywiście jak już wszystko zadziała wg życzeń... :)

BTW ładnie tu, zbyt pastelowo ale ładnie...
                                      Last edited by RpLand; 06.12.2010, 21:53. Powód: :)

Skomentuj

Q spokojnie:) Napewno każdy jak znajdzię coś czego będzie brakowało to z spokojniem napisze do Ciebie, i nie masz za co przepraszać najważniejsze że już mechanizm działa... a wiadomo że całkowite jego usprawnienie będzie troche trwało..:)

Skomentuj

Czy daloby rade jakos wydzielic te przyklejone posty od reszty ? To praktycznie zajmuje pol strony. Daloby to jakos zrobic pod liste zawijana albo jakos mocniej odseparowac ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X