To ja proponuję 10-dniową ankietę. Będę brał pod uwagę TYLKO głosy Donatorów, więc pozostałych Userów proszę o powstrzymanie się od udziału w ankiecie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
mi się podoba pomysł z systemem pomiarowym, ale .... widział bym tu raczej dopracowanie integry pomiarowej, i te pieniążki własnie na to bym przeznaczył na rozwój zintegrowanego uniwersalnego forumowego systemu pomiarowego...... jakiś czas temu były jakieś prace nad nią ....i utknęło w martwym punkcie z tego co mozna po watku zobaczyć ..... zagłosowałem na system pomiarowy ale jeżeli miały by powstać "standardowe" jigi i preampy to lepiej przeznacz tą kasę na funkcjonowanie forum :d.....
Skomentuj
-
irek zbudował UNI-jiga ale musi go dopracować. Za tymi zestawami co teraz są przemawia jeden argument - większość tutoriali na sieci jest właśnie na takie zestawy, często z rysunkami jak są ustawione 3 magiczne przełączniki... więc dla kogoś kto startuje takie rozwiązanie ma duży plusAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Ja jestem za tym aby pieniądze przeznaczyć na utrzymanie forum, ewentualnie stworzyć 2 zestawy pomiarowe do użytku userów diyaudio.pl. Konkurs z nagrodami nie bardzo mi się widzi, bo skoro zbieraliśmy te pieniadze na forum to niech i one służą forum
Zamieszczone przez n_omyzsTakie zestawy pomiarowe mozna by wyporzyczac za kaucją. Np. zajmowalby sie tym Pawel a drugim ktos z drugiego konca polski. Wplacamy tej osobie np 150zł kaucji i np 20zł za przesylke i mozna korzystac z zestawu przez jakis czas a potem mamy zwrot kaucji.
Skomentuj
-
Piku, damiani, tylko stwórzcie coś nowego bo chyba nie chcecie robić tego crapowego jiga z tymi posranymi przełącznikami? :twisted:
Spójrzcie jak wygląda "jig" w tutorialu do arty- 2 przełączniki 2 pozycyjne, pierwszy ma pozycję do kalibracji lub do pomiarów, po przełączeniu na pomiary drugim wybieramy pomiar impedancji lub mikrofonem i tyle. http://www.fesb.hr/~mateljan/arta/Ap...ox-Rev4Eng.pdf
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RpLandnadwyżka powinna być przeznaczona na jakieś dodatki do vBulletin, które wg Questera mogłyby być przydatne
Zamieszczone przez RpLandKażdy wpłacający (dobrowolnie, jakby nie było) miał świadomość wykorzystania potencjalnej nadwyżki na poczet korzyści forum/forumowiczów
Zamieszczone przez RpLandwięc powinien przyjąć do wiadomości każdą decyzję/wynik głosowania.
Zamieszczone przez RpLanddajcie już spokój tym dyskusjom bo niczego nowego one nie wnoszą w temacie.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
tomq88, to ja się w takim razie nie zgadzam na użyczanie "forumowego" jiga nieDonatorom. Nie chcieli się złożyć niech teraz płacą
Zamieszczone przez ŁukaszNskoro zbieraliśmy te pieniadze na forum to niech i one służą forum
Tu trzeba przemyslec (w dyskusji, bo o wszytkim zadecyduje ankieta i Q) co bedzie z wiekszym pożytkiem dla forum, tzn wkladem w jego rozwoj.
jak najbardziej tylko te "korzyści" mogą dać następne stosunkowo większe korzyści w długim okresie czasu i może się okazać, że to jest dobre rozwiązanie. Kasa którą zainwestowaliśmy robi następną kasę na funkcjonowanie forum. Prawda?
Przynajmniej ja to tak odbieram. Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88to dlaczego nadwyzka pieniedzy nei mzoe miec takiego charkteru?
Zamieszczone przez tomq88No ok, tylko ze ten pomysl nei musi byc zwiazany z nadwyzka kasy z dobrowolnych wplat. Rownie dobrze np rok temu ktos mogl zrobic jiga, oglosic na forum ze go wyporzycza za kaucja i byloby to samo.
Zaraz pewnie pojawi się w ogłoszeniach jakiś jig do wypożyczenia za kasę. :evil:Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj