Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na starym forum po wejściu w profil jakiegoś usera był czas spędzony na forum itp, tu tego nie ma czy nie widzę?

Skomentuj

Tutaj tego nie ma. Widziałem moda dodającego zliczanie czasu aktywności Usera tyle, że nie bardzo widzę uzasadnienie dla takiej opcji.

Skomentuj

Kto tak spieprzyl strone i forum ? Przecież to wygląda jak by ktoś postawił surowe vB O_o

Gdybym nie wiedział, że tu coś kiedyś było to bym nawet nie zajrzał na forum.

Sorry za szczerość, ale nie wygląda to dobrze. Pamiętam jak kiedyś ktoś marudził, że zmiana mechanizmu to utrata userów, jak to jest wersja końcowa to się nie dziwie ...

Skomentuj

Q, mógłbyś dodać w ustawieniach pole do wprowadzenia ścieżki własnego CSSu, gdzie domyślnie będzie ten styl? Byłbym bardzo wdzięczny, zresztą nie tylko ja, gdyż każdy mógłby korzystać z interesującego go stylu.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
            Kto tak spieprzyl strone i forum ? Przecież to wygląda jak by ktoś postawił surowe vB O_o

Sorry za szczerość, ale nie wygląda to dobrze. Pamiętam jak kiedyś ktoś marudził, że zmiana mechanizmu to utrata userów, jak to jest wersja końcowa to się nie dziwie ...
            Tak jest zbesztać. Nie podoba się to spadaj na inne martwe fora audio. Q robi to charytatywnie i nawet zmiana kilku pierdół to sporo czasu. I chyba nie widziałeś gołego vb na oczy.

IMO jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.

Skomentuj

Pozostaje mi sie z tym niestety zgodzic. na forum wchodze neichetnie, z musu, nic juz tu nie przyciaga, zrobilo sie nieciekawie.
              Zamieszczone przez Away Zobacz posta
              Q robi to charytatywnie
              Heh, to po co zbierał na to kase? Pytanie retoryczne.

W ogole forum chodzi wolno jak muł. Niema cym sie zachwycac, coz tego ze dodano kilka nowych bajerow jak mase uzytecznych rzeczy poszła w łeb,..

Skomentuj

Najpierw strona techniczna a później będziemy wytykać wizualną stronę...

Skomentuj

Zmiana ilości postów na stronę

Q, sprawa może nieco błacha ale ilość postów na stronę w profilu, to max 30. Możesz udostępnić w polu kombi większą ilość, np.: 40 i 50?

---------- Post dodany o 23:02 ---------- Poprzedni post o 23:00 ----------

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  :thumbup: Prawda.

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                    Q, sprawa może nieco błacha ale ilość postów na stronę w profilu, to max 30. Możesz udostępnić w polu kombi większą ilość, np.: 40 i 50?
                    śmiało 50, też byłbym za tym

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                      Możesz udostępnić w polu kombi większą ilość, np.: 40 i 50?
                      Proszę bardzo :)

---------- Post dodany o 07:18 ---------- Poprzedni post o 07:10 ----------

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                      Q, mógłbyś dodać w ustawieniach pole do wprowadzenia ścieżki własnego CSSu
                      Najnowsza wersja vBulletin Suite nie bazuje na plikach css tylko dynamicznie generowanych arkuszach styli, więc wspomniana opcja nie istnieje.

---------- Post dodany o 07:20 ---------- Poprzedni post o 07:18 ----------

Przecież to wygląda jak by ktoś postawił surowe vB O_o
                      Pokaż mi tak wyglądające i tak działające surowe vB to pogadamy... Away ma rację: chyba faktycznie nie widziałeś nigdy surowego vB skoro takie rzeczy wypisujesz.

jak to jest wersja końcowa to się nie dziwie ...
                      Czytałeś cały ten wątek ? Daruj sobie z łaski swojej wyssane z palca tezy.

---------- Post dodany o 07:26 ---------- Poprzedni post o 07:20 ----------

Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz posta
                      Heh, to po co zbierał na to kase?
                      Na pewno nie jako honorarium za pracę nad forum. Już nie pamiętasz na co była zbierana kasa ? Żałosne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Away Zobacz posta
                        Tak jest zbesztać. Nie podoba się to spadaj na inne martwe fora audio. Q robi to charytatywnie i nawet zmiana kilku pierdół to sporo czasu. I chyba nie widziałeś gołego vb na oczy.

IMO jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
                        Stary ja wiem ile zajmuje zmiana czy zaprogramowanie kilku pierdół, robie to zawodowo. Powiedziałem jak to wygląda dla kogoś kto nie był tu dłuższy czas. Jak nie rozumiesz, że tu nie chodzi o dowalenie, a o to by nie powtórzyła się historia ze stratą userów to twój problem.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                        To tak nie działa, budowanie marki to podstawa, to tak jak by ktoś postawił sklep netowy na jakims cms, nie podmienił nawet loga tego cms na swoje, zostawił kolorystyke oryginalną cms-a i nie zmienił nic standardowego designu a potem by się dziwił, że mu nikt nie kupuje i biznes się nie kręci ogólnie ...

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
                        Pokaż mi tak wyglądające i tak działające surowe vB to pogadamy... Away ma rację: chyba faktycznie nie widziałeś nigdy surowego vB skoro takie rzeczy wypisujesz.
                        Patrz wyżej, takie odnosi się pierwsze wrażenie. Nikt nie będzie wnikał, że tam jest zmieniony przycisk, a tutaj dodana funkcjonalność, choć pewnie tak jest.

Czytałeś cały ten wątek ? Daruj sobie z łaski swojej wyssane z palca tezy.
                        Nie czytałem, dlatego mogę ci napisać jak to zobaczy nowy user po wejściu na strone.

Tezy nie są wyssane z palca, a poparte doświadczeniem i statystykami, no ale zrobisz jak będziesz chciał.

Bierz się za dostosowanie kolorystyki forum do twojej przyszłej wizji wyglądu forum, zmień również logo na "firmowe" ... To dwa "drobiazgi" a dadzą ci zupełnie inny odbiór ze strony użytkowników. Potem już sobie dostosujesz wygląd dokładniej, zmieniając menu czy co tam planowałeś i wrzucisz kiedyś na raz.

Skomentuj

Po części masz rację, tyle że ja się nie rozdwoję i nie wydłużę sobie doby do 48 godzin, a kreacja marki przez najbliższe kilkanaście dni może poczekać - zapominasz chyba, że ja nie zarabiam na marce, a tylko do niej dokładam Serwis hobbystyczny to niekomercyjne przedsięwzięcie, więc trzeba go oceniać w nieco innych kategoriach niż to robisz. Rozumiem, że jesteś przyzwyczajony do pewnych standardów, bo sam kiedyś przez 3 lata pracowałem w agencji reklamowej i wiem jakie poglądy kreuje taka praca. Patrząc na to co się w tym serwisie dzieje przez pryzmat Twojej fachowej wiedzy zapomniałeś o czynniku ludzkim - to typowy brak empatii dla pewnych zawodów związanych z PR i reklamą.

BTW gi: nie używaj wulgarnych słów - dostępność serwisu nie jest ograniczona wiekowo i trzeba mieć to na uwadze.

---------- Post dodany o 10:17 ---------- Poprzedni post o 09:56 ----------

Informacja
                          Dodana została obsługa forum przez mobilną aplikację TapaTalk. Więcej informacji tutaj

Skomentuj

Podmień chociaż logo, kolorystykę później. Forum działa funkcjonalnie chyba ok, więc się nie zawali od opóźnienia godzinnego w kolejnych zmianach

Tu nie chodzi o zarabianie na marce, a o satysfakcje z prowadzenia własnego serwisu będącego jednym z największych w polsce w danej tematyce prawda ? Szkoda by stracić pozycje :)

Aha ja programistą jestem nie pr-owcem, no ale to w sumie nie ważne.

Powodzenia, polecam wziąc pod uwagę opinie innych, czasami się opłaca choć zrobisz oczywiście jak będziesz uważał :)

Skomentuj

Aha ja programistą jestem nie pr-owcem
                              Z doświadczenia wiem, że od programistów wymaga się obecnie sporej wiedzy z zakresu np. wizualnego i pozawizualnego postrzegania marki Jakby nie patrzeć obecnie software jest bardzo "zmarketingowaną" dziedziną i co się dziwić ? Stanowi przecież wycinek PR i wizualnej reklamy.

polecam wziąc pod uwagę opinie innych, czasami się opłaca
                              Wierz mi, że biorę... nawiasem mówiąc dlatego przyznałem Ci częściowo rację :)

Skomentuj

Z doświadczenia wiem, że od programistów wymaga się obecnie sporej wiedzy z zakresu np. wizualnego i pozawizualnego postrzegania marki Jakby nie patrzeć obecnie software jest bardzo "zmarketingowaną" dziedziną i co się dziwić ? Stanowi przecież wycinek PR i wizualnej reklamy.
                                True :)

Wierz mi, że biorę... nawiasem mówiąc dlatego przyznałem Ci częściowo rację :)
                                No i ok, wbrew pozorom od początku chciałem pomóc nie dowalić

Skomentuj

No i ok, wbrew pozorom od początku chciałem pomóc nie dowalić
                                  W sumie uniosłem się pochopnie, bo męczą mnie już ciągłe zarzuty (niekoniecznie racjonalne) ze strony niektórych (niekoniecznie kompetentnych) osób, stąd i moja ocena wypowiedzi innych Userów jest spaczona przez pryzmat nerwów, a chwilami nawet zniechęcenia - ja też jestem tylko człowiekiem. Na spokojnie oceniając przesadziłem z formą odpowiedzi na Twój post, więc przepraszam gi.

Skomentuj

e tam minie się wszystko podoba poza kolorami :) nie jestem wymagający ale schemat kolorystyczny kojarzy mi się z www.bikeforum.pl - drugi nałóg ( ROWER )

Skomentuj

No my długo w tych kolorkach nie posiedzimy :p Zamiany layoutu planuję wprowadzić jeszcze w tym roku - żadnej rewolucji nie będzie, ale indywidualizacja graficzna się przyda (pod tym względem gi ma 101% racji)
                                      ... tymbardziej, że w zasadzie 95% planowanych zmian funkcjonalnych zostało już wprowadzone :)

Skomentuj

Problemem byłoby dostawienie emotek do szybkiej odpowiedzi...?

Skomentuj

Q jak zamiescic link w podpisie
                                          komenda url nie dziala?
                                          Wylaczyles bb kody?
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X