Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    Przeglądarka to najnowszy Firefox 3.6.13, a wygląda to tak - dałem zaznaczenie na napisie, domyślne jest biały.
    Sprawdź czy nie masz jakiegoś "stylizatora" włączonego. U mnie na tej samej wersji FF jest wszystko ok. Przed i po wyczyszczeniu cache.

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
    Quester zmień logo! Ten szary kolor wygląda ohydnie, a poza tym nie widać podpisu pod logiem...
    Na wszystko przyjdzie czas.

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego, ale w artykule Yoshi`ego nie wyświetlają się zdjęcia(miniaturki) tylko odnośnik do imageshack.
    Boś był niezalogowany

Skomentuj

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
      Boś był niezalogowany
      ok mój błąd

Skomentuj

Nigdzie nie ma natomiast informacji ile postów jest nieprzeczytanych w danym watku. A to wazna informacja, nie klika czlowiek na pałe w watki w ktorych pojawialo sie 100 nowych postow tylko zostawia je do czytania na koniec itp

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz posta
          Nigdzie nie ma natomiast informacji ile postów jest nieprzeczytanych w danym watku. A to wazna informacja, nie klika czlowiek na pałe w watki w ktorych pojawialo sie 100 nowych postow tylko zostawia je do czytania na koniec itp
          Z tym się zgodzę, takie info byłoby przydatne, jeśli oczywiście da radę.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Odnośnie nowej góry forum: Wygląda kiepsko ... pomijając niedoróbki typu ucięte koło od loga, totalnie nie pasujące przyciski do niczego...

Q, chętnie pomogę jeśli chodzi o grafikę, mogę coś stworzyć. Pewnie nie tylko ja znam się ( trochę, bo trochę ) na grafice, ale inni użytkownicy też i może oni też by coś pomogli.

Skomentuj

Nie wiem, czy ktoś zauważył(widok profilu):
              Załączone pliki

Skomentuj

Tak - zauważyłem. Póki co prowadzę testowe zmiany by posprawdzać zależności kolorystyczne. Przez pewien czas kolory forum będą sobie ewoluować ;p

Skomentuj

hehe...
                  Nowe kolorki
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nawet nawet, tylko ten złoty hmm... ogólnie jest lepiej niż poprzednio, ale brakuje mi naszego głośniczka...

Skomentuj

zestawienia kolorystyczne Adobe
                      http://kuler.adobe.com/

Skomentuj

Q niew wiem czy u ciebie jest tak samo ale jak klikam "co nowego" i chce przejsc do pierwszego nie przeczytanego posta przenosi mnie na ostatnia strone mimo, ze na poprzedniej sa jeszcze nie czytane posty.

---------- Post dodany o 11:35 ---------- Poprzedni post o 11:34 ----------

mi sie zloty podoba...

---------- Post dodany o 11:49 ---------- Poprzedni post o 11:35 ----------

juz dziala poprawnie...
                        Sorry za zamieszanie.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dwie sprawy:

- nie dzialaja mi nowe schematy kolorystyczne na stronie glownej - gdzie indziej jest ok. Moze to sprawa cache mojej przegladarki

- te napisy pod "Forum" diyaudio.pl i witamy na diyaudio.pl mozna by wywalic, bo i tak juz jest napis forum, ikonka forum w menu i logo diyaudio.pl. Zrobiloby sie przejrzysciej :)

---------- Post dodany o 13:20 ---------- Poprzedni post o 13:12 ----------

Aj i może 3cia sprawa od dość dawna rzucająca się w oczy. Strona glowna wygląda fatalnie i niestety nikogo nie przyciągnie, forum jak forum ale tam jest pustka :> Ogólnie bardziej rzucaja sie w oczy te boczne menu i to sprawia wrazenie chaosu. Odkad pojawila sie ikonka filtra i news o nim jest troche lepiej. Moze by wrzucic tam newsy o dodaniu innych ciekawych artykułów ? Bedzie profesjonalniej, bedzie widac ze cos sie dzieje itd... :)

Skomentuj

Informacja
                            Został uruchomiony system albumów. Prawo do zakładania albumów mają Użytkownicy, których liczniki postów wskazują co najmniej 50. Zapraszamy do zamieszczania w albumach zdjęć związanych z tematyką serwisu !

Skomentuj

Teraz forum o wiele lepiej wygląda, natomiast zrobiłbym coś z tym zasłoniętym "l" gdy user nie jest zalogowany.

Bardzo podoba mi się cień pod logo - dobry pomysł, ale mógłby być troszeczke bardziej widoczny.

No i ten złotawy kolor - do zmiany ... coś podobnego aczkolwiek deczko inny odcień by tu pasował.

Skomentuj

No i ten złotawy kolor - do zmiany
                                Raczej nie, bo to dokładnie kolor pobrany z logo (tyle, że z nałożoną "maską" z kanałem alfa). Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Patrzę na to zestawienie barwne już kilka godzin i się przyzwyczaiłem - myślę, że te kolory mogą zostać (oczywiście trzeba jeszcze kilka rzeczy poprawić/dopracować, bo to na razie próba była - uznaję ją za udaną, bo w mojej opinii design nabrał "charakteru")

Skomentuj

Quester nie wiem czy zauważyłeś, że na koszulkach kolor litery D jest pomarańczowy .. To wina firmy, która robiła druki na koszulkach, ale może warto przemyśleć zmianę koloru literki d w logo na pomarańcz na stałe i tym samym zmiana złotego?

EDIT: Nie wiem czy ktoś to już zgłaszał, ale na wszelki wypadek zgłaszam:

Wychodzi na to, że jest o jeden przycisk za dużo ... Na pasku.

Poniżej jakieś dwa czy kilka słów na sobie.

windows xp sp2, 1024x768, opera 11

Skomentuj

Wychodzi na to, że jest o jeden przycisk za dużo ... Na pasku.
                                    Spokojnie... przyciski da się nieco "ścisnąć"

Poniżej jakieś dwa czy kilka słów na sobie.
                                    Cholerka... trzeba będzie poskracać frazy... niedobrze :(

Dzięki cudny90 za tego screena ! Ja pracuję w rozdziałce fullHD ( 1920x1080 pix ), a przez to nie pomyślałem o niedomaganiach na mniejszych rozdzielczościach.

Skomentuj

u mnie jest to samo ale myslslem, ze to wina malego monitora
                                      a to nie tylko ja mam problem...
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie polecam skrót ctrl + "-" (minus) w FireFoxie, wtedy dużo lepiej to wygląda:

Skomentuj

ta belka na dole chyba lepiej by wyglądała w granatowym kolorze niż w tym złotym
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...