Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ja tez nie moglem znalezc
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No no no... Tak jak po zmianie pierwszy raz wszedłem to zbyt fajnie to wszystko nie wyglądało, tak teraz znów zaczyna się przyjemnie wszystko przeglądać :)

Skomentuj

csbiczek myślę, że to kwestia po pierwsze przyzwyczajenia, a po drugie "nauczenia" się nowego mechanizmu... możliwości są o wiele większe niż w phpBB by Przemo. Myślę, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej i coraz mniej Userów będzie narzekać.
        Jeśli chodzi o obsługę serwisu z punktu widzenia administratora, to porównanie phpBB by Przemo do vBulletin Suite 4 to tak jakby porównywać stolec do twarogu :)

Przy okazji przyszedł mi do głowy pewien pomysł: http://diyaudio.eu/showthread.php/16...385#post247385

Skomentuj

Faktem jest, że człowiek nie lubi zmian. To tak jak przejść ze starego Windowsa którego się długo używało na nowy. Kwestia przyzwyczajenia, mi wydaje się, że nowy mechanizm jest bardziej przyjemny. Ogólnie uważam, że jest dużo lepiej, a na pewno będzie jeszcze lepiej, jak mechanizm zostanie ostatecznie skonfigurowany.

Skomentuj

Q zgadzam się z tym że trzeba się przyzwyczaić, ale faktem jest że forum zaczyna mieć ręce i nogi(są odpowiednie daty, przyjazne dla oka tło, zaczyna panować ład )

Skomentuj

Kurde chyba ma coś nie tak , nie mogę pisać wiadomości prywatnych :( . Błąd mi wyskakuje

Skomentuj

sound129 albo ty albo odbiorca twojej wiadomosci ma zawalona skrzynke
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a działa sorki że do ciebie lklukasz

Skomentuj

Jesooo... przestańcie bombardować lklukasz'a, bo zaraz znowu będzie miał zapchaną skrzynkę. Testowe PW wysyłajcie do mnie (w temacie wpisujcie "TEST").

Informacja
                    zgodnie z życzeniem niektórych Userów pojawił się licznik nieprzeczytanych postów (po prawej na górze na pasku nagłówkowym). Proszę zainteresowanych o obserwowanie jego działania i zgłaszanie ewentualnych nieprawidłowości.

---------- Post added at 07:04 ---------- Previous post was at 07:01 ----------

csbiczek cieszę się, że starania Yoshi'ego i moje widać... niemniej jednak pewnie jeszcze sporo wody w rzece upłynie zanim dopniemy ten mechanizm na przysłowiowy ostani guzik - szczerze mówiąc spodziewałem się, że vB jest bardziej rozbudowany niż phpBB by Przemo, ale nie spodziewałem się, że to aż taki "kombajn" :)

Skomentuj

Taka mała uwaga: ucina nazwy tematów jeżeli nie przegląda się forum w zmaksymalizowanym oknie przeglądarki:

Edit:
                      W sumie to całe forum się troszkę rozjeżdża przy takim przeglądaniu.
                      Załączone pliki

Skomentuj

Licznik nieprzeczytanych postów przydałoby się umieścić tuż nad tematami.

Skomentuj

Sprawdzaczka poprawności kodu W3C czyli Markup Validation Service widzi dla pierwszej strony http://diyaudio.eu/forum.php XHTM 1.0 Transitional, ISO-8859-2 i w sprawie zgodności z deklarowanym w nagłówku standardem
                          wskazuje 7 błędów.
                          Niedużo i nie są to delikty główne, ale z pewnością warto sprawdzić, co się temu Markup Validatorowi nie podoba: http://validator.w3.org/check?verbos...eu%2Fforum.php.

Skomentuj

Generalnie to ten validator ma błędy w interpreterze kodu, a nie nasz serwis w kodzie. Nie pierwszy raz się spotykam z "bublowatością" tegoż validatora - trochę więcej kB do analizy i zaczyna brednie wypisywać (zwraca abstrakcyjne błędy - np. ostatni błąd: domknięcie bez otwarcia anchor, a sam validator wyświetlił otwarcie tagu). Rzeczywiste literówki w kodzie są dwie - pozostałe, rzekome błedy to niedomagania validatora.

---------- Post added at 19:36 ---------- Previous post was at 19:16 ----------

Informacja
                            Dodałem mały gadżet: teraz gdy kilkniecie "Nowe Posty" na liście tematów pojawi się belka rozdzielająca tematy z nowymi postami licząc od ostatniej wizyty i tematy z nieprzeczytanymi postami bez nowych wpisów od ostatniej wizyty licząc. Drobiazg ale moim zdaniem poprawia wygodę korzystania z forum.

Skomentuj

mi sie to podoba
                              jest przejrzysciej
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mam jedno pytanie, które myślę innych też dość mocno trapi. Czy jest szansa że powstanie shoutbox?

Skomentuj

Czy jest potrzebny sb?
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jak pamiętam jeszcze czasy Audiomanii to tworzył tam fajny klimat. W innym temacie ktoś wspomniał o przyjacielskiej atmosferze na forum, sądzę że to może pomóc, a i przy okazji ograniczy ilość tematów z nazwijmy to "niezbyt trafnymi" pytaniami. Pewne raczej jest że nie będzie przeszkadzał więc jeżeli jest taka możliwość...to łaj not.

Skomentuj

to nie glupi pomysl
                                      dobry sposob na uzyskanie szybkiej odpowiedzi i unikniecie OT
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mi brakuje przycisku na dole do powrotu do dzialu forum w ktorym znajduje sie czytany temat

Skomentuj

Mam kilka uwag mianowicie: po wejściu do kategorii Blogi napis Blogi zmienia się na Blogs. W blogach napis * Użytkownik Blogów brzmi trochę nie po polsku, lepiej jakby było Blogi Użytkowników. Proponowałbym również zmianę napisu Zarejestrowany na Rejestracja, ponieważ ten napis jest za długi i po wejsciu do profilu zasłania on datę rejestracji. Być może ktoś o tym pisał, nie wiem bo nie chciało mi się przeglądać całego tematu.

Kilka pozycji do przetłumaczenia z działu Blogi:
                                          Recent Blogs Posts - Ostatnie wpisy na blogach.
                                          There are currently no blogs. - Obecnie nie ma blogów.
                                          Most Popular Blogs - Najpopularniejsze blogi.
                                          Recent Entries - Wpisy?

Jak coś mogę pochodzić trochę po forum i znaleźć nieprzetłumaczone frazy które rzucają się w oczy.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X