Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez pegelmesser
    Może jakiś hakier znów szaleje?
    predzej problem z hostingiem

Skomentuj

Można inaczej wbić na forum: zalogować się na stronie głównej jak podał sound129 i w panelu po lewej wybrać interesujący topic lub jeszcze lepiej: "Zobacz posty od ostatniej wizyty", można wtedy bezkarnie poruszać się po forum

Skomentuj

(" już się przeraziłem że skonam z nudów..." :razz: )
        Ja też miałem problemy z "normalnym" wejściem na www.diyaudio.pl od okł. tyg. ale właśnie teraz komunikuje że jest już ok (raczej) i śmiga prawidłowo....
        A u Was ?
        A kiedy przejście na VB ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
          A kiedy przejście na VB ?
          No wlasnie myslaem ze wlasnie to w zwiazku z tym przejsciem.. a tu dupa zbita.

Skomentuj

no niezłe jaj
            ja jestem tu pierwszy raz od soboty od południa
            mam nadzieję, że nie będzie już problemów bo jestem "uzależniony" :evil: :mrgreen:
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ufff w końcu się udało ( będzie można się pochwalić uniampem

Jestem za przekazanie pieniędzy na utrzymanie forum.

Skomentuj

Chyba najlepszy pomysł jest żeby reszte kasy przegazać na utrzymanie forum...
                A mam kolejny pomysł żeby co jakiś czas przeprowadzać jakąś zbiórke żeby Questera odciążyć od kosztów utrzymania forum...
                Zapewne za chwile będę komentarze że to głupi pomysł itd...

Skomentuj

bartek34111, ja też jestem za
                  może raz w roku taka mała zbiórka, żeby wystarczyło na forum
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To Chyba nie jest zbyt duży wydatek żeby każdy poświęcił pare zł na to forum i je wsprał... Powinniśmy to szanować że jest ktoś taki co wykłada za nas kase... Chętynch prosze o zgłaszanie w wypowiadanie się na ten temat...

Skomentuj

Panowie, może rozwiniemy ten wątek po przesiadce na Bulletin'a?

Skomentuj

O ile takowa nastapi....

Skomentuj

Możemy rozdwinąć ten wątek i zobaczymy kiedy to nastąpi... Bo jestem ciekaw jak to będzie wyglądało i pracowało..

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                            O ile takowa nastapi....
                            Chcesz kolejnego warna czy przestaniesz prowokować do kłótni?

A może od razu ban dożywotni za posiadanie 4 kont, żeby ominąć blokady pisania?
                            (jakby kogoś interesowało to konto leon_arczyk należy do tego pana, a nie do Takero).

Skomentuj

Pegelmesser lepiej niech się nie odzywa skoro nawet się nie dołożył na to... Tacy pownni mieć jak najmniej do powiedzenia a nie jeszcze komentować.. :twisted:

Skomentuj

HEH
                                Zamieszczone przez bartek34111
                                Pegelmesser lepiej niech się nie odzywa skoro nawet się nie dołożył na to... Tacy pownni mieć jak najmniej do powiedzenia a nie jeszcze komentować.. :twisted:
                                Bartek34111 nie przesadzaj bo z tego co widzę zaczyna się kategoryzowanie na "dobrych" (Ci co wpłacili) i na złych... ,co nie jest miłe. Chyba raczej można mieć swoje zdanie i wyrażać swoje poglądy na dany temat , co nie zmienia faktu że trzeba "mądrze pisać" (nie wiem co pegelmesser wypisuje, że takie negi łapie, ale widocznie sobie zasłużył :razz: )

Ja też nie wpłaciłem z jednej strony miałem zimową przerwę (nie wchodziłem na diy) i jak wszedłem pierwszy raz to, że się tak wyrażę, "się spóźniłem" Z drugiej strony mi się ostatnio "nie przelewa" z kasą, ALE za miesiąc na wypłatę, wpłacę trochę ciężko zarobionych talarów BO m.in można dojść do wniosków:
                                Jeśli za jakiś zakres wiedzy na dany temat - książkę - musimy zapłacić powiedzmy 50zł to to forum paradoksalnie zasługuje na pomoc w postaci pieniężnej [by nie "umarło"pomijając fakt że zbiórka pieniędzy jest na rozwój] (paradoksalnie bo w moim mniemaniu forum to darmowy host wiedzy...) To forum można postrzegać jako taką wielką książkę, a raczej kompendium wiedzy w zakresie moich zainteresowań, które z każdym dniem się powiększa w dłuż i w szerz, a jedną z głównych zalet jest unaocznienie "zmagań" praktycznych co ja uważam za wielką zaletę....... (chyba dalej/więcej nie muszę pisać? )
                                BTW: Jeśli miał bym się do czegoś przyczepić to tylko do tych użytkowników którzy są mało pomocni a ich odzywki brzmią </> "google nie boli". Wielcy guru - oprócz boga wszech mogącego nikt nie wie wszystkiego....

Jeśli już mam coś do powiedzenia to uważam, że, drastycznie mówiąc nieludzko zachowują się Ci którzy mają "palce od wytykania" Odkąd pojawił się temat pieniędzy, te forum się "psuje"... Nie za pominajmy że jesteśmy ludzmi i powinniśmy się szanować, PIENIĄDZE SĄ PO TO BY CZŁOWIEK NIMI RZĄDZIŁ A NIE ONE NIM! Kto chce i może to pomoże, a kto nie może.... a Ci co mają w dupie to z czasem odwróci się to przeciwko nim.

Wydaje mi się że poprawnie myślę?

Skomentuj

Wydaje mi się, że sie mylisz.
                                  Albo to ja się mylę ale myślę, że forum z założenia ma być miejscem swobodnej i darmowej wymianie wiedzy i pogladów. Ukomercjalizowanie tego nawet w tak minimalnym stopniu powoduje niepotrzebne postawy roszczeniowe. Zwykle wszędzie gdzie sa dobrowolne wpłaty natychmiast się do wiąże z dodatkowymi przywilejami bo w końcu wypada coś dać wzamian. Np wcześniejszy dostęp do pewnych zasobów forum. W ten sposób dzielimy na lepszych i gorszych a to już jest podział niefajny.

Jeżeli będą problemy z utrzymaniem forum to myślę, lepiej robić takie jednorazowe akcje. Z takiej kwoty jak teraz się nazbierała myślę, że forum mogłoby funkcjonować bardzo długo.

Coś ostatnio Quester cicho siedzi. Pewnie biedaczyna nie ma czasu żeby sie zabrać za sprawy DIY. Zamiast na forum trzeba sie zrzucić mu na czasowstrzymywacz

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                                    forum z założenia ma być miejscem swobodnej i darmowej wymianie wiedzy i pogladów.
                                    Za którą ma płacić jedna osoba...

nieludzko zachowują się Ci którzy mają "palce od wytykania"
                                    Ci co wytykają muszą pamiętać że jeden palec wskazuje kogoś, ale trzy paluchy celują w wytykającego :twisted:

Skomentuj

HEH
                                      Zamieszczone przez bartek34111
                                      Bartek34111 nie przesadzaj bo z tego co widzę zaczyna się kategoryzowanie na "dobrych" (Ci co wpłacili) i na złych... ,co nie jest miłe. Chyba raczej można mieć swoje zdanie i wyrażać swoje poglądy na dany temat , co nie zmienia faktu że trzeba "mądrze pisać" (nie wiem co pegelmesser wypisuje, że takie negi łapie, ale widocznie sobie zasłużył :razz: )

Ja też nie wpłaciłem z jednej strony miałem zimową przerwę (nie wchodziłem na diy) i jak wszedłem pierwszy raz to, że się tak wyrażę, "się spóźniłem" Z drugiej strony mi się ostatnio "nie przelewa" z kasą, ALE za miesiąc na wypłatę, wpłacę trochę ciężko zarobionych talarów BO m.in można dojść do wniosków:
                                      Jeśli za jakiś zakres wiedzy na dany temat - książkę - musimy zapłacić powiedzmy 50zł to to forum paradoksalnie zasługuje na pomoc w postaci pieniężnej [by nie "umarło"pomijając fakt że zbiórka pieniędzy jest na rozwój] (paradoksalnie bo w moim mniemaniu forum to darmowy host wiedzy...) To forum można postrzegać jako taką wielką książkę, a raczej kompendium wiedzy w zakresie moich zainteresowań, które z każdym dniem się powiększa w dłuż i w szerz, a jedną z głównych zalet jest unaocznienie "zmagań" praktycznych co ja uważam za wielką zaletę....... (chyba dalej/więcej nie muszę pisać? )
                                      BTW: Jeśli miał bym się do czegoś przyczepić to tylko do tych użytkowników którzy są mało pomocni a ich odzywki brzmią </> "google nie boli". Wielcy guru - oprócz boga wszech mogącego nikt nie wie wszystkiego....

Jeśli już mam coś do powiedzenia to uważam, że, drastycznie mówiąc nieludzko zachowują się Ci którzy mają "palce od wytykania" Odkąd pojawił się temat pieniędzy, te forum się "psuje"... Nie za pominajmy że jesteśmy ludzmi i powinniśmy się szanować, PIENIĄDZE SĄ PO TO BY CZŁOWIEK NIMI RZĄDZIŁ A NIE ONE NIM! Kto chce i może to pomoże, a kto nie może.... a Ci co mają w dupie to z czasem odwróci się to przeciwko nim.

Wydaje mi się że poprawnie myślę?

Nie chodzi mi o Ciebie tylko to tych co głupio dogadują...

[ Dodano: 2010-07-02, 13:54 ]
                                      Jeżeli ktoś jest tylko na forum żeby innych urzytkownikó denerwoać to lepiej niech nie pisze albo nie zadaje głupich pytan a potem się dziwi że dostaje wrna od moderów.

Skomentuj

melisław, Quester daje kasiore na forum, ale jakby chciał sprzedać, to on też kasiurę weźmie - i to nie małą. Proste.

Nie wiem dlaczego ci, którzy się dołożyli mieliby być traktowani lepiej.

To co, mam teraz płakać, bo mogłem zrobić przelew 1zł na forum i byłbym traktowany lepiej? Ktoś inny dał 20zł inny 50, i mamy być traktowani na równo? To od razu przy profilach piszcie kto ile dał i wtedy ten, który więcej dał będzie miał u użytkowników większy szacun :lol:

Skomentuj

Nadal podtrzymuje zdanie, jeżeli sie zrzucać to raz na jakiś czas. Zrobić zbiorkę np przez miesiac, nazbierać na domene i serwer od razu z góry za rok i mieć z głowy. Ciągłe akcje zbierania jakieś dobrowolne wplaty kiedy sie komu podoba to rozmydlanie i niepewne źródło finansowania.
                                          Z drugiej strony Quester jeszcze nie nażekał więc nie jest tak źle :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X