Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To ja proponuję 10-dniową ankietę. Będę brał pod uwagę TYLKO głosy Donatorów, więc pozostałych Userów proszę o powstrzymanie się od udziału w ankiecie.

Skomentuj

Tak jest, zróbmy głosowanie.
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Datki były zbierane na rozwój forum więc nadwyżkę niech Q też przeznaczy na ten cel i wszyscy na tym skorzystają

Skomentuj

mi się podoba pomysł z systemem pomiarowym, ale .... widział bym tu raczej dopracowanie integry pomiarowej, i te pieniążki własnie na to bym przeznaczył na rozwój zintegrowanego uniwersalnego forumowego systemu pomiarowego...... jakiś czas temu były jakieś prace nad nią ....i utknęło w martwym punkcie z tego co mozna po watku zobaczyć ..... zagłosowałem na system pomiarowy ale jeżeli miały by powstać "standardowe" jigi i preampy to lepiej przeznacz tą kasę na funkcjonowanie forum :d.....

Skomentuj

irek zbudował UNI-jiga ale musi go dopracować. Za tymi zestawami co teraz są przemawia jeden argument - większość tutoriali na sieci jest właśnie na takie zestawy, często z rysunkami jak są ustawione 3 magiczne przełączniki... więc dla kogoś kto startuje takie rozwiązanie ma duży plus
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Popieram system pomiarowy - lub dwa. Trzeba tylko przemyśleć jakiś sposób weryfikacji osób wypożyczających, tak żeby za szybko się nie rozeszły w świat

Skomentuj

Jeśli wygra głosowanie "Na systemy pomiarowe do wypożyczania" mogę takowe wykonać.

Skomentuj

Zamieszczone przez piku16
                  Jeśli wygra głosowanie "Na systemy pomiarowe do wypożyczania" mogę takowe wykonać.
                  ja rowniez ;-)

Skomentuj

damiani, piku16, mamy rozumiec, ze dla dobra forum beda one po kosztach?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja jestem za tym aby pieniądze przeznaczyć na utrzymanie forum, ewentualnie stworzyć 2 zestawy pomiarowe do użytku userów diyaudio.pl. Konkurs z nagrodami nie bardzo mi się widzi, bo skoro zbieraliśmy te pieniadze na forum to niech i one służą forum

Zamieszczone przez n_omyzs
                      Takie zestawy pomiarowe mozna by wyporzyczac za kaucją. Np. zajmowalby sie tym Pawel a drugim ktos z drugiego konca polski. Wplacamy tej osobie np 150zł kaucji i np 20zł za przesylke i mozna korzystac z zestawu przez jakis czas a potem mamy zwrot kaucji.
                      Zgadzam się. To jest chyba jedyny sensowny pomysł, na to by te zestawy za szybko nie zniknęły

Skomentuj

ja proponuje ustalić cenę dla nieDonatorów np 20zł za tydzień plus oczywiście kaucja
                        oczywiście Donator miałby pierwszeństwo przed resztą chętnych.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Piku, damiani, tylko stwórzcie coś nowego bo chyba nie chcecie robić tego crapowego jiga z tymi posranymi przełącznikami? :twisted:
                          Spójrzcie jak wygląda "jig" w tutorialu do arty- 2 przełączniki 2 pozycyjne, pierwszy ma pozycję do kalibracji lub do pomiarów, po przełączeniu na pomiary drugim wybieramy pomiar impedancji lub mikrofonem i tyle. http://www.fesb.hr/~mateljan/arta/Ap...ox-Rev4Eng.pdf

Skomentuj

kombo, jak ci nie pasuje jig do SW to mierz ARTą, nikt ci tego nie broni lub sam stwórz coś nowego.

Skomentuj

Ja jestem albo za dołożeniem kasy do utrzymania forum, albo za zestawami pomiarowymi.

Z tym, że pobierania opłaty od nie-donatorów nie popieram. Rownie dobrze można zrobić teraz takiego komercyjnego jiga i "zarabiac" na opłatach od użytkowników (bez sensu).

Skomentuj

tomq88, to ja się w takim razie nie zgadzam na użyczanie "forumowego" jiga nieDonatorom. Nie chcieli się złożyć niech teraz płacą. 20 zł to nie pieniądz a po kilku miesiącach się zwróci i będzie można zrobić innym projekt.
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pomysł z drobna oplata od nieDonatorow jest dobry. Uzbierane w ten sposób pieniądze można odkładać na budowę kolejnego zestawu. Wiadomo jak będzie ich więcej to będzie można swobodniej z nich korzystać.

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand
                                    nadwyżka powinna być przeznaczona na jakieś dodatki do vBulletin, które wg Questera mogłyby być przydatne
                                    o tym była mowa i każdy wpłacający miał taką wiedzę
                                    Każdy wpłacający (dobrowolnie, jakby nie było) miał świadomość wykorzystania potencjalnej nadwyżki na poczet korzyści forum/forumowiczów
                                    jak najbardziej tylko te "korzyści" mogą dać następne stosunkowo większe korzyści w długim okresie czasu i może się okazać, że to jest dobre rozwiązanie. Kasa którą zainwestowaliśmy robi następną kasę na funkcjonowanie forum. Prawda?
                                    więc powinien przyjąć do wiadomości każdą decyzję/wynik głosowania.
                                    i tak będzie. I dlatego miedzy innymi to głosowanie jest tajne
                                    dajcie już spokój tym dyskusjom bo niczego nowego one nie wnoszą w temacie.
                                    i tu się z tobą nie zgodzę
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Yoshi_80, ja zachęcam tych co się zgłosili :mrgreen: , bo przedtem była mowa o integrze pomiarowej, którą robił Quester, a mam wątpliwości czy myślą o tym samym.
                                      PS. nie napisałem że ktoś mi broni używać arty; nowego jiga nie mam po co wymyślać bo mam artowego.

Skomentuj

tomq88, to ja się w takim razie nie zgadzam na użyczanie "forumowego" jiga nieDonatorom. Nie chcieli się złożyć niech teraz płacą
                                        No dobrze, a dlaczego zgadzasz sie np. wybranie doplaty do utrzymania forum? Przeciez nie-donatorzy beda korzystac z serwisu, a nie wpalcali. Nie boli ci to? A to, że w ogole wplaciles na ta licencje VB a inni uzytkownicy tez beda korzystac z nowego skryptu Cie nie boli? Bo jesli ma byc rozwiazanie ktore przyniesi korzysci tylko donatorom to jedyna opcja jest losowanie/konkurs, ktore to zostalo chyab odrzucone (jak wnioskuje z poprzednich wypowiedzi). Kazda inna forma bedzie wkladem "spolecznym". Skoro wplaty byly pro publico bono to dlaczego nadwyzka pieniedzy nei mzoe miec takiego charkteru?

Zamieszczone przez ŁukaszN
                                        skoro zbieraliśmy te pieniadze na forum to niech i one służą forum
                                        Tu napisales ze maja sluzyc forum, a potem mi piszesz, ze chcesz zeby sluzyly tylko donatorom. Hmm..

Tu trzeba przemyslec (w dyskusji, bo o wszytkim zadecyduje ankieta i Q) co bedzie z wiekszym pożytkiem dla forum, tzn wkladem w jego rozwoj.

jak najbardziej tylko te "korzyści" mogą dać następne stosunkowo większe korzyści w długim okresie czasu i może się okazać, że to jest dobre rozwiązanie. Kasa którą zainwestowaliśmy robi następną kasę na funkcjonowanie forum. Prawda?
                                        No ok, tylko ze ten pomysl nei musi byc zwiazany z nadwyzka kasy z dobrowolnych wplat. Rownie dobrze np rok temu ktos mogl zrobic jiga, oglosic na forum ze go wyporzycza za kaucja i byloby to samo.

Przynajmniej ja to tak odbieram. Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88
                                          to dlaczego nadwyzka pieniedzy nei mzoe miec takiego charkteru?
                                          może mieć. Ale proponowane przeze mnie rozwiązanie przynosi następne korzyści w postaci przyszłej kasy na funkcjonowanie forum. Trzeba patrzeć trochę perspektywicznie (ekonomicznie). Daje nam to możliwości dalszego rozwijania forum. Prawda? A poza tym 20zł to nie dużo.

Zamieszczone przez tomq88
                                          No ok, tylko ze ten pomysl nei musi byc zwiazany z nadwyzka kasy z dobrowolnych wplat. Rownie dobrze np rok temu ktos mogl zrobic jiga, oglosic na forum ze go wyporzycza za kaucja i byloby to samo.
                                          ale nikt tego nie zrobił więc jest nisza i można to wykorzystać. Takie prawo rynku.
                                          Zaraz pewnie pojawi się w ogłoszeniach jakiś jig do wypożyczenia za kasę. :evil:
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X